Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ

2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ…..

3 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ Η ιστορία της Μακεδονίας έχει τις ρίζες της στους πολύ παλιούς χρόνους. Αρχίζει απ' την αρχαιότητα και φτάνει, μέσα απ' τους αιώνες, γεμάτη λαμπρές ενδιαφέρουσες σελίδες αγώνων, ηρωισμού, πολιτισμού, δράσης, καταστροφών, νικών και δόξας, στις δικές μας μέρες.

4 Αχλαδιά Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Στην Ελλάδα η συστηματική καλλιέργεια της αχλαδιάς γίνεται κυρίως στη Μακεδονία(περίπου το 40% της εγχώριας παραγωγής!)

5 Καστανιά Φυλλοβόλο δέντρο με ύψος μέχρι 30 μέτρα. Φύλλα απλά, μήκους περίπου 27 cm, λογχοειδή, οξύληκτα στην άκρη, με σφηνοειδή βάση, πριονωτά. Οι καρποί βρίσκονται ανά 2-3 σε σφαιρικό, αγκαθωτό κύπελλο που ανοίγει κατά την ωρίμανση

6 ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

7 ΑΛΕΠΟΥ Η αλεπού είναι ανώτερο θηλαστικό της οικογένειας Κυνίδες. Το πιο γνωστό είδος είναι η Κόκκινη αλεπού.

8 ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΟ Ο αίγαγρος ή κοινά αγριοκάτσικο είναι θηλαστικό και μηρυκαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των ΑΚΤΙΟΔΑΚΤΙΛΩΝ.

9 ΣΚΙΟΥΡΟΣ Σκίουρος ή βερβερίτσα είναι το κοινό όνομα μικρού θηλαστικού της οικογένειας Σκιουρίδες.Το όνομα αυτό προέρχεται από την ελληνικές λέξεις σκιά και ουρά.

10 Πετροπέρδικα Η πετροπέρδικα έχει μέσο μήκος εκ. και άνοιγμα πτερύγων εκ.. Το φτέρωμά της είναι γήινα γκριζωπό με ποικιλόχρωμες ποικίλσεις και εναλλασσόμενες λωρίδες μαύρου και λευκού χρώματος στα πλευρά.

11 Σταυραετός Ο Σταυραετός παλιότερα είναι ένα μεσαίου μεγέθους αρπακτικό πουλί. Το σώμα του έχει μήκος περίπου 47 εκατοστά, με άνοιγμα φτερών 120 εκ. Όπως όλοι οι αετοί ανήκει στην οικογένεια των Αετίδων.

12 Αγριογούρουνο Ο αγριόχοιρος ή αγριογούρουνο είναι ο άγριος πρόγονος των εξημερωμένων χοίρων

13 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google