Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα.

2 ΣΚYΛΙΑ

3 ΧΑΜΣΤΕΡ

4 ΓΑΤΕΣ Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος

5 ΚΑΣΤΙΚΕΣ Η οικόσιτη γίδα (επιστημονική ονομασία: Αιξ η κατοικίδιος,  ο αίγαγρος ο τράγος ή οαίγαγρος ο αίγος[1]), γίδα ή αίγα, είναι υποείδος της εξημερωμένης κατσίκας και κατάγεται από την άγρια (μη εξημερωμένη) κατσίκα της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για ζώο μηρυκαστικό, της οικογένειας των βοοειδών και της τάξης των αρτιοδάχτυλων. Μαζί με το πρόβατο θεωρείται από τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους. Εκτρέφονται για το γάλα, το κρέας και για το τρίχωμά τους.[2] Τον τελευταίο αιώνα έγιναν δημοφιλή ζώα και ως κατοικίδια[3]Εχθροί της είναι τα σαρκοφάγα ζώα και τα αρπακτικά πουλιά. Η ευκολία στην απόκτηση και στη συντήρησή της, έκανε πολλούς να τη χαρακτηρίσουν «αγελάδα του φτωχού».

6 ΑΓΕΛΑΔΕΣ Η Αγελάδα είναι θηλυκό ενήλικο ζώο του είδους βοοειδή, πατρίδα της είναι η Ασία, από την οποία εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους μαζί με τον άνθρωπο. Είναι από τα πιο παραγωγικά ζώα και από τα πρώτα που εξημέρωσε ο άνθρωπος και τα έκανε κατοικίδια. Οι διάφοροι φυσικοί παράγοντες κάθε τόπου (κλίμα, τροφή, υψόμετρο) και οι ζωοτεχνικές μέθοδοι (επιλογή, διασταύρωση, που χρησιμοποίησε η επιστήμη, δημιούργησαν τις διάφορες φυλές (ράτσες) αγελάδων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

7 ΚΟΥΝΕΛΙΑ Η λέξη κουνέλι δεν είναι όρος της συστηματικής βιολογίας. Χρησιμοποιείται για αυτά τα είδη διάφορων γενών, που μοιάζουν με το ευρωπαϊκό κουνέλι, ενώ τα άλλα είδη των γενών αυτών ονομάζονται λαγός ή πίκα. Γιαυτό το λόγω το ταξινομοπλαίσιο στην δεξιά πλευρά δεν ορίζει τα κουνέλια, αλλά μόνο απαριθμεί τα γένη, που μεταξύ άλλων περιέχουν είδη, τα οποία ονομάζονται κουνέλια.

8 ΠΟΝΤΙΚΙΑ Το ποντίκι (αρχ. ελλ. μυς) στη ζωολογία αναφέρεται σε ένα μικρό ζώο της κλάσης των θηλαστικών, και της τάξης των τρωκτικών. Είναι το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι δραστήριο κατά το λυκόφως και τη νύχτα, παμφάγο, αρχίζει να αναζητά την τροφή του μόλις πέσει το σκοτάδι. Ζει σε μικρές "ανδροκρατούμενες" οικογενειακές ομάδες. Μερικές φορές τα αρσενικά δίνουν τρομερές μάχες για να εξασφαλίσουν την θέση τους στην ιεραρχία της ομάδας. Ζει δυόμιση χρόνια περίπου και είναι πολύ γόνιμος: Ζευγαρώνει όλο το χρόνο και το θηλυκό γεννά 4 έως 8 φορές το χρόνο, από 7 έως 10 μικρά κάθε φορά.

9 ΨΑΡΙΑ Οι Ιχθύες, κοινώς Ψάρια, (λατιν. Pisces), αποτελούν μια πολύ μεγάλη και ιδιαίτερηομοταξία των σπονδυλωτών ζώων που φέρονται προσαρμοσμένα στην υδρόβια ζωή. Ορίζονται ως η ομάδα σπονδυλωτών και χονδρωτών που δεν έχουν άκρα με δάκτυλα. Αυτός ο αρνητικός ορισμός δείχνει ότι τα ψάρια είναι μία λετική ομάδα, η οποία ι τις τους οστεϊ και τους Αποτελείται από συνολικά είδη οργανισμών.

