Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Φέτος στα πλαίσια του project με θέμα Δραστηριότητες στο βουνό καλούμαστε να μάθουμε κάποιες από τις δράσεις που μπορούμε να μάθουμε στη φύση και να τις πραγματοποιήσουμε. Φυσικά οι δράσεις αυτές πρέπει να είναι συγκεκριμένες και πραγματοποιήσιμες. Για παράδειγμα η ποδηλασία, η ορειβασία, η πεζοπορία κ.α. είναι κάποιες από αυτές. Στόχος μας είναι να: -να αγαπήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στο περιβάλλον-να δημιουργήσουμε ομάδες έχοντας την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε για μια ακόμη μια φορά το αγαθό της συνεργασίας και της αγάπης-να ¨ξυπνήσουμε¨ την ενέργεια που έχουμε μέσα μας για δημιουργία και άσκηση-να δώσουμε και να περάσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες μας που δεν ενδιαφέρονται για την σωματική και ψυχική τους υγεία

3 DOWNHILL Downhill ποδήλατο βουνού (DH) είναι μια εκδήλωση δίκη χρόνο που πραγματοποιήθηκε σε ένα απότομο, τραχύ ανάγλυφο που χαρακτηρίζει συχνά άλματα, βραχόκηπους και άλλα εμπόδια. Ποδήλατα Downhill είναι βαρύ, ισχυρό και χαρακτηριστικό εμπρός και πίσω ανάρτηση με πάνω από 8 ίντσες (20 cm) του ταξιδιού, για να γλιστρούν γρήγορα πάνω από βράχους και ρίζες δέντρων. Μια συνεχής πορεία ορίζεται σε κάθε πλευρά από μια λωρίδα ταινίας. Ανάλογα με τη μορφή, οι αναβάτες έχουν μονή ή διπλή προσπάθεια να φθάσουν στην γραμμή του τερματισμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ το υπόλοιπο μεταξύ των δύο ταινιών που ορίζει την πορεία. Οι αναβάτες πρέπει να επιλέξει τη γραμμή τους από συμβιβασμούς μεταξύ το συντομότερο δυνατό και τη γραμμή που μπορεί να ταξιδέψει με την υψηλότερη ταχύτητα. Αν ένας οδηγός εγκαταλείπει την πορεία διασχίζοντας ή θραύση της ταινίας πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο στο σημείο εξόδου, ​​εκτός αν δεν κερδίσει ένα χρονικό πλεονέκτημα από τη διέλευση της ταινίας, στην οποία περίπτωση μπορούν να συνεχίσουν με το τρέξιμό τους. Οι αναβάτες ξεκινούν χρονικά διαστήματα, συχνά σπέρνεται από την πιο αργή στην πιο γρήγορη. Μαθήματα λαμβάνουν συνήθως δύο έως πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί και να κερδίσει τα περιθώρια είναι συχνά λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Οι αναβάτες χρονομετρούνται με εξοπλισμό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην κατάβαση.

4 ΣΚΙ Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
Το σκι απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι οι ποικίλες καιρικές συνθήκες σε ορεινό έδαφος και οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί κίνδυνοι. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες τεχνικές κίνησης όπως σε άλλα αθλήματα. Είναι ατομικό άθλημα και ο κάθε αθλητής χρησιμοποιεί ειδική προστατευτική ενδυμασία, παπούτσια και κατάλληλα πέδιλα. Υπάρχει διεθνής χιονοδρομική ομοσπονδία, και στην Ελλάδα έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, το σκι όπως και η δημιουργία και οργάνωση χιονοδρομικών κέντρων στον Παρνασσό, στο Παγγαίο, στο Βέρμιο και σε πολλές άλλες ορεινές τοποθεσίες. Το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα είναι αυτό του Σελίου, το οποίο βρίσκεται στο όρος Βέρμιο και λειτουργεί και στις μέρες μας.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΙ Προέρχεται από την Σκανδιναβία και αρχικά κάλυπτε την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι. Αυτό επιτυγχάνονταν με ένα ζευγάρι μακρόστενες ξύλινες σανίδες, οι οποίες δένονταν σε παπούτσια ή σε μπότες, τα γνωστά ως σκι από τα οποία πήρε το όνομά του το άθλημα. Τα αρχαιότερα δείγματα σκι βρέθηκαν στη Σουηδία και τη Φινλανδία και έχουν ηλικία έως χρόνων. Ήταν κοντύτερα και πιο πλατιά από τα σημερινά πέδιλα. Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα δεν υπήρχε ικανοποιητικός τρόπος σταθερής πρόσδεσης των σκι στις μπότες. Αυτό άλλαξε το 1860, όταν ο Νορβηγός Sondre Nordheim χρησιμοποίησε πρώτος δέστρες που σταθεροποιούσαν τις μπότες στα σκι, όχι μόνο στο μπροστινό τους μέρος αλλά και στη φτέρνα. Η βελτίωση αυτή το εκανε μέσο τόσο αναψυχής όσο και άθλησης. Το 1924 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι (F.I.S.). Παράλληλα με το χειμερινό σκι υπάρχει και το θαλάσσιο σκι, που έχει τους δικούς του κανονισμούς, το δικό του ξεχωριστό εξοπλισμό και βέβαια τη δική του ομορφιά. Τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί ιδιαίτερα στη χώρα μας, αφού διαθέτει ατέλειωτες παραλίες κατάλληλες για το θαλάσσιο σκι όπως και πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την άσκησή του.

