Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ)
Advertisements

16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Προσωπικές δεξιότητες
ΑΡΜΟΝΙΑ.
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Αρωματικά φυτά και βότανα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
Νερό και υγεία.
Αναγνώστου Αριστείδης
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Γιόγκα είναι η αρχαιότερη επιστήμη και έχει ως αντικείμενο μελέτης τον άνθρωπο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΓΚΑ;.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Βαΐα Αγγέλη
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
Κ. Αλεξανδρής. Υπαίθρια Αναψυχή Οργανωμένη Μορφή Ελεύθερη Αναψυχή.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Αστικό και περιαστικό πράσινο
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Παρουσίαση στο παγκύπριο συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων Προαγωγής Υγείας Δημ.Σχ.Χρυσελεούσας (Κ.Β΄)
ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΕΜΙ ΤΖΕΝΗ.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει τη λέξη 'άσκηση' είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία. Κι όμως ξεχνάμε.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότεροι να ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικά αλλά και συγκεκριμένα με τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Άσκηση και αυτοεκτίμηση Άσκηση και αυτοπεποίθηση
Σχεδιασμός και εφαρμογή δραστηριοτήτων αναψυχής στις κατασκηνώσεις
Υγειά και Ποιότητα ζωής Η ποιότητα ζωής είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο -Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο στην Αμερική ο όρος ποιότητα ζωής εκφράζει την.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία
Μαθαινω για τουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ
Ν 506 ΣΠΟΡ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 9/10/2014 & 16/10/2014
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΕΙΔΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ Πηγή: Κοκκώσης, Χ., Τσάρτας, Π. και Γκριμπά, Ελ. (2011), “Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού”,
Θέμα: Υπαίθριες δραστηριότητες στην Κρήτη Ασκοξυλάκης Βαρδής Μεταπτυχιακός φοιτητής Φυσική δραστηριότητα και αθλητική αναψυχή.
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ STRESS – Μάθημα 6ο Η σημασία της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία Φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής στη γήρανση.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 4: Άσκηση, ποιότητα ζωής και λειτουργικότητα στην τρίτη ηλικία Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και.
Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος του τουρισμού στο τμήμα «τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας» στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου.
Τίτλος Μαθήματος Ενότητα 11: Αθλητικός Τουρισμός: Υπαίθρια Αθλήματα - Δραστηριότητες Αθανάσιος Κουστέλιος, Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Άσκηση και ψυχολογικές παράμετροι Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΟΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.
Ν 501 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΨΥΧΗ 8/10/2014 & 15/10/2014
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
Η επίδραση των ζώων στην υγεία του ανθρώπου
Αθλητικός Τουρισμός Ο. Βρόντου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΕΜΤ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εθισμός στην Τεχνολογία
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Κλικ στην εικόνα (με ανοικτό internet)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Ποτάμι και Άσκηση Από τις μαθήτριες: Αγγελάκη Διαμάντω, Καστανά Χρύσα, Κοντού Πασχαλία και Σαμουλαδά Ματίνα.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Αστραπέλλος Κων/νος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό Μάθημα: Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Τσαρτας Πάρις Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΘΗΝΑ.
Αποσυνδετικές διαταραχές
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση

Έρευνες λένε ότι….. Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα περισσότερο όταν η περιοχή περιέχει επίσης νερό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι, μπορεί να ωφελήσει αισθητά τη νοητική υγεία, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός δραστηριοτήτων -όπως περπατήματος και ποδηλάτου- μέσα στην φύση τονώνει την ευεξία του ανθρώπου σε σωματικό και νοητικό επίπεδο. Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα περισσότερο όταν η περιοχή περιέχει επίσης νερό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι, μπορεί να ωφελήσει αισθητά τη νοητική υγεία, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός δραστηριοτήτων -όπως περπατήματος και ποδηλάτου- μέσα στην φύση τονώνει την ευεξία του ανθρώπου σε σωματικό και νοητικό επίπεδο. Η έρευνα του πανεπιστημίου του Έσσεξ,, εκτιμά επίσης ότι δραστηριότητες κοντά στην φύση, όπως το περπάτημα, η κηπουρική, η ποδηλασία, το ψάρεμα, η βαρκάδα, η ιππασία,η φροντίδα ζώων και η γεωργία,, έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία. (Διαφάνειες 4-5 ) Η έρευνα του πανεπιστημίου του Έσσεξ,, εκτιμά επίσης ότι δραστηριότητες κοντά στην φύση, όπως το περπάτημα, η κηπουρική, η ποδηλασία, το ψάρεμα, η βαρκάδα, η ιππασία,η φροντίδα ζώων και η γεωργία,, έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία. (Διαφάνειες 4-5 )

