Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑ, ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΝΑΣ, ΝΙΝΙΟΣ-ΠΕΠΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

2 ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΌΧΙ;

3 Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Με τον όρο «Βασιλεία του Θεού» φανερώνεται ο καινούριος κόσμος του Θεού τον οποίο ενσαρκώνει ο Χριστός. Κεντρικός άξονας της αποστολής, του έργου και της διδασκαλίας του Χριστού είναι η εγκατάσταση της καινούριας αυτής πραγματικότητας. Ο Ιησούς περιέγραψε αυτόν τον νέο κόσμο μέσων των θαυμάτων και των παραβολών του.

4 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ;
Τα γνωρίσματα της Βασιλείας του Θεού είναι: Η ανεκτίμητη αξία της Βασιλείας του Θεού Η αθόρυβη αλλά δυναμική αύξησή της Η σταθερότητα εξάπλωσής της Η αγάπη που κυριαρχεί ανάμεσα στους ανθρώπους και στον άνθρωπο με τον Θεό Απαιτεί ετοιμότητα από τους πιστούς

5 ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Οι άνθρωποι για να συμμετάσχουν στην Βασιλεία του Θεού θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Ιησούς περιγράφει με θαυμαστό τρόπο ποιοι είναι άξιοι να γίνουν μέλη του νέου αυτού κόσμου. Σύμφωνα λοιπόν με τους “Μακαρισμούς” (Ματθ. 5, 3-16) άξιοι είναι : οι πτωχοί τω πνεύματι, οι πενθούντες οι πραείς οι πεινώντες και διψώντες τη δικαιοσύνη οι ελεήμονες οι καθαροί τη καρδία οι ειρηνοποιοί.

6 ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΥΤΟΠΙΑ;
Ο κεντρικός άξονας και ο στόχος της εκκλησίας είναι η βίωση της Βασιλείας του Θεού που επιτυγχάνεται μόνο με την έμπρακτη συμμετοχή των πιστών. Γιατί η εκκλησία μας προσκαλεί, κι αυτή η πρόσκληση δεν είναι ουτοπική αλλά μια λυτρωτική πρόσκληση για τον σύγχρονο άνθρωπο να αγωνιστεί έντιμα έτσι ώστε να υλοποιήσει το όραμα της Βασιλείας του Θεού και μέσα από αυτή να βρει εσωτερική γαλήνη, ειρήνη, ισότητα, δικαιοσύνη. Να ολοκληρωθεί πνευματικά, απελευθερώνοντας τον εαυτό του από το κακό, το θάνατο και τη φθορά.

7 !!!Τελοσ!!! Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!!


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google