Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει να συμπεριληφθούν στη λίστα με τα είδη υπό εξαφάνιση, διαπιστώνουν Αμερικανοί και Κενυάτες βιολόγοι. Το μακρύλαιμο ζώο, με ύψος που φτάνει τα έξι μέτρα και βάρος έως δύο τόνους, θεωρείται σήμερα ένα είδος, το οποίο χωρίζεται σε αρκετά υποείδη, ανάλογα με την εμφάνιση και την περιοχή όπου ζουν.

2 ΚΟΑΛΑ Το κοάλα μοιάζει πολύ στην εμφάνιση με το γουόμπατ, που είναι ο πιο κοντινός του συγγενής, αλλά έχει παχύτερο κι απαλότερο τρίχωμα, πολύ μεγαλύτερα αυτιά, και μακρύτερα άκρα, τα οποία έχουν πέντε δάχτυλα το καθένα με μεγάλα, κοφτερά νύχια για να το βοηθούν στο σκαρφάλωμα. Το βάρος ποικίλλει: ένα μεγάλο νότιο αρσενικό μπορεί να ζυγίζει 14 κιλά, ενώ ένα μικρό βόρειο θηλυκό μπορεί να ζυγίζει 5 κιλά.

3 ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΠΛΕ ΒΑΤΡΑΧΟΣ
Ο μπλε βάτραχος ή «βέλος δηλητήριο», όπως είναι η κοινή ονομασία του συναντάται στην Κεντρική και Νότια Αμερική.  Αντίθετα με τα περισσότερα είδη βατράχων λειτουργεί κυρίως την ημέρα και έχει έντονο χρώμα δέρματος, συνήθως μπλε. 

4 ΔΥΛΗΤΙΡΙΟΔΕΣ ΜΕΔΟΥΣΑ Τα παραθαλάσσια τουριστικά κέντρα της Μεσογείου έχουν αρχίσει από τον περασμένο μήνα να προετοιμάζονται για την επέλαση. Οι Κάννες έχουν «οχυρώσει» τις πλαζ τους με φράγματα και δίχτυα για να κρατήσουν μακριά τις τσούχτρες. 

5 ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΜΕΔΟΥΣΑ Το σώμα της μέδουσας έχει σχήμα καμπάνας και παράγει μια ζελατινώδη ουσία. Στην περιφέρεια έχουν πλοκάμια και αισθητήρια όργανα, Το κάθε πλοκάμι καλύπτεται με κύτταρα, που καλούνται κνιδοκύτταρα ή κνιδοκύστεις και μπορούν να τσιμπήσουν ή και να σκοτώσουν ζώα. Τα κύτταρα αυτά υπάρχουν και στο στόμα τους. Οι πιο πολλές μέδουσες χρησιμοποιούν τα κύτταρα αυτά για εξασφάλιση τροφής και για άμυνα. Άλλες δεν έχουν καθόλου πλοκάμια. Έχουν πολλά μικρά μάτια στο κωδωνοειδές σώμα του

6 ΠΙΝΓΚΟΥΙΝΟΙ Ζει σε μεγάλες αποικίες. Φωλιάζει σε τρύπες στο έδαφος ή κάτω από βράχια όπου εναποθέτει έως 2 αυγά. Τα αυγά και οι νεοσσοί είναι ευάλωτα στην ξηρά και στη θάλασσα από θηρευτές όπως τσακάλια, γλάρους, ιερές ίβεις, φώκιες και καρχαρίες.

7 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΣΑΛΑΧΙ Το σαλάχι ή σελάχι είναι είδος ψαριού και ανήκει στο γένος Ράγια, είναι δε γνωστό και με τις ονομασίες βάτος, ράγια και ράσσα. Τα σαλάχια φτάνουν σε μεγάλο βάθος, βρίσκονται δε σχεδόν σε όλες τις θάλασσες. Το σώμα τους είναι ατρακτοειδές και φέρει μεγάλα πτερύγια που τα βοηθούν με διάφορες κυματοειδείς κινήσεις να κολυμπούν και να ελίσσονται πολύ γρήγορα.

