Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
Φούξ

2 Η Τίγρη (αρσενικό: ο τίγρης) είναι Σαρκοφάγο θηλαστικό, της οικογένειας των αιλουριδών. Το τρίχωμά της έχει άσπρο χρώμα στην κοιλιά, ανοιχτό κιτρινοκόκκινο στο υπόλοιπο σώμα και είναι διακοσμημένο με χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες. Σε περιοχές που τα χιόνια διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τρίχωμά της παίρνει γκριζόλευκο χρώμα. Τα αρσενικά είναι πιο μεγαλόσωμα από τα θηλυκά και το μήκος του σώματός τους φτάνει τα δυόμισι μέτρα. Θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση . Τίγρης

3 Λιοντάρι Το λιοντάρι (Panthera leo - Πάνθηρας ο λέων) ανήκει στην οικογένειας των Αιλουριδών.. Μέχρι το ύστερο περίπου χρόνια πριν, το λιοντάρι ήταν το πλέον διασκορπισμένο μεγάλο επίγειο θηλαστικό μετά τον άνθρωπο. Βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, μεγάλο μέρος της Ευρασίας από τη δυτική Ευρώπη έως την Ινδία, και στην Αμερική από το Γιούκον έως το Περού.

4 Γατόπαρδος Είναι το πιο γρήγορο ζώο της ξηράς. Το όνομα που του έχουν δώσει οι ιθαγενείς είναι τσίταχ και   σημαίνει "γατόσκυλο". Γιατί νομίζεις το ονόμασαν έτσι; Έχει μήκος 1,5 μέτρα και βάρος 60 κιλά.

5 Ελέφαντας Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη γη και ζει στην Ασία και την Αφρική. Ο Αφρικανικός ελέφαντας (Loxodonta africana - Λοξόδοντα η αφρικανική) είναι μεγαλύτερος με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους ενώ ο Ασιατικός (Elephas maximus - Ελέφας ο μέγιστος) τα 3 μέτρα και βάρος τους 5 τόνους. Ο πρόγονος του σημερινού ελέφαντα είναι το μαμούθ που έζησε στην τεταρτογενή περίοδο.

6 Πούμα Το πούμα είναι ένα είδος πάνθηρα που ζει στη βόρεια και  νότια Αμερική .Λέγεται και κούγκαρ ή λιοντάρι των βουνών .Το χρώμα του ποικίλει από ανοιχτό καφέ ως μαύρο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πάνθηρα. Το πούμα επιτίθεται σε όλα τα χορτοφάγα ζώα αλλά και  σε κοπάδια βοοειδών.

7 Αγριόγατα Η Αγριόγατα της Ευρώπης είναι στενή συγγενής της κοινής γάτας, παρ' όλα αυτά είναι πολύ πιο άγρια και πολύ δύσκολα εξημερώνεται. Μοιάζει με μια κοινή οικιακή παρδαλή γάτα, η ουρά της όμως είναι πιο παχιά και πιο μακριά. Το μήκος του σώματός της φτάνει μέχρι και το 1,2μ., ενώ παραπάνω από το μισό καταλαμβάνει η ουρά της. Ζυγίζει γύρω στα 8-9 κιλά, ενώ σε ύψος φτάνει μέχρι και τα 40 εκ.

8 Μαϊμού Μαϊμού ονομάζεται κάθε κερκοπιθηκιδές (μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου) ή πλατύρρινο (μαϊμούδες Νέου Κόσμου) πρωτεύον. Όλα τα πρωτεύοντα που δεν είναι προσιμιίδες ή πίθηκοι, είναι μαϊμούδες. Σήμερα υπάρχουν 264 γνωστά σωζόμενα είδη μαϊμούδων και αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις ομάδες των σιμιίδων πρωτευόντων (η τρίτη ομάδα αποτελείται από τα 22 είδη πιθήκων). Οι μαϊμούδες γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα και, σε αντίθεση με τους πιθήκους, οι μαϊμούδες έχουν ουρές.

9 Αετός Ο αετός είναι ένα μεγαλόσωμο αρπακτικό, σαρκοφάγο πτηνό,προικισμένο με οξύτατη όραση και κυρτό γαμψό ράμφος.. Το σώμα των αρσενικών φτάνει τα 95εκ., ενώ των θηλυκών ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Οι φτερούγες του είναι μακριές και τελειώνουν εκεί που αρχίζει η ουρά του, και έχουν άνοιγμα 2-2,5μ. Το ράμφος του είναι γαμψό για να μπορεί να κατασπαράζει πιο εύκολα τη λεία του. Αν η λεία είναι μεγάλη, τότε την κομματιάζει και την μεταφέρει στην φωλιά του. Κάποιες φορές, όταν πιάνει κότες, τις μαδάει πρώτα. Τις χελώνες τις πετάει από μεγάλο ύψος σε βράχια για να σπάσει το καβούκι τους.

10 Εξημερωμένοι «φίλοι» του ανθρώπου
Κατοικίδια ζώα Εξημερωμένοι «φίλοι» του ανθρώπου

11 Σκύλος O σκύλος (αρχ. ελλ. κύων) είναι ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis (επιστ. Canis lupus familiaris - Κύων ο λύκος ο οικείος). Πιθανότατα η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα. Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλαιά χρόνια. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το "αφεντικό" τους στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν.

12 Γάτα Η γάτα ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον χρόνια.

13 Χελώνα Η χελώνα (λατ. Testudo) είναι ερπετό. Ανήκει στην αρτίγονη τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας αναψιδωτά. Χαρακτηριστικό τους ο οστέινος θώρακας (Χέλυο) για να προστατεύεται, την σαρκώδη γλώσσα και την απουσία δοντιών. Υπάρχουν χερσαίες, θαλάσσιες και αμφίβιες χελώνες. Ζουν και σε εύκρατα και σε τροπικά κλίματα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των χελωνών είναι το καβούκι τους, το οποίο προστατεύει το σώμα τους.

14 Καναρίνι Το καναρίνι είναι ωδικό πτηνό της τάξης των στρουθιομόρφων και ανήκει στην οικογένεια των φριγγιλιδών (Fringillidae). Η επίσημη ονομασία του εξημερωμένου καναρινιού είναι sirinus canaria domesticus.


Κατέβασμα ppt "Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google