Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής
Πουλιά Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής

2 Παγόνι Το παγώνι παρουσιάζει έντονο φυλετικό διμορφισμό, καθώς το αρσενικό έχει διαφορετική εμφάνιση από το θηλυκό. Το αρσενικό έχει μήκος 1,25 μ. χωρίς την ουρά του, η οποία του διπλασιάζει το μήκος. Το χρώμα του είναι πράσινο ή μπλε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες που του επιτρέπουν περιορισμένη πτήση και ένα λοφίο στην κορυφή του κεφαλιού. Έχει πολύ εντυπωσιακή ουρά με μακριά πηδαλιώδη φτερά με πράσινα, μπλε, μαύρα και πορτοκαλί οφθαλμοειδή στίγματα, που την ανοίγει σε σχήμα βεντάλιας.

3 Καναρίνι Τα καναρίνια ένα από τα πιο κοινά ωδικά πτηνά αλλά και το μελωδικότερο όλων είναι μια άριστη συντροφιά που προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Σκληραγωγημένο, καλή παρέα. Ενδιαφέρον να το παρακολουθείτε. Εύκολο να το περιποιείστε και ανέξοδο για να το έχετε.

4 Τουκάν Τα τουκάν είναι πουλιά, γνωστά για το μεγάλο χρωματιστό ράμφος τους. Ζουν στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές στο νότιο Μεξικό, την κεντρική Αμερική,  στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής, και την περιοχή της Καραϊβικής. Τρέφονται κυρίως με φρούτα, αλλά ευκαιριακά τρώνε και έντομα και μικρές σαύρες. Το τουκάν με το χρυσό κολάρο είναι ένα είδος αυτών των πουλιών, που ζει στα δάση του Αμαζονίου. Δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έντονα χρώματα, μεγάλο κόκκινο ράμφος και μεσαίο μέγεθος (30,5-30 εκ.) είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

5 Κουκουβάγια Κουκουβάγια ή γλαύκα ονομάζεται κάθε μέλος της βιολογικής τάξης Γλαυκόμορφα, η οποία ανήκει στην ομοταξία των Πτηνών και περιλαμβάνει περίπου 200 είδη αρπακτικών και στην πλειονότητά τους νυκτόβιων πουλιών. Κατανέμονται σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής και έχουν αναπτύξει αξιόλογες προσαρμογές στη νυχτερινή διαβίωση.

6 Μπούφος Μπούφος είναι η κοινή ονομασία του γένους Bubo και με την ευρύτερη έννοια του γένους Άσιος, Γλαυκόμορφων πτηνών της οικογένειας Stringidae. Ο γνήσιος μπούφος χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος (μήκος εκατοστόμετρα), από 2 θυσάνους φτερών στα αυτιά και από μεγάλα πορτοκαλιά μάτια. Το φτέρωμά του είναι ξανθοκάστανο ως κιτρινόμαυρο, με καφέ κηλίδες, πιο ανοιχτόχρωμο στο κάτω μέρος. Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλελειμμένες φωλιές αρπαχτικών

7 Κακατούα H λέξη “Kακατούα” προέρχεται από την Mαλαισιανή γλώσσα και αναφέρεται στην έννοια “μάγκωμα” επειδή τα Kακατούα έχουν πολύ ισχυρό ράμφος και μπορούν να πιάσουν με δύναμη οτιδήποτε. Συναντώνται, σε τρεις πολύ περιορισμένες κλιματολογικά περιοχές, στα τροπικά δάση με υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, στα λιβάδια και στην ξηρή σαβάνα της Aυστραλίας, της Nέας Zηλανδίας και της Iνδονησίας. Στην φύση όλα τα Kακατούα ζουν ομαδικά, άλλα σε μικρές ομάδες 8-10 ατόμων και άλλα σε ομάδες εκατοντάδων πτηνών.

8 Χελιδόνι Το χελιδόνι είναι αποδημητικό πτηνό και ανήκει στην τάξη των στρουθιόμορφων. Το μέγεθος τους είναι cm ανάλογα το είδος στο οποίο ανήκουν καθώς και το χρώμα τους. Μεταναστεύουν κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη, στα μεσογειακά κλίματα από τον Μάρτιο προκειμένου να αναπαραχθούν και στις αρχές του φθινοπώρου μεταναστεύουν προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής.

9 Μπλε Μακάο Τα Μπλε Μακάο είναι εξαιρετικά επιφυλακτικά πουλιά και με οποιοδήποτε σημάδι κινδύνου πετούν στον αέρα ουρλιάζοντας δυνατά. Είναι μονογαμικό είδος και τα ζευγάρια μένουν μαζί για όλη τους τη ζωή. Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Όταν τα Μπλε Μακάο βρίσκονται σε ζεύγη, πετούν τόσο κοντά το ένα με το άλλο που σχεδόν ακουμπούν τα φτερά τους.

10 Καρδερίνα Η καρδερίνα είναι στρουθιόμορφο πτηνό, του γένους Carduelis[1] και ανήκει στην οικογένεια των σπιζιδών. Είναι ωδικό πτηνό και ζει κατά σμήνη σε δάση και σε λιβάδια, όπως επίσης σε κήπους και σε αγρούς. Απαντάται σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Δυτική Ασία. Είναι αποδημητικό πουλί και το φθινόπωρο μεταναστεύει σε τόπους με πιο γλυκό κλίμα. Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με σπόρους αγκαθιών και με σκουλήκια. Αξιοσημείωτη είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη που τρέφουν τα πουλιά αυτά μεταξύ τους.

11 Πελαργός Οι πελαργοί,κοινώς λέλεκες ή λελέκια, είναι μεγάλα πουλιά με μακρυά πόδια και μακρύ λαιμό, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Ciconiidae. Ζουν στις θερμότερες περιοχές του πλανήτη και σε ξηρότερα κλίματα από άλλα παρόμοια πουλιά όπως οι ίβεις. Οι πελαργοί δεν μπορούν να κρώξουν γιατί δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος τους. Αρκετά είδη τους είναι αποδημητικά. Τρώνε συνήθως βατράχους, ψάρια, έντομα, σκουλήκια και μικρά πουλιά ή θηλαστικά. Υπάρχουν 19 είδη πελαργών σε έξη γένη.

12 Αργυροπελεκάνος Ο αργυροπελεκάνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πουλιών στον κόσμο, με ύψος που φτάνει το 1,20 μ., άνοιγμα φτερών έως 3,20 μ. και βάρος από 6 έως 10 κιλά. Το χρώμα του φτερώματός του είναι σταχτί, το ράμφος του φέρει διαστελλόμενο σάκο κίτρινου χρώματος στο κάτω μέρος, και τα δάχτυλά του είναι συνενωμένα μεταξύ τους με μεμβράνη.

13 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google