8 ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ Το πιο γνωστό πολικό ζώο στα παιδιά.
Η πολική αρκούδα κατάγεται από την καφέ αλλά ζώντας στον παγωμένο βορρά απέκτησε με το πέρασμα του χρόνου άσπρο χρώμα. Είναι αρκετά μεγαλόσωμο ζώο (το ύψος της φτάνει κοντά στα 3 μέτρα ενώ το βάρος στα αρσενικά φτάνει και τα 750 κιλά ). Η γούνα και το λίπος της την προστατεύουν από το κρύο ενώ το άσπρο χρώμα της την κάνουν δυσδιάκριτη από τους εχθρούς της.1 Παρόλο το βάρος της είναι ευκίνητη και καταφέρνει να ξεγλιστρά από όσους την κυνηγούν. Κολυμπάει πολύ καλά και έχει τεράστιες πατούσες που κρύβουν τα γαμψά της νύχια. Κυνηγάει στη στεριά ,στο νερό και στον πάγο και τρέφεται κυρίως με φώκιες και ψάρια αλλά και με τα υπόλοιπα ζώα των πόλων. Δυστυχώς σήμερα βρίσκεται στη λίστα με τα ζώα υπό εξαφάνιση.

9 ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Τα μικρά θηλάζουν για ένα μήνα ενώ αργότερα αφού ακολουθήσουν τη μαμά τους και εκπαιδευτούν αναζητούν από μόνα τους τροφή. Ως πρώτη απειλή τα νεογέννητα αρσενικά, αντιμετωπίζουν το αρσενικό (πατέρα) όπως συμβαίνει σε πολλά ζώα. Η διάρκεια ζωής στους μικρόσωμους σκαντζόχοιρους είναι 2-4 έτη ενώ στους μεγαλόσωμους 4-7 έτη.

10 ΚΑΜΗΛΕΣ Το είδος είναι υπό εξαφάνιση με πληθυσμό λιγότερο των ατόμων στη βορειοδυτική Κίνα και στη Μογγολία. Το 2007 αναγνωρίστηκε ως ένα από τα 10 πιο απειλούμενα είδη θηλαστικών στον κόσμο. Ευτυχώς υπάρχει μεγάλος πληθυσμός στα ζωολογικά πάρκα.

11 ΦΩΚΕΣ Το μήκος των ενήλικων ζώων κυμαίνεται μεταξύ 2-3 μέτρων, ενώ το βάρος τους φθάνει έως και τα 350 κιλά, με τα θηλυκά να είναι λίγο μικρότερα από τα αρσενικά. Το σώμα τους καλύπτεται από στιλπνό τρίχωμα, μήκους περίπου μισού εκατοστού. Το χρώμα τους ποικίλλει από ανοιχτό γκρίζο και μπεζ στα θηλυκά μέχρι σκούρο καφέ και μαύρο στα αρσενικά

12 ΣΦΙΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
 με χαρακτηριστική και ασυνήθιστη δομή κεφαλιού, το όποιο επιπεδοποιείται και επεκτείνεται σαν σφυρί. Οι σφυροκέφαλοι αποτελούν την οικογένεια σφυρνίδες και χωρίζονται σε δύο γένη, το γένος Σφύρνα και το γένος Ευσφύραπου περιλαμβάνει μόνο ένα είδος. Ο ρόλος της δομής του κεφαλιού δεν είναι επακριβώς γνωστός με θεωρείες να λένε ότι οξύνει τις αισθήσεις, βοηθάει στην μετακίνηση και στην χειραγώγιση της λείας. Οι σφυροκέφαλοι συχνάζουν κοντά στις ακτές και είναι από τα λίγα είδη καρχαριών που σχηματίζουν κοπάδια. Το μήκος ποικίλει ανάλογα με το είδος από 0,9 σε 6 μέτρα και φτάνουν σε βάρος το μισό τόνο.

13 ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΗ Δ ΄1


Κατέβασμα ppt "ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google