Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γιώργος Μπάλτας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Advertisements

Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
Διαδικασία Συμπεριφοράς: ΑΝΑΓΚΕΣ+ΚΙΝΗΤΡΑ=ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Προσωπικές Πωλήσεις.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Οικονομική κρίση και καταναλωτική συμπεριφορά
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
ManLab1 Συστεμική θεώρηση του σχεδιασμού της εργασίας Οργανωσιακάστοιχεία Περιβαλλοντικάστοιχεία Στοιχείασυμπεριφοράς ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ Παραγωγική και ικανοποιητική.
Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.
Φάσεις της Διοίκησης Αμοιβών
Η επιχείρηση διαφέρει από τις άλλες παραγωγικές μονάδες γιατί: β) παράγει προϊόντα που τα διαθέτει έναντι μιας αξίας ανταλλαγής α) παράγει προϊόντα που.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Βιογραφικό – Εύρεση Εργασίας Κ. Αλεξανδρής Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ.
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Σεμινάριο Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ανάπτυξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας- Έρευνα για την στάση των φοιτητών.
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
{ Κοινωνικοοικονομικό & εργασιακό περιβάλλον εν μέσω οικονομικής κρίσης Απόψεις – Στάσεις μιας ομάδας φοιτητών Κυραγγέλου Χριστίνα Αρ. Μητρώου 6983.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II – CHAPTER 11 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ INSTALL INSTALL Innovative strategy for raising awareness of lifelong learning in Greece.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ. Αποτελεί το πιο σημαντικό παράγοντα για την ύπαρξη και ευημερία μια τουριστικής- επισιτιστικής επιχ/σης.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ Υποκίνηση.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Προσωπικές Πωλήσεις. Προσωπικές πωλήσεις είναι η προβολή των αγαθών και των υπηρεσιών μέσω των πωλητών. Είναι η προσωπική προσπάθεια να παρακινήσει κάποιον.
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ.
1 Οικονοµική Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις Εργατικά Σωματεία Καραµάνης Κώστας Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΜΑΘΗΜΑ 11: ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med,
Υποδείγματα Συμπεριφοράς n Η ερμηνεία της χωροθέτησης πρέπει να στηρίζεται στην συμπεριφορά: –των ατόμων (decision makers) –των επιχειρήσεων (decision.
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η επιστήμη της Διοίκησης
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η Θεωρίες Κινήτρων
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
(Marketing) Εμπορίας & Διαφήμισης ΑΤΕΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ομάδα Πρεσβευτών eSafetyLabel+
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510) Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΟΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ Η επιχειρησιακή-εργασιακή αβεβαιότητα και οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο παράγοντα. Μια μελέτη-καταγραφή των αιτιών ανεπαρκούς/αρνητικής υποκίνησης σε συνθήκες κρίσης. Πτυχιακή εργασία: Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510) Εισηγητής: Dr. Γιοβάνης Νικόλαος (Επίκουρος καθηγητής)

Σκοπός και στόχοι Σκοπός Στόχοι Θεωρητική διερεύνηση Έρευνα των αιτιών που υποκινούν αρνητικά τους ανθρώπους, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Στόχοι Θεωρητική διερεύνηση Επιλογή θεωρητικού μοντέλου Έρευνα παραγόντων υποκίνησης Ανάλυση στοιχείων Συμπεράσματα Προτάσεις

Επιλογή θεωρητικού μοντέλου Μοντέλο Porter & Lawer

Λόγοι επιλογής θεωριτηκού μοντελου Λόγοι επιλογής θεωριτηκού μοντελου Πληρότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα που ερευνήθηκαν Περιέχει 11 μεταβλητές Συνδέει υποκίνηση με απόδοση & ικανοποίηση Πρόσφορο για πρωτογενή έρευνα

Έρευνα - Δείγμα Έρευνα Δείγμα Ποιοτική έρευνα Εργαζόμενοι Δομημένα ερωτηματολόγια Προσωπικές συνεντεύξεις Δείγμα Εργαζόμενοι Επιχειρηματίες-εργοδότες Άνεργοι-απολυμένοι

Ευρήματα έρευνας 1.Αξία ανταμοιβής Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Δεν αμοίβουν δίκαια λόγω οικονμικής κρίσης Ο μοισθός δεν τους ικανοποιεί Η αμοιβή δεν τους ικανοποιεί 2.Αντιλαμβανόμενη προσπάθεια-απόδοση Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση θα πρόσφεραν ανάλογη αμοιβή Συνεχίζουν την προσπάθεια για μεγάλη απόδοση Θα προσπαθούν ακόμα περισσότερο για την καλύτερη απόδοση 3.Προσπάθεια Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Την αμείβουν σε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παρά σε χρήματα Παραμένει σταθερή Θα παραμείνει σταθερή ή ακόμα μεγαλύτερη

4. Ικανότητα εργασίας 5. Γνώση αντικειμένου 6. Απόδοση Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Οι εργαζόμενοι δεν είναι τοποθετημένοι στις ανάλογες θέσεις Οι εργοδότες δεν εκμεταλλεύονται σωστά τις ικανότητες τους Δεν θα κάλυπταν ανάλογες θέσεις 5. Γνώση αντικειμένου Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Έλλειψη εκπαίδευσης στους εργαζόμενους Υπάρχουν μορφωμένοι αλλά υστερουν στην εμπειρία Οι περισσότεροι πιστεύεουν ότι θα έχουν τις απαραιτητες γνώσεις 6. Απόδοση Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Σεμινάρια και καλύτερη αμοιβη Χρηματικό κίνητρο

