Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ανάσταση του Λαζάρου ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ανάσταση του Λαζάρου ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ανάσταση του Λαζάρου ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Γ.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

2 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4 Όλα τα στοιχεία της δ' σκηνής του κειμένου εξιστορούνται στην εικόνα της ανάστασης του Λαζάρου. Παρατηρώντας την εικόνα περιγράψτε: το τοπίο της σκηνής τη στάση και την έκφραση του Ιησού τη στάση και την έκφραση των αδερφών του Λαζάρου τη σκηνή του αναστημένου Λαζάρου στην είσοδο του μνήματος

3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 4
Το τοπίο της σκηνής αποτελείται από δύο βουνά, που βρίσκονται μπροστά από τα τείχη της πόλης. Επιπλέον υπάρχει ένας λαξευμένος τάφος, ο τάφος του Λαζάρου. Ο Ιησούς βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της εικόνας, συνοδευόμενος από τους μαθητές του.Το δεξί του χέρι είναι σηκωμένο δείχνοντας τον νεκρό, που καλεί να σηκωθεί. Η έκφρασή του φαίνεται να είναι λυπημένη λόγω των δυσάρεστου γεγονότος που συνέβη. Τέλος το φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του αποτελεί δείγμα της αγιότητάς του, ενώ παράλληλα μας προειδεάζει για τα Πάθη του Χριστού.

4

5 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 4
Οι αδερφές του Λαζάρου κάθονται γονατιστές με απλωμένα χέρια, ευχαριστώντας τον Ιησού και περιμένοντας με ανυπομονησία την επιστροφή του νεκρού τους αδελφού. Ο Λάζαρος ξεπροβάλλει όρθιος από το μνήμα, τυλιγμένος πανιά (ταφικό έθιμο εποχής). Το φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του δηλώνει πως έχει ήδη λάβει τη χάρη του Θεού.

6

7 !ΤΕΛΟΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Η Ανάσταση του Λαζάρου ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google