Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Φ.ΣΑΡΡΗ,Ι.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

2 Απλή πεζοπορία 2. Oρεινή πεζοπορία 3.Oρειβασία
Πεζοπορία είναι η σωματική δραστηριότητα κατά την οποία διανύουμε περπατώντας μια μεγάλη απόσταση .Η απόσταση αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα, αλλιώς δεν θεωρείται πεζοπορία αλλά απλά περπάτημα. Μπορούμε να διακρίνουμε 3 κατηγορίες πεζοπορίας ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της: Απλή πεζοπορία Oρεινή πεζοπορία 3.Oρειβασία

3 Κύριος παράγοντας για την πραγματοποίηση της πεζοπορίας μας ήταν η ψυχική και σωματική υγεία. Εξοπλιστήκαμε με παπούτσια πεζοπορίας, άνετα ρούχα, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο και παγούρι, ελαφρά τροφή.

4 Μονοπάτι Κενταύρων Η πεζοπορία η οποία πραγματοποίησε η ομάδα μας ανήκει στην απλή πεζοπορία. Πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πηλίου και περιελάμβανε δύο διαδρομές: Η πρώτη διαδρομή ήταν στο μονοπάτι των Kενταύρων με απόσταση 2,7 χιλιόμετρα με 110 μέτρα υψομετρική διαφορά, με πόσιμο νερό ενώ το έδαφος ήταν μονοπάτι- χωματόδρομος- άσφαλτος.

5

6

7

8

9 Καλά νερά-Μηλιές Η δεύτερη πεζοπορία πραγματοποιήθηκε από τα Καλά Νερά έως το χωριό Μηλιές με απόσταση 4,8 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μία εύκολη πορεία 1.30 ώρας σε θαυμάσιο καλντερίμι ανάμεσα σε ελαιώνες, περνώντας από μία ρεματιά που πάντα έχει νερό που καταλήγει σε ένα πανέμορφο ιστορικό χωριό του Πηλίου. Διαδρομή κατάλληλη για τον καθένα για οικογένειες με παιδιά, εκδρομές σχολείων κτλ. Ίσως η καλύτερη εισαγωγή στις μορφές του Πηλίου.

10

11

12 Απρόσμενη συνάντηση!

13 2η απρόσμενη συνάντηση…

14 ΟΦΕΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ Η ομάδα μας αποκόμισε πολλά οφέλη μέσα από τη πεζοπορία. Καλλιεργήσαμε την παρατηρητικότητα μας και ήρθαμε πιο κοντά με την φύση. Μάθαμε να προσαρμοζόμαστε σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Αναπτύξαμε ομαδοσυνεργατικό πνεύμα. Αποκτήσαμε ευεξία, ζωντάνια και καλύτερη φυσική κατάσταση.

15 Μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
Κίκης Θωμάς Παπαγιάννης Αναστάσης Μπακαούκα Σοφία Παπαδοπούλου Ευαγγελία Μπέη Κατερίνα Παπαελευθερίου Χρυσούλα Μπέης Σωτήρης Παπαθανασίου Γεωργία Μωραϊτης Χρήστος Παπαθεμιστοκλέους Χρίστος Νότα Αιμιλία Παπανδρέου Κων/νος Ξεκούκη Δέσποινα Πούλας Δημήτρης Πάνου Ουρανία Ρακιντζής Γιάννης Σακελλαρίου Θανάσης

16


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google