Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις άνδρες να στέκονται απέναντι του. Αμέσως έτρεξε να τους προϋπαντήσει και τους προσκύνησε ως τη γη. Ο Αβραάμ είπε: «Κύριε μου, αν έχω την εύνοια σου, μην προσπεράσεις το δούλο σου. Να φέρω λίγο νερό να πλύνετε τα ποδιά σας, και μετά μπορείτε ν’ αναπαυθείτε κάτω από το δέντρο. Θα φέρω και λίγο ψωμί Εκείνοι απάντησαν: «κάνε όπως είπες». Τότε ο Αβραάμ έτρεξε στη σκηνή και είπε στη Σάρα: «πάρε γρήγορα αλεύρι εκλεκτό, ζύμωσε το και κάνε πίτες». Μετά πηρέ ένα μοσχάρι τρυφερό και καλό, το έδωσε στον υπηρέτη, εκείνος το ετοίμασε στα γρήγορα. Πήρε ακόμα βούτυρο, γάλα και το μοσχάρι που είχε ετοιμάσει και τα έβαλε μπροστά στους άνδρες. Αυτός στεκόταν απέναντι τους κάτω από τα δέντρα ενώ εκείνοι έτρωγαν.

2 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
Τότε ρώτησαν τον Αβραάμ: «που είναι η Σάρα ;» αυτός απάντησε: «στη σκηνή». Ο Κύριος είπε: «του χρόνου τέτοια εποχή θα ξανάρθω και η γυναίκα σου η Σάρα θα έχει γιο». Η Σάρα τα άκουγε όλα αυτά, γιατί στεκόταν από πίσω του, στο άνοιγμα της σκηνής. Ο Αβραάμ και η Σάρα ήταν γέροντες προχωρημένης ηλικίας, και γι' αυτό η Σάρα γέλασε κρυφά. Αλλά ο Κύριος είπε στον Αβραάμ: «γιατί γέλασε η Σάρα; γιατί αμφιβάλλει ότι θ' αποκτήσει γιο τώρα που γέρασε; Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Κύριο! Όταν την ίδια εποχή ύστερα από ένα χρόνο θα ξανάρθω σπίτι σου, η Σάρα θα έχει γιο».

3 Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

4 Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Ορθόδοξη απεικόνιση της Αγίας Τριάδας στην κορυφή της εικόνας «Μέγας ει Κύριε», έργο του 1770, του Ιωάννη Κορνάρου. (Μονή Τοπλού, Σητεία, Κρήτη).

5 Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

6 Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ

7 Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ

8 ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Η ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

9 Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

10 Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

11 Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

12 Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

13 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Η φιλοξενία του Αβραάμ Λίγα χρόνια αργότερα ο Κύριος παρουσιάστηκε και πάλι στον Αβραάμ, ενώ αυτός καθόταν στο άνοιγμα της σκηνής του .Ο Αβραάμ είδε τρεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google