Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Στην αρχαιότητα η Κύπρος ήταν ένα καταπράσινο νησί γι’αυτό ονομαζόταν Δασόεσα Νήσος. Σήμερα δυστυχώς τα δάση καταλαμβάνουν μόνο το 18,7% της έκτασης νησιού μας. Αυτό οφείλεται στις πυρκαγιές, στη βόσκηση ζώων και κυρίως στο κόψιμο των δασών για να δημιουργήσουν οι Κύπριοι καλλιεργήσιμη Γή.

2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Επειδή οι παράγοντες που επηρεάζουν τη βλάστηση της Κύπρου είναι κυρίως, το κλίμα, το έδαφος και το ανάγλυφο, βλέπουμε τις κυριότερες δασικές εκτάσεις να βρίσκονται στις οροσειρές του Τροόδους και του Πενταδάκτυλου.

3 ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ Η φυτική και δασική βλάστηση της Κύπρου αποτελείται βασικά από κωνοφόρα και πλατύφυλλα είδη

4 Πανίδα των Δασών Μας Στην πανίδα των δασών μας περιλαμβάνεται το άγρινο που είναι ενδημικό είδος και το μεγαλύτερο από τα θηλαστικά της άγριας ζωής της Κύπρου. Στα δάση μας βρίσκονται επίσης μικρότερα θηλαστικά, πληθώρα ερπετών και ποικιλία πουλιών.

5 Δέντρα της Κύπρου Η βελανιδιά:είναι ένα ημιφυλλοβόλο δέντρο που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα. Το ξύλο του το χρησιμοποιούμε για να φτιάχνουμε έπιπλα και για να κάνουμε κάρβουνα Η Λατζιά: είναι ένας αειθαλείς θάμνος ή μικρό δέντρο το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι 10 μέτρα. Το ξύλο του το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κάρβουνα Το Κυπαρίσσι:είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι τα 30 μέτρα. Το ξύλο του το χρησιμοποιούμε στο χτίσιμο σπιτιών στην κατασκευή κουτιών και για κάρβουνα


Κατέβασμα ppt "ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google