Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ηλίας Γεωργακόπουλος Γιάννης Δημουλάς Θοδωρής Καντιάνης Μάνος Βαρδάκης Χρήστος Γεωργανάς

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ(2) ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ(3)
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

3 ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ Βρείτε λογοτεχνικά κείμενα ποιητικά ή πεζά, καθώς και ζωγραφικά έργα, που σχετίζονται με την Παραβολή του σπλαχνικού πατέρα.

4 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ «Επιστροφή του Ασώτου Υιού». Ελαιογραφία σε καμβά. Έργο του Βενετού ζωγράφου της Αναγέννησης Φραντζέσκο Μπασάνο. «Υαλογραφία» που εικονίζει την «Επιστροφή του Ασώτου Υιού». (1890).

5 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ(2) «Ο Άσωτος Υιός ανάμεσα στους χοίρους». Σκιαγραφία με πέννα. Έργο του Γερμανού χαράκτη Albrecht Dürerτ. «Επιστροφή του Ασώτου Υιού» Έργο του Ιταλού ζωγράφου Giovanni Francesco Barbieri Guercino.

6 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ(3) Χαλκογραφία του 1538 με θέμα τον Άσωτο Υιό που βόσκει χοίρους. Έργο του Γερμανού χαράκτη Χανς Σεμπαλτ Μπέχαμ. «Η παραβολή του ασώτου υιού». Νωπογραφία του 1786 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ζαγόρι Ηπείρου.

7 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Αλεξάνδρου Σούτσου «Ο Άσωτος» (1830). Έμμετρο πεντάπρακτο στα πρότυπα της κωμωδίας του Μολιέρου επηρεασμένο και από τα θεατρικά έργα των Φαναριωτών. Το έργο περιέχει αρκετές αιχμές σε κοινωνικά ζητήματα του τέλους του 19ου αιώνα.

8

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google