7α.Εσωτερικές ανταμοιβές Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη των εργαζομένων Επιθυμούν περιορισότερες ευθύνες Περισσότερες ευκαιρίες και πρωτοβουλίες 7β.Εξωτερικές ανταμοιβές Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Θα ήθελαν να ανταμείβουν καλύτερα Το πρόβλημα ρευστότητας έχει αντίκτυπο στις αμοιβές Δεν αμοίβονται δίκαια 8.Αντιλαμβανόμενες δίκαιες ανταμοιβές Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Η μη ύπαρξη επιμέρους ανταμοιβών δεν επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή τους Οι επιμέρους ανταμοιβές υπάρχουν σε μικρό βαθμό αλλά δεν τους επιρεάζει αρνητικά Δεν θα υπάρχουν επιμέρους ανταμοιβές

9.Ικανοποίηση 10.Οργάνωση και Μέσα Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Είναι ικανοποιημένοι απο τους εργαζόμενους Η αύξηση χρημάτων, οι καλές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση θα βοηθούσαν στην ικανοποίηση Δεν θα ειναι ικανοποιημένοι 10.Οργάνωση και Μέσα Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Οι επιχειρήσεις που είναι υγιείς έχουν τα κατάλληλα μέσα για την σωστή οργάνωση Ελλείψεις κυρίως στο θέμα τησ τεχνολογίας Δεν υπάρχουν λόγω έλλειψης κεφαλαίων

Αποτελέσματα οικονομικής κρίσης Εργοδότες Εργαζόμενοι Άνεργοι Αρνητικά αποτελέσματα : Αρνητική ψιχολογία (άγχος,στρές) Ανασφάλεια στην εργασία Φόβο απώλειας εργασίας Αρνητικά αποτελέσματα: Αρνητική ψιχολογία Κατάσταση πανικού οσον αφορά το παρόν αλλά και το μέλλον Οικονομικά προβλήματα Θετικά αποτελέσματα : Νέες προοπτικές εργασίας Έκλειψη υπερκαταναλωτισμού Ψυχολογικά προβλήματα Κακή προσωπική κατάσταση, αλλά και στην εργασία τους. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Προτάσεις Αξία ανταμοιβής : Ο μισθός θα πρέπει να είναι ανάλογος των αναγκών των ανθρώπων για να έρθει σε ισορροπία αυτο πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει γι’αυούς. Αντιλαμβανόμενη προσπάθεια – απόδοση : Για να ισορροπεί η προσπάθεια με την απόδοση να συνδέεται με την αντίστοιχη προσπάθεια. Προσπάθεια : Για να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει η αμοιβή να είναι ανάλογη με τα αποτελέσματα που φέρνουν.

...προτάσεις Ικανότητα εργασίας : Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιολογούν καλύτερα τα άτομα με βάση των ικανοτήτων , σπουδών και εμπειρίας. Γνώση αντικειμένου : Περισσότερη εκπαίδευση και περισσότερος χρόνος προσαρμογής έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προσανατολιστούν εύκολα, καθώς επίσης από πλευράς διεύθυνσης ακριβείς οδηγίες για τους ρόλους και τα καθήκοντα. Απόδοση : Περισσότερες ευθύνες με βάση των ικανοτήτων και των γνώσεων του κάθε εργαζόμενου για να υπάρχει η απαραίτητη υποκίνηση για την παραγωγή έργου.

...προτάσεις Εσωτερικές ανταμοιβές : Εφόσον η απόδοση των εργαζομένων κρίνεται ικανοποιητική, τότε από πλευράς εργοδοτών θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ανταμοιβή. Εξωτερικές ανταμοιβές : Για να υπάρξει θετική επίδραση στο άτομο έτσι ώστε να προσπαθεί και να αποδίδει συνεχώς, θα πρέπει να παρέχονται ανάλογες ανταμοιβές. Αντιλαμβανόμενες – δίκαιες ανταμοιβές : Οι επιμέρους ανταμοιβές εκτιμούνται από τους εργαζόμενους, βελτιώνοντας την απόδωσή τους άρα πρέπει να υπάρχουν στις επιχειρήσεις.

...προτάσεις Ικανοποίηση : Η αναγνώριση της προσπάθειας, το ευνοϊκό περιβάλλον, η αμοιβή αλλά και η κοινωνική ασφάλιση, δεν πρέπει να παραμελούνται από τις επιχειρήσεις έτσι ώστε ο εργαζόμενος να νιώθει ικανοποιημένος. Οργάνωση – Μέσα : Οικονομικό κίνητρο και ανάλογο με την προσπάθεια των εργαζομένων. Σωστή επιλογή προσωπικού (από πλευράς ικανοτήτων και γνώσεων) και τοποθέτηση στη κατάλληλη θέση. Ξεκάθαροι στόχοι.

...προτάσεις 4. Καλές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων που πηγάζει από τη σωστή αντιμετώπιση τους από την διεύθυνση και από τη σωστή τοποθέτησή τους στις ανάλογες θέσεις για να μπορούν να διαχειριστούν τις διάφορες καταστάσεις, 5. Συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, το οποίο είναι κάτι που τους υποκινεί θετικά και τέλος 6. Επιμόρφωση και για τους εργαζόμενους, αλλα και για τους επιχειρηματίες.

Τέλος παρουσίασης Σας ευχαριστώ πολύ Παναγιώτης Τάρταρης