Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βραζίλια…Η χώρα του καφέ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βραζίλια…Η χώρα του καφέ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βραζίλια…Η χώρα του καφέ

2 Η Βραζιλία είναι η πρώτη σε παραγωγή χώρα καφέ στον κόσμο
Η Βραζιλία είναι μια περίφημη χώρα λόγο του καφέ

3 Τα καφεόδενδρα ζουν περίπου χρόνια και ευδοκιμούν κυρίως σε τροπικά κλίματα. Τα άγρια φτάνουν σε ύψος τα 10 μέτρα, το ύψος όμως των καλλιεργούμενων περιορίζεται, για ευκολότερη συγκομιδή. Υπάρχουν δυο βασικά είδη καφεόδενδρου, η Καφέα η αραβική (Coffea arabica) και η Coffea canephora (robusta - Καφέα η εύρωστη).

4 Υπάρχουν πάνω από τα μισά είδη καφέ στην Βραζιλία

5 Η Βραζιλία παράγει ένα τρίτου του καφέ σε όλο τον κόσμο
Η Βραζιλία παράγει ένα τρίτου του καφέ σε όλο τον κόσμο. Εκεί στις κορυφές των κεντρικών και νότιων περιοχών της χώρας βρίσκονται οι μεγάλες φυτείες με εκατομμύρια καφεόδενδρα Αντί για “πρωινό” χρησιμοποιείται η φράση “πρωινός καφές”. Στη Βραζιλία καλλιεργείται κυρίως Arabica, το Robusta σε πολύ μικρές ποσότητες και συνήθως ο καφές επεξεργάζεται με την ξηρή μέθοδο.

6 Ο καφές στην Κύπρο Ο κυπριακός καφές  (γνωστός στην Ελλάδα και ως "ελληνικός καφές") είναι είδος καφέ που παρασκευάζεται με ψήσιμο, σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ και ο οποίος πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής.

7 Γιώργος Λουκά Μάριο Αντώνιο Γιώργος Χαναμιριάν Στ΄1


Κατέβασμα ppt "Βραζίλια…Η χώρα του καφέ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google