6 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Η Πεζοπορία είναι μια μορφή περπατήματος για αναψυχή στη φύση που είναι πολύ διασκεδαστικό ειδικά όταν γίνεται σε ομάδες των τριών γιατί σε περίπτωση τραυματισμού κάποιος μένη με το θύμα ενώ κάποιος ενημερώνη τις αρμώδιες αρχές

7 SNOWBOARD Η χιονοσανίδα (snowboarding) είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει την κατάβαση με ειδική σανίδα (δεμένη με λουριά στα πόδια του αθλητή) από ένα κεκλιμένο επίπεδο που είναι καλυμμένο με χιόνι. Η ανάπτυξη του αθλήματος επηρεάστηκε από το σέρφινγκ, το πατινάζ με σανίδα (skateboarding) και το σκι. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από τη δεκαετία του Το 1998 έγινε ολυμπιακό άθλημα και συμπεριλήφθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2008 οι πωλήσεις εξοπλισμού για το άθλημα έφταναν τα 487 εκατ. $. Το πιο κοινό στιλ του αθλήματος είναι το ελεύθερο, που γίνεται σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους. Ως αγωνιστικό άθλημα, περιλαμβάνει ακροβατικές φιγούρες (άλματα στον αέρα με κινήσεις χεριών και ποδιών, περιστροφές και τούμπες) συνοδεία μουσικής που επιλέγουν οι ίδιοι οι αθλητές

8 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ Ορειβασία είναι το άθλημα, χόμπι ή επάγγελμα του να μετακινείσαι με τα πόδια στα βουνά. (Όρεο-βασία: Περπάτημα στα όρη).Με την ευρύτερη της έννοια, η λέξη ορειβασία περιλαμβάνει και την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Αυτή η ευρύτερη έννοια περιγράφεται στα αγγλικά με την λέξη Mountaineering.Στο British Mountaineering Council περιγράφονται οι ορολογίες: Hill walking - περιλαμβάνει περπάτημα σε ορεινό ανάγλυφο μέσα από απολαυστικά τοπία με θαυμάσια θέα. Scrambling - περιλαμβάνει περπάτημα (Hill walking) και σκαρφάλωμα βράχου πιθανώς με σχοινιά. Mountaineering - περιλαμβάνει περπάτημα, σκαρφάλωμα βράχου με σχοινιά, καθώς και σκαρφάλωμα βράχου και πάγου σε μεγάλα βουνά.Επίσης χρησιμοποιείται η έννοια «Ορεινή πεζοπορία» που αντιστοιχεί πολύ πιστά στο «Hill walking».Η ορειβασία σε βουνά με δυσκολία και παρεμφερές ύψος με τις Άλπεις αναφέρεται και ως αλπινισμός.Η ορειβασία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και, από ένα επίπεδο και πάνω, τεχνική ικανότητα Η πείρα επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

9 DOWNHILL VS SNOWBOARD

10 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ VS ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

11 ΣΚΙ

12 DOWNHILL

13 SNOWBOARD

14 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

15 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

16 ΣΚΙ

17 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Τελειώνοντας αυτή την υπέροχη και επιμορφωτική διαδικασία με θέμα «Δραστηριότητες στο βουνό», είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε όλα τα παραπάνω καθώς και τους στόχους του προγράμματος αυτού. Φυσικά, μάθαμε και αποδείξαμε για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία της συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας. Επιπλέον, αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να περάσουμε στους συνανθρώπους μας το μήνυμα για την αξία της άσκησης στην καθημερινή τους ζωή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η φυσική άσκηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν την κατάσταση της υγείας μας. Επίσης, μας επισημάνθηκε η αγάπη και η φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε προς τη μητέρα φύση.


Κατέβασμα ppt "Σκι,Downhill,Πεζοπορία,Snowboard,Ορειβασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google