Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φύση είναι το σπίτι μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φύση είναι το σπίτι μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φύση είναι το σπίτι μας
Γνωρίζω τη χλωρίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ1

2 Κόκκινα κρίνα ή λίλιουμ
Πολυετής πόα, με βλαστό ύψους 35 έως 90 εκ. Έχει εντυπωσιακά, μεγάλα κόκκινα άνθη. Συναντάται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Ταΰγετο. Απαντάται συνήθως σε σκιερές θέσεις, ανάμεσα σε δέντρα και μικρά ξέφωτα σε μέσα υψόμετρα με ασβεστολιθικό πέτρωμα. Κωνσταντίνα Μ.

3 Το πεύκο Το πεύκο είναι αειθαλές κωνοφόρο δέντρο με 90 περίπου είδη σε όλον τον κόσμο. Οφλοιός του είναι παχύς και τα φύλλα του βελονοειδή. Αγαπά το φως και αντέχει στην ξηρασία. Στην Ελλάδα υπάρχουν 8 είδη πεύκων. Αγγελική Φ.

4 Παιώνια. Αγριολούλουδο της Μεσογείου. Στην Ελλάδα συναντώνται συνολικά πέντε διαφορετικά είδη παιώνιας. Έχει εντυπωσιακά μεγάλα άνθη, συνήθως κόκκινα, λευκά ή ρόδινα. Το ύψος της φτάνει τα 70 με 80 εκ. Αναπτύσσεται σε ενδιάμεσα ή μεγάλα υψόμετρα και ανθίζει την άνοιξη. Δήμητρα Σ., Ελπίδα Α.

5 Κρόκος Είναι φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά, το σαφράνι. Δεν έχει σπόρους και η αναπαραγωγή του γίνεται όπως του σκόρδου, δηλαδή ο βολβός βγάζει νέους βολβούς που μπορούν να φυτευτούν. Η ιστορία του ξεκινάει από την Ανατολή, όπου χρησιμοποιούταν ως αρωματικό από τη βασίλισσα Κλεοπάτρα. Αντώνης Γ.

6 Άγρια χόρτα Τα άγρια χόρτα που τρώμε είναι : αγριοζοχός, αντράκλα ή γλιστρίδα, καυκαλήθρα, οβριές, ραδίκια άγρια, ρόκα, σέσκουλο, σκόρδο άγριο, σπαράγγια άγρια, Αγριοσέλινο κα. Τα χόρτα αυτά καθαρίζονται, πλένονται και βράζονται. Στη συνέχεια μπορούμε να τα καταναλώσουμε με ξύδι ή λεμόνι και λάδι ή να φτιάξουμε χορτόπιτες. Θοδωρής Δ.


Κατέβασμα ppt "Η φύση είναι το σπίτι μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google