Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, ΣΕΛΙΔΑ 18, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1-2

2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ; ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΘΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ, ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ;

3 Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ Από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, ο πρωταγωνιστής στη ζωή των Ισραηλιτών ήταν ο Θεός. Ό,τι τους συνέβαινε, το απέδιδαν σ’ Εκείνον. Από τότε που απέκτησαν τον Ναό, θεωρούσαν πως κάνοντας επισκέψεις εκεί και προσφέροντας θυσίες, έδειχναν στον Κύριο, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, την πίστη και το σεβασμό προς Αυτόν.

4 Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ Οι Ισραηλίτες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στον κυρίως Ναό. Στο Ιερό, μπορούσαν να μπουν μόνο οι ιερείς και στα Άγια των Αγίων, μόνο ο αρχιερέας, μία φορά τον χρόνο. Στις μέρες μας, η συμπεριφορά των Ισραηλιτών θα μας φαινόταν ασυνήθιστη και σπάνια, αλλά και υπερβολική. Όμως, ο Ναός ήταν για τους Ισραηλίτες το σημάδι της ενότητας μεταξύ τους, αλλά και της σχέσης λαού – θρησκείας.

5 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΘΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΘΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ Η μεγάλη επιθυμία κάθε Ισραηλίτη ήταν να βρεθεί έστω και μία φορά στον Ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Ναός ήταν σύμβολο της συνοχής και της ενότητας των Ισραηλιτών. Ήταν χώρος λατρείας, αλλά και το μεγαλύτερο κέντρο της πολιτιστικής κα πνευματικής δραστηριότητάς τους. Ο Ναός θεωρούνταν ο χώρος που επέλεξε να κατοικήσει ο Θεός στη γη. Ήταν το κατοικητήριό Του.

6 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΘΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΘΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ Απ’ τα παραπάνω κατανοούμε την επιθυμία των Ισραηλιτών να βρεθούν τόσο στην ιερή τους πόλη, όσο και στον τόπο που κατοικούσε ο Θεός των πατέρων τους. Ο Θεός κυριαρχούσε σε όλη τους τη διαδρομή και γι’ αυτό τον αγαπούσαν και τον σέβονταν και ήθελαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη, την πίστη και την αφοσίωση σ’ Εκείνον πηγαίνοντας στον Ναό να προσκυνήσουν. Οι Ισραηλίτες της Διασποράς, δεν είχαν ναούς εκεί που ζούσαν και έτσι ήθελαν να πάνε στον Ναό της Ιερουσαλήμ, να προσφέρουν θυσίες.

7 ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google