Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποτάμι και Άσκηση Από τις μαθήτριες: Αγγελάκη Διαμάντω, Καστανά Χρύσα, Κοντού Πασχαλία και Σαμουλαδά Ματίνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποτάμι και Άσκηση Από τις μαθήτριες: Αγγελάκη Διαμάντω, Καστανά Χρύσα, Κοντού Πασχαλία και Σαμουλαδά Ματίνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποτάμι και Άσκηση Από τις μαθήτριες: Αγγελάκη Διαμάντω, Καστανά Χρύσα, Κοντού Πασχαλία και Σαμουλαδά Ματίνα

2 Το ποτάμι Τα νερά των ποταμών ο άνθρωπος τα αξιοποιεί προς όφελός του με διάφορους τρόπους από πολύ παλιά. Το ποτάμι είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης, καθώς προσφέρονται πολλές δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν.

3 Δραστηριότητες στο ποτάμι
Ράφτινγκ Κανόε-Καγιάκ Κολύμβηση Εναέριο πέρασμα

4 Ράφτινγκ Είναι ομαδικό σπορ που αποτελείται από έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού και από 6-12 κωπηλάτες. Ο οδηγός καθοδηγεί το πλήρωμα και του δίνει τις ανάλογες εντολές για να κωπηλατεί ανάλογα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια που συναντώνται κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας. Έχει πάρει την ονομασία του από την αγγλική λέξη raft (σχεδία).

5 Κανόε-Καγιάκ Το καγιάκ είναι ένα κλειστό σκάφος στο οποίο ο κωπηλάτης δίνει ώθηση καθιστός με ένα διπλό κουπί. Από την άλλη, στο κανόε ο κωπηλάτης χρησιμοποιεί μονό κουπί ενώ στέκεται γονατιστός. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η επιδεξιότητα, η δύναμη και η τακτική.

6 Κολύμβηση Είναι άθλημα κίνησης μέσα στο νερό του ποταμού και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο άσκησης. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να κολυμπά είναι πολλοί: το πρόσθιο κολύμπι, το κρόουλ ή το ελεύθερο, πρόσθιο πεταλούδας, το ναυτικό ή το πλάγιο, το ύπτιο κολύμπι και η κατάδυση.

7 Εναέριο πέρασμα Είναι η κατάβαση με σχοινιά ενός υψώματος πάνω από το ποτάμι. Χρησιμοποιώντας αναρριχητικό εξοπλισμό, αιωρείται από την τροχαλία που γλιστράει πάνω σε κεκλιμένο συρματόσχοινο από την μία όχθη του ποταμού στην άλλη. Στο εναέριο πέρασμα μπορείτε να δοκιμάσετε τα όρια σας στην υψοφοβία πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνοδών και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

8 Ποταμός Αγγίτης Οι μαίανδροι που σχηματίζονται προσφέρονται για ράφτινγκ, καγιάκ και κολύμβηση στα νερά του ποταμού Αγγίτη.

9 Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "Ποτάμι και Άσκηση Από τις μαθήτριες: Αγγελάκη Διαμάντω, Καστανά Χρύσα, Κοντού Πασχαλία και Σαμουλαδά Ματίνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google