Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς Ο Σταχτοτσικνιάς είναι παρυδάτιο πτηνό της οικογενείας των Ερωδιιδών, που συναντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Ardea cinerea

2 Το είδος ζει σε όλες τις κατηγορίες υγροτόπων
Το είδος ζει σε όλες τις κατηγορίες υγροτόπων. Συναντάται σε κάθε είδους ρηχά νερά και δείχνει προτίμηση για περιοχές με δέντρα, μιας και κουρνιάζει ή φωλιάζει πάνω σε αυτά. Στην ενδοχώρα προτιμάει τα μεγάλα ποτάμια, αλλά μπορεί να βρεθεί μέχρι και σε στενά ρέματα,όχθες λιμνών κτλ. Τον χειμώνα βρίσκεται περισσότερο στην ακτήσυχνάζει όμως και σε δέλτα και εκβολές ποταμών και αλμυρόβαλτους.

3 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΓΙΔΩΝ
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΓΙΔΩΝ Το αγριόγιδο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των γκρεμών, είναι ένα δυναμικό και περήφανο ζώο. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι τα όρθια κέρατα που γέρνουν προς τα πίσω, στο πρόσωπό του κυριαρχεί το λευκό, ενώ το σώμα του είναι δυνατό, με χρώμα που ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Είναι, δηλαδή, ανοιχτόχρωμο καφέ κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι με κοντό τρίχωμα, το οποίο κατά τη χειμερινή περίοδο γίνεται μακρύ και παίρνει χρώμα σκούρο καφέ – σχεδόν μαύρο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη του είναι ο γκρεμός, όπου βρίσκει προστασία από τους θηρευτές. Ορθοπλαγιές, βραχώδεις πλαγιές, απότομα δάση, σάρες, λούκια και υποαλπικά λιβάδια αποτελούν τον ιδανικό βιότοπο για το αγριόγιδο. Τον χειμώνα, τα αγριόγιδα προτιμούν τις απότομες, νότιες πλαγιές, όπου το χιόνι λιώνει γρηγορότερα. Όταν μπει η άνοιξη, αρχίζουν να ανεβαίνουν σε ψηλότερα σημεία και για να αποφύγουν τη μεγάλη ζέστη το καλοκαίρι, αποτραβιούνται στις δροσερές περιοχές του βιότοπου. Αντρέας Χατζησταύρου Κωνσταντίνος Χρυσήλιου Αντώνης Χατζηστυλλής Τάξη Ε’1

4 ΔΕΝΤΡΟΒΑΤΡΑΧΟΙ Παναγιώτα Ττόφα

5 Πού ζουν και τι τρώνε Οι δεντροβάτραχοι κατοικούν σε πηγές νερού, σε βάλτους ακόμα και σε σπίτια, όπως σε νιπτήρες, στις τουαλέτες. Μπορούν επίσης να κοιμηθούν στα παράθυρα. Οι δεντροβάτραχοι είναι αμφίβια ζώα, συνήθως τρώνε έντομα, αράχνες, ακόμα μπορούν να φάνε μικρότερους βατράχους. Τα δόντια τους δεν είναι φτιαγμένα για να κομματιάζουν τη λεία.

6 Περιγραφή τους Οι πράσινοι δεντροβάτραχοι είναι πολύ υπάκουα ζώα. Είναι νυκτόβιοι και βγαίνουν έξω νωρίς το βράδυ για να κοάξουν. Το χειμώνα οι πράσινοι Δεντροβάτραχοι δεν κοάζουν και συνήθως, δεν φαίνονται.

7 Προστατεύουμε τα αγριόγιδα
Ελένη Σαββίδου Παναγιώτα Ττόφα

8 Τα αγριόγιδα Το αγριόγιδο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των γκρεμών, είναι ένα δυναμικό και περήφανο ζώο. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι τα όρθια κέρατα που γέρνουν προς τα πίσω, στο πρόσωπό του κυριαρχεί το λευκό, ενώ το σώμα του είναι δυνατό, με χρώμα που ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Είναι, δηλαδή, ανοιχτόχρωμο καφέ κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι με κοντό τρίχωμα, το οποίο κατά τη χειμερινή περίοδο γίνεται μακρύ και παίρνει χρώμα σκούρο καφέ – σχεδόν μαύρο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη του είναι ο γκρεμός, όπου βρίσκει προστασία από τους θηρευτές. Ορθοπλαγιές, βραχώδεις πλαγιές, απότομα δάση, σάρες, λούκια και υποαλπικά λιβάδια αποτελούν τον ιδανικό βιότοπο για το αγριόγιδο. Τον χειμώνα, τα αγριόγιδα προτιμούν τις απότομες, νότιες πλαγιές, όπου το χιόνι λιώνει γρηγορότερα. Όταν μπει η άνοιξη, αρχίζουν να ανεβαίνουν σε ψηλότερα σημεία και για να αποφύγουν τη μεγάλη ζέστη το καλοκαίρι, αποτραβιούνται στις δροσερές περιοχές του βιότοπου.

9 Τι παθαίνουν τα αγριόγιδα


Κατέβασμα ppt "Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google