Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

2 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ Τα λιοντάρια είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στο κόσμο. Ζουν περίπου χρόνια αλλά σε άγρια κατάσταση 20 χρόνια. Είναι σαρκοφάγα και για αυτό έχουν μεγάλα δόντια.

3 ΛΥΚΟΣ είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των Κυνιγών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. Απαντά σε εκτεταμένες περιοχές του Βορείου ημισφαιρίου, κυρίως όμως στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη του (εξαιρούνται τα διακριτά υποείδη σκύλος και ντίνγκο).

4 ΤΣΙΤΑΧ Ο Γατόπαρδος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών. Ανήκει στην υποοικογένεια των αιλουρινών και εντάσσεται ανάμεσα στα μέλη μιας «ομάδας» που απαρτίζουν τις αποκαλούμενες αγριόγατες, που περιλαμβάνει διάφορα γένη και της οποίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μέλη.

5 ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ Το αγριογούρουνο ζει και αναπαράγεται σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Έχει εισαχθεί επίσης με επιτυχία στη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Στην Ελλάδα υπήρχε σχεδόν παντού από χιλιάδες χρόνια, ενώ σήμερα συναντάται στη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και στη νήσο Σάμο.

6 ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ Ο τίγρης είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. ,. Είναι το μεγαλύτερο είδος «γάτας» φθάνοντας σε συνολικό -μαζί με την ουρά- μήκος σώματος μέχρι και 3,3 μέτρα

7 ΑΡΚΟΥΔΑ Οι Αρκούδες είναι θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών  από το αρχαίο ελληνικό άρκτος. Οι αστερισμοί Μικρή Άρκτος και Μεγάλη Άρκτος πήραν το όνομά τους επειδή το σχήμα τους θυμίζει το σώμα μιας αρκούδας. Το μήκος του σώματός της φτάνει τα 2-2,50 μ. και το ύψος στο ακρώμιο 1-1,30 μ.

8 AETOΣ Ο Αετός, είναι αρπακτικό ημερόβιο πτηνών της τάξης των Αετομόρφων . Τα περισσότερα μέλη κατατάσσονται στην οικογένεια Αετίδες , ειδικά όμως στην ελληνική ορνιθολογική βιβλιογραφία, στους αετούς συμπεριλαμβάνεται και ο ψαραετός της οικογένειας Πανδιονίδες .

9 ΡΑΚΟΥΝ Είναι ρωμαλέο ζώο, με κοντά πόδια, φουντωτή ουρά, μυτερό ρύγχος και μικρά όρθια αυτιά. Έχει μήκος εκ., συμπεριλαμβανομένης και της ουράς 25 εκ., και βάρος περίπου 10 κιλά.

10 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΓΑ-ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΑΚΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google