Τα οφέλη -σωματικά και νοητικά- για την υγεία από την «πράσινη» άσκηση είναι ορατά, ιδιαίτερα σε όσους ανθρώπους ήσαν επί χρόνια αδρανείς ή αγχωμένοι. Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τους εργοδότες να διευκολύνουν το προσωπικό τους να «ξεφεύγει» στα διαλείμματα της δουλειάς για να κάνει ακόμα και μια σύντομη βόλτα στο γειτονικό πάρκο ή και στον κήπο της εταιρίας. Όπως επισημαίνουν και οι ερευνητές, ο τομέας στον οποίο η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο είναι στην καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών. Μάλιστα, η «πράσινη άσκηση» φαίνεται να ευνοεί σημαντικά όσους υποφέρουν από άγχος ή κατάθλιψη. Τα οφέλη -σωματικά και νοητικά- για την υγεία από την «πράσινη» άσκηση είναι ορατά, ιδιαίτερα σε όσους ανθρώπους ήσαν επί χρόνια αδρανείς ή αγχωμένοι. Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τους εργοδότες να διευκολύνουν το προσωπικό τους να «ξεφεύγει» στα διαλείμματα της δουλειάς για να κάνει ακόμα και μια σύντομη βόλτα στο γειτονικό πάρκο ή και στον κήπο της εταιρίας. Όπως επισημαίνουν και οι ερευνητές, ο τομέας στον οποίο η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο είναι στην καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών. Μάλιστα, η «πράσινη άσκηση» φαίνεται να ευνοεί σημαντικά όσους υποφέρουν από άγχος ή κατάθλιψη.

. ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Φυσικές δραστηριότητες σε υγρό περιβάλλον Κολύμπι στη θάλασσα Κολύμπι στη θάλασσα Πλεύση με κανόε-καγιάκ σε ήρεμα νερά Πλεύση με κανόε-καγιάκ σε ήρεμα νερά Κατάβαση ποταμού με φουσκωτό (rafting) Κατάβαση ποταμού με φουσκωτό (rafting) Ελεύθερες υποβρύχιες καταδύσεις Ελεύθερες υποβρύχιες καταδύσεις Καταδύσεις με αναπνευστική συσκευή Καταδύσεις με αναπνευστική συσκευή Ιστιοσανίδα (windsurfing) Ιστιοσανίδα (windsurfing) Κανόε στη θάλασσα Κανόε στη θάλασσα Θαλάσσιο σκι Θαλάσσιο σκι Ιστιοπλοΐα Ιστιοπλοΐα Απαιτούνται: Απαιτούνται: Αυξημένα μέτρα ασφάλειας Αυξημένα μέτρα ασφάλειας Παροχή εξοπλισμού και εξειδικευμένων υπηρεσιών από οργανωμένα κέντρα ή πιστοποιημένους (αναγνωρισμένους) φορείς Παροχή εξοπλισμού και εξειδικευμένων υπηρεσιών από οργανωμένα κέντρα ή πιστοποιημένους (αναγνωρισμένους) φορείς

ΨΑΡΕΜΑ -ΣΕΡΦ- ΚΑΝΟΕ- ΚΑΓΙΑΚ

Φυσικές δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον δίπλα στο σχολείο  Π.χ. περπάτημα ή βόλτα στο πάρκο,  Τρέξιμο (Jogging) ή άλλα αθλήματα στη φύση,  Παιχνίδια σε φυσικό περιβάλλον,  Δράσεις περιπέτειας στη φύση,  Προσανατολισμός με σχεδιάγραμμα και πυξίδα,  Ποδήλατο στη φύση.

Φυσικές δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον  Ορεινή πεζοπορία  Ορεινή ποδηλασία  Ορειβασία  Αναρρίχηση  Ιππασία στη φύση  Χιονοδρομία κατάβασης  Χιονοδρομία ανωμάλου εδάφους  Ορειβατική χιονοδρομία  Πλεύση με κανόε-καγιάκ σε ήρεμα νερά  Κατάβαση ποταμού με φουσκωτό(rafting)  Υπαίθρια διαβίωση

Από την επίσκεψη στο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα

10 Τρόποι «φυσικής» θεραπείας,νοητικής και ψυχικής.. Αίσθηση ζωντάνιας Αίσθηση ζωντάνιας Αύξηση δημιουργικότητας κατά 50% Αύξηση δημιουργικότητας κατά 50% Μείωση του στρες Μείωση του στρες Χαλάρωση των συμπτωμάτων άνοιας Χαλάρωση των συμπτωμάτων άνοιας Βελτίωση μνήμης Βελτίωση μνήμης Μεγαλύτερη αίσθηση του «ανήκειν» Μεγαλύτερη αίσθηση του «ανήκειν» Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα στην πόλη Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα στην πόλη Αύξηση αυτοεκτίμησης Αύξηση αυτοεκτίμησης Βελτίωση των συμπτωμάτων ADHD(Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας Βελτίωση των συμπτωμάτων ADHD(Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας Το μυαλό εργάζεται σε πλήρη συγχρονισμό Το μυαλό εργάζεται σε πλήρη συγχρονισμό