Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ Σχολικό Ετος Υπεύθυνες καθηγήτριες Λαζόγλου Δέσποινα, Χαζαρίδου Λεμονιά, Βουτσά Λία

2 ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3 ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ Η Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του Νομού. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

4 Δραστηριότητες Ο επισκέπτης της λίμνης Κερκίνης, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες στην ύπαιθρο και να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή. Χρησιμοποιώντας βάρκες ή κανό να έρθει σε άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο. Με άλογα, ποδήλατα , με μια απλή πεζοπορία μπορεί να κάνει το γύρω τις λίμνης. Ορειβασία στο όρος Κερκίνη.

5 ΛΙΜΝΗ ΔΟΙΡΑΝΗ Το όνομά της προέρχεται πιθανώς, από τους αρχαίους Δόβηρες, που ήταν Παιονικό φύλο, εγκατεστημένο στην περιοχή. Στη Δοϊράνη αναπτύσσεται ένας πολύ σημαντικός υγροβιότοπος, καθώς δίνει προσωρινό καταφύγιο σε 36 σπάνια είδη πουλιών. Σήμερα ο πληθυσμός των ψαριών έχει ελαττωθεί, λόγω της έντονης αλιείας και της συνεχούς πτώσης της στάθμης.

6 Δραστηριότητες Το Σκρά είναι ένα μικρό χωριό στα βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς. Η περιοχή είναι κατάλληλη για φυσιολατρικές δραστηριότητες, ενώ αξιοθέατο αποτελούν και οι καταρράκτες με τη Σμαραγδένια λίμνη. Κολύμπι – υδάτινα σπορ. Περίπατοι στα ηλιοβασιλέματα της λίμνης.

7 ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ Η λίμνη Βόλβη αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη της Μακεδονίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Σταδιακά η έκταση της συνεχώς μίκραινε, ώσπου έμειναν οι δύο υπολειμματικές μορφές που είναι η Λίμνη Κορώνεια και η Λίμνη Βόλβη. Διαθέτει πλούσια ιχθυοπανίδα, που περιλαμβάνει 24 είδη ψαριών. Στην Περιοχή επίσης υπάρχουν 245 είδη πτηνών.

8 Δραστηριότητες Windsurfing Κανόε καγιάκ Ιπασία Ορνιθοπαρατήρηση
Ποδηλασία Πεζοπορία

9 ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ Η λίμνη τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα αποξήρανσης. Πριν αρχίσει να έχει σοβαρές απώλειες υδάτων ήταν η 5η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας σε έκταση. Η αλόγιστη χρήση του νερού από τους γεωργούς και από τις δεκάδες βιομηχανίες, οδήγησε το 1999 στο άδειασμα της λίμνης. Η ελπίδα για την αναβίωση της λίμνης δεν έχει παρέλθει.

10 ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ Είναι η βαθύτερη λίμνη της Ελλάδας. Αποτελεί ένα τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και στις απόκρημνες όχθες του βρίσκουν καταφύγιο πλήθος πουλιών. Η λίμνη αποτελεί ιδανικό ψαρότοπο με ποικιλία ψαριών.

11 Δραστηριότητες Τα Λουτρά Πόζαρ, με τα ιαματικά νερά του. Ορειβασία.
Ψάρεμα. Κολύμπι.

12 ΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΩΝ Αποτελούνται από την Μεγάλη Πρέσπα και την Μικρή Πρέσπα. Λόγω της καθόδου της στάθμης του νερού στη Μικρή Πρέσπα, το μέρος που ανήκει στην Αλβανία, έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

13 Δραστηριότητες Βαρκάδα στην λίμνη Πεζοπορία Κολύμβηση στην λίμνη
Χειμερινά σπορ

14 ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Η πόλη της Καστοριάς ιδρύθηκε από τον Ορέστη προς τιμή της αδερφής του της Ηλέκτρας. Η λίμνη διαθέτει πλούσια ορνιθοπανίδα καθώς στην περιοχή συναντώνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ιχθυοπανίδα και θεωρείται η δεύτερη πλουσιότερη λίμνη σε αλιέυματα της Ελλάδας.

15 Δραστηριότητες Ιστιοπλοΐα . Ράφτινγκ.
Αναρρίχηση – Ορειβασία στις κορυφές του Γράμμου.  Σκι στο χιόνι. Πλέον γνωστό για το River-Party που διοργανώνεται στο Νεστόριο. Ποδηλασία.

16 Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήσαμε τρεις δράσεις.
Η πρώτη για αναρρίχηση, Η δεύτερη στο Ναυτικό Ομιλο Θεσσαλονίκης Η τρίτη για πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο

17 Αναρρίχηση

18 Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

19 Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google