ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ), ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ (ΕΒΙΝΑ), ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΑ,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Advertisements

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Μαθήτρια: Ισμήνη Τσιγκανέ Καθηγήτρια: Μπορέτου Σταυρούλα Μάθημα: Κείμενα Έτος:
27 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α// ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Προγραμματισμός Ενότητας στο μάθημα των Ελληνικών
Οδυσσέας Ελύτης Συγγραφέας: Σταυρούλα Ωρ.. Οδυσσέας Ελύτης Οδυσσέας Ελύτης Έλληνας ποιητής και ζωγράφος. Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ 1.Αίτια και αφορμές: ο εθνικιστικός φανατισμός στην Γερμανία, ο οποίος έβλεπε τον Χριστιανισμό ως επιβίωμα.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Σακκά Νικολέτα Μελιώ Πολίτη
14. Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄ Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση,
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Η αναγέννηση ήταν η εποχή όπου όλα ξαναγεννήθηκαν.(1453)
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ  Διηγηθείτε με συντομία το κείμενο α΄.  Υπογραμμίστε τις λέξεις με τις οποίες ο άγγελος χαιρετά τη Μαρία.  Ποιο μήνυμα της.
Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις.
Μπορείς να πεις ποιος είναι ο διάσημος πίνακας ζωγραφικής ?
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Μια αδελφή σκέτος μπελάς
ΈΚΤΟΡΑΣ.
ΑΓΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Όλγα Μακρή Γιώργος Μοσχόπουλος Αριόλα Τσαρτσάνη Βέρα Βυθούλκα
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
Ερωτοκριτοσ και Αρετουσα
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του "ασώτου υιού“) Η απέραντη αγάπη του Θεού για όλους.
Όμηρος Ιλιάδα Οδύσσεια.
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ.
ΜΑΡΙΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β΄ ΙΕΠ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Ο μύθος στην Αγία Γραφή Εργασία προτζεκτ των μαθητών της Α’ Λυκείου, Κύρα Πασχάλη, Μανώλης Πασχάλης, Μιχάλης Τσανάκας.
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΝΝΗ ΜΠΑΛΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ Το θέμα της ομάδας μας ήταν να ερευνήσουμε.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ-ΤΖΟΚΟΝΤΑ.
Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ- ΤΜΗΜΑ: Α’2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Επιμέλεια: Αντιγόνη- Μαρία Καρανίκα
Τι ήταν άραγε ο Μοντριάν;;;
Η Ανάσταση του Λαζάρου ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2
Ο Ιησούς Βαπτίζεται Πρoτυπο Γυμνaσιο Ευαγγελικhσ Σχολησ Σμυρνησ
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19, ΣΕΛΙΔΑ 82, ΕΡΓΑΣΙΑ,
Το βιβλίο της Ζούγκλας.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα
ΤΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α΄: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
(Λεονάρντο Ντα Βίντσι)
Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης
Ο Ευαγγελισμός στην ορθόδοξη και δυτική ζωγραφική
Λογοτεχνία Αλίκη.
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 3η Συνάντηση Οκτώβριος 2013
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 14 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης
ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μάθημα 5 ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ), ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ (ΕΒΙΝΑ), ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΙΝΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ Βρείτε λογοτεχνικά κείμενα, ποιητικά ή πεζά, καθώς και ζωγραφικά έργα που σχετίζονται με την παραβολή του σπλαχνικού πατέρα.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ Η παραβολή του Άσωτου Υιού είναι μία από τις γνωστότερες και έχει εμπνεύσει πολλούς ζωγράφους να δημιουργήσουν έργα τέχνης, σχετικά με την παραβολή τα οποία φέρουν τίτλους όπως: Ο Άσωτος Υιός και Η Επιστροφή Του Άσωτου Υιού. Ας πάμε να δούμε λίγα από αυτά:

ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ Ο ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ, ΡΕΜΠΡΑΝΤ

Παλαιότερα θεωρούσαν τον πίνακα αυτό αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ και προσωπογραφία της γυναίκας του Saskia, αλλά σήμερα η άποψη αυτή αμφισβητείται. Η σκηνή που απεικονίζεται φαίνεται πράγματι ότι συνδέεται με την παραβολή του Ασώτου και ειδικότερα με την περίοδο εκείνη κατά την οποία ο άσωτος υιός κατασπαταλούσε την πατρική περιουσία σε κάθε είδους διασκεδάσεις. Αν πάντως λάβει κανείς υπόψη ότι το ποτήρι συμβολίζει γενικά τις καταχρήσεις και το παγώνι, που διακρίνεται στο αριστερό άκρο, την υπεροψία και την οίηση, η αλληγορική διδακτική διάσταση του πίνακα είναι προφανής... Ο άσωτος σηκώνει το ποτήρι χαμογελώντας στο θεατή, η γυναίκα κοιτάζει έξω από τον πίνακα. Έτσι κατά κάποιο ο θεατής γίνεται το τρίτο πρόσωπο της παράστασης.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ, ΡΕΜΠΡΑΝΤ

Η Επιστροφή του Ασώτου Υιού είναι ένας από τους τελευταίους πίνακες στη δημιουργική πορεία του Ρέμπραντ που έχει ως θεματολογία τη Παραβολή του Ασώτου του Ιησού, όπως αναφέρεται στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον και είναι ένα από τα διασημότερα έργα του Μουσείου Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη. CE%BF%CF%86%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CF%83%CF%8E%CF%84%CE %BF%CF%85_%28%CE%A1%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%29

ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ, ΠΟΜΠΕΟ ΜΠΑΤΟΝΙ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ, ΜΠΑΤΟΝΙ Ο Πομπέο Μπατόνι ήταν ένας Ιταλός ζωγράφος, ο οποίος έζησε από τις 25 Ιανουαρίου 1708 έως τις 4 Φεβρουαρίου Το έργο του, η Επιστροφή του Άσωτου Υιού χρονολογείται στο %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%B1%CF%83%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD- %CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B1/

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Εκτός από πολλούς ζωγράφους η παραβολή του Άσωτου Υιού έχει εμπνεύσει και αρκετούς λογοτέχνες, οι οποίοι δημιούργησαν έργα ποιητικά ή πεζά και τους έδωσαν αντίστοιχους τίτλους με αυτούς που έδωσαν και οι καλλιτέχνες στα έργα τους. Επειδή τα κείμενα είναι όλα μεγάλα, θα αναφέρουμε μόνο κάποια στοιχεία για το κάθε κείμενο και όχι ολόκληρα τα κείμενα.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ένα λογοτεχνικό αφιέρωμα σε αυτήν την παραβολή είναι του Ολλανδού θεολόγου Henri Nouwen βιβλίο του 1992: «Η Επιστροφή του Άσωτου Υιού: Μια ιστορία της επιστροφής στην πατρίδα», στο οποίο περιγράφει το δικό του πνευματικό ταξίδι που βασίζεται σε μια «συνάντηση» με τον πίνακα του Ρέμπραντ «Η Επιστροφή του Άσωτου Υιού» και ασχολείται με τρεις προσωπικότητες: τον νεότερο άσωτο υιό, τον φαρισαϊκό αγανακτισμένο μεγαλύτερο γιο και τον παρηγορητικό πατέρα – με τους οποίους ο συγγραφέας ταυτίζεται προσωπικά.

Ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ έγραψε ένα ποίημα, που ονόμασε «Ο Άσωτος Υιός» και στο οποίο δίνει μια ερμηνεία της προοπτικής του νεώτερου αδελφού του. Ο Άσωτος Υιός αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «As You Like It». ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΕΛΟΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!