Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα.
Βαγγέλης Νικολαΐδης.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Φώκια Monachus Monachus
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
Ενδημικά είδη πανίδας ΕΛΕΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ΄3.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
ΕΧΙΔΝΑ Οι Ταχυγλωσσίδες (Tachyglossidae) γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα.
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑ.
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΛΥΚΟΣ.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Δ ’2.
Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
Το ομορφότερο αιλουροειδές!!!!!♥♥
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΔΑΣΟΣ.
Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής
Χαριτωμένα ζωάκια ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΒΙΚΥ Γ΄2.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2. Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω.
Αγγελική Μποσμαλή Μουσικό Λύκειο Βέροιας
Φυλές Βοοειδών.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Τα άγρια ζώα της ζούγκλας
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα.
Ζώα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Η φύση είναι το σπίτι μας
Αγριόγατος.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1

Μπούφος Ο μπούφος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις κουκουβάγιες. Είναι επιδημητικός και συχνά δεν απομακρύνεται από την περιοχή του, καθ ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Φωλιάζει συνήθως σε μικρές σπηλιές σε βράχια, αλλά και σε κουφάλες παλιών δέντρων σπανιότερα δε και σε εγκαταλειμμένες φωλιές άλλων πουλιών. Προτιμά κοντά στη περιοχή φωλιάσματος να υπάρχει πυκνή βλάστηση. Ζει μοναχικός. Τρέφεται με μικρά και μεσαίου μεγέθους θηλαστικά ( τρωκτικά, λαγούς, σκαντζόχοιρους ) και πουλιά. Αντώνης Γ., Δήμητρα Σ.,

Τσαλαπετεινός Ο τσαλαπετεινός είναι το πιο αναγνωρίσιμο πουλί της Ευρώπης. Έχει εντυπωσιακό λοφίο και με τις άσπρες ρίγες στις καστανές φτερούγες του. Κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα την άνοιξη, κάθεται όλη την καλοκαιρινή σεζόν και από τα μέσα Σεπτέμβρη προετοιμάζεται για την αναχώρηση του για νότια. Δεν φοβάται ιδιαίτερα τους ανθρώπους, θα το δούμε να πετάει σε χαμηλό ύψος ή να περπατάει αδέξια στο δρόμο ψάχνοντας για την τροφή του με το μακρύ και στενό ράμφος του, όπως έντομα, κάμπιες και σκουλήκια. Είναι ωφέλιμο πουλί για τη γεωργία και θα το δούμε γενικά σε ανοιχτές περιοχές, δηλ. σε αγρούς, βοσκότοπους, λιβάδια, κοντά σε δάση, ακόμη και κοντά σε πόλεις. Κωνσταντίνα Μ.

Νυφίτσα Η νυφίτσα είναι ένα μικρό ζώο που ζει στα δάση και τα λιβάδια. Έχει λεπτό και στρογγυλό σώμα, μήκους περίπου εκ., στενό κεφάλι, με μεγάλα μαύρα μάτια, μεγάλα στρογγυλά αυτιά και μακρύ λαιμό. Το σώμα της καλύπτεται όλο το χρόνο από κοντό και απαλό τρίχωμα, το οποίο είναι καστανό στη ράχη και λευκό με καφέ κηλίδες στην κοιλιά. Διαθέτει πλήρη οδοντοστοιχία με τέσσερις ισχυρούς κυνόδοντες. Τρέφεται κυρίως με τρωκτικά και αυγά. Αν αιχμαλωτισθεί σε μικρή ηλικία, μπορεί εύκολα να εξημερωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι των ποντικών. Στην αρχαία Αθήνα ήταν οικόσιτο. Μανώλης Σ.

Το τσακάλι  Το τσακάλι το συναντάμε στην Ελλάδα κυρίως στη Χαλκιδική, στη Σάμο, στην Πελοπόννησο, στη Φωκίδα και στον Εύρο. Είναι απειλούμενο είδος, έχει σκουρόχρωμο τρίχωμα και ζει 8 με 10 χρόνια. Το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο.  Αγγελική Φ.

Η αλεπού Η αλεπού είναι παμφάγο θηλαστικό και ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών. Εξωτερικά μοιάζει με σκύλο, αλλά η ουρά της είναι πιο φουντωτή, το τρίχωμα της πιο πυκνό και το ρύγχος της πιο μακρύ. Είναι γνωστή για την πονηριά της και έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Ελπίδα Α.

Τα βοοειδή Είναι θηλαστικά ζώα. Το αρσενικό λέγεται ταύρος ή βόδι και το θηλυκό αγελάδα. Το μικρό της αγελάδας λέγεται μοσχάρι. Κάποιοι μικροί πληθυσμοί ( που έχουν ξεφύγει από μαντριά ) ζουν ελεύθερα σε δασικές περιοχές. Η αγελάδες εκτρέφονται σε πολλές χώρες, κυρίως για το γάλα, το κρέας και το δέρμα τους. Θοδωρής Δ.

Ο λύκος Ο λύκος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας κυνιδών. Έχει ύψος εκ., μήκος του 1,5 μ. και βάρος κιλά. Είναι κοινωνικό ζώο και ζει σε αγέλες. Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την εποχή και τον τόπο που ζει. Ο αρχηγός της αγέλης είναι το κυρίαρχο αρσενικό. Στην Ελλάδα συναντάμε λύκους, στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Μπάμπης Τ., Δημήτρης Μ., Δημήτρης Β.,