10 ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ Ο οικόσιτος χοίρος (κοινώς γουρούνι) είναι οικόσιτο θηλαστικό ζώο που ανήκει στο γένος συς, στην οικογένεια συίδες και στην τάξη αρτιοδάκτυλα. Είναι ζώο παμφάγο και πολύ γόνιμο. Απαντάται σε όλα τα μέρη της γης και εκτρέφεται κυρίως για το κρέας του. Είναι γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια και πιστεύεται ότι ο κατοικίδιος χοίρος ή συς ο οικοδίαιτος (Sus scrofa domesticus, Συς η σκρόφα ο οικιακός) προέρχεται από τον αγριόχοιρο, τον οποίο εξημέρωσαν οι πρόγονοί μας κατά την παλαιολιθική εποχή.

11 ΑΛΟΓΑ Το άλογο ή ίππος,ποιητικά άτι,[2], είναι τετράποδοπερισσοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών ), που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο όπως και σε αθλητικούς αγώνες . Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο π.Χ. Στην αρχαία ελληνική, η ονομασία του ήταν ίππος & χρησιμοποιείται από πολύ παλιά στην μονάδα ισχύος των μηχανών. Το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του. Γεννάει κάθε φορά συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο, και το θηλυκό τα θηλάζει μέχρι την ηλικία των 6-7 μηνών και στη φύση μέχρι την ηλικία του ενός έτους.

12 ΚΟΤΕΣ Η Όρνιθα, ή κοινώς κότα, (αρσενικός:αλέκτωρ(καθαρεύουσα), ή κοινώςπετεινός ή κόκορας, ουδέτερο το κοτόπουλο) (επιστ.  Όρνιθα η όρνιθα η οικιακή) είναι ένα εξημερωμένο πτηνό. Είναι ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα οικόσιτα ζώα, αφού υπολογίζεται ότι το 2003 υπήρχαν γύρω στα 24 δισεκατομμύρια εκπρόσωποι του είδους.[1] Δηλαδή υπάρχουν περισσότερες κότες στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πουλί, ή και από τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος εκτρέφει τις κότες κυρίως ως πηγή τροφίμων, για το κρέας τους και τα αυγά τους. Η κότα πιστεύεται ότι εξημερώθηκε στην Ινδία, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκαν στοιχεία ότι η εξημέρωσή της είχε ήδη ξεκινήσει στο Βιετνάμ πριν από χρόνια[2]

13 ΠΟΥΛΙΑ Τα πτηνά (πουλιά) είναι ζώα ομοιόθερμα σπονδυλωτά, που στη συντριπτική πλειονότητά τους μπορούν να πετούνε με τις πτέρυγες ή φτερούγες, οι οποίες βρίσκονται στη θέση των πάνω άκρων τους.

14 ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ Με το όνομα παπαγάλος είναι γνωστά διάφορα είδη από δενδρόβια, ως επί το πλείστον, πουλιά που σχηματίζουν τη τάξη Ετώνοποία χωρίζεται σε 3 οικογένειες: Κακατουίδες ,Ψιττακίδες και Γλαυκοπίδες . Υπάρχουν σήμερα 386 ταξινομημένα είδη παπαγάλων, που ανήκουν σε 88 γένη.[1]

15 ΠΡΟΒΑΤΑ Το οικόσιτο πρόβατο -ο κριός), το πιο κοινό μέλος της οικογένειας των προβάτων (Πρόβατον -), είναι ένα μηρυκαστικό, τετράποδο ζώο, που πιθανότατα κατάγεται από τα άγρια πρόβατα mouflon της Νότιας και Νοτιοδυτική ςΑσίας. Για την εξημέρωση των προβάτων υπάρχουν τεκμήρια στο Ιράκ που χρονολογούνται από το π.Χ. Τα πρόβατα συνδέθηκαν με πολλούς πολιτισμούς, κυρίως στη Βρετανία και τη Μεσόγειο, όπου αποτελούν το πιο κοινό αντικείμενο της κτηνοτροφίας. Έχουν μεγάλη οικονομική σημασία, καθώς η απόδοση εισοδήματος που προσφέρουν σε σχέση με το κόστος της εκτροφής τους είναι γύρω στο 40%. Ο παγκόσμιος πληθυσμός των προβάτων υπολογίζεται γύρω στο ένα δισεκατομμύριο. Στις 24 Νοεμβρίου του 2009 πέθανε στην Αυστραλία σε ηλικία 23 ετών και 7 μηνών[1] το γηραιότερο πρόβατο στον κόσμο, η Λάκι.


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google