Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα
Παπαδοπούλου Μαργαρίτα Σουσάνη Αθανασία Σπαιδϊώτη Βασιλεία Ταγκάλου Καλλιρρόη Υπεύθυνος καθηγητής: κος Καπετανάκης

2 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
Η παραβολή του Χριστού για τον σπλαχνικό πατέρα (παραβολή του ασώτατου υιού), δικαίως θεωρείται ότι είναι μοναδικού μεγαλείου, καθώς περιγράφει την επανένωση ενός πατέρα με τον γιο του, του οποίου η αντίδραση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.

3 Αρχικά, όταν ο πατέρας αντίκρισε τον γιο του έτρεξε προς το μέρος του, τον αγκάλιασε σφιχτά, τον σπλαχνίστηκε και τον καταφιλούσε, εκδηλώνοντας έντονα την συγκίνησή του.

4 Έκπληκτος τότε ο γιος του, καθώς δεν περίμενε αυτή την αντίδραση από τον πατέρα του, τού αποκρίθηκε πως αμάρτησε και σε εκείνον και στον Θεό, γι’ αυτό δεν αξίζει να λέγεται πλέον παιδί του.

5 Κατόπιν ο πατέρας, διέταξε του δούλους να βγάλουν την καλύτερη στολή για να ντύσουν τον γιο του, να του φορέσουν δαχτυλίδι στο χέρι, να του δώσουν υποδήματα και να φέρουν το καλοθρεμμένο μοσχάρι για να σφάξουνε και να ευχαριστηθούνε, λέγοντας ότι ήταν νεκρός κι αναστήθηκε, ήταν χαμένος και βρέθηκε.

6 Γενικά, μπορούμε να πούμε πως η συμπεριφορά του πατέρα απέναντι στον γιο του ήταν πολύ απρόσμενη, καθώς οποιοσδήποτε θα περίμενε να είναι σκληρός και θυμωμένος μαζί του, λόγω του σφάλματός του. Αντιθέτως, είναι κατανοητικός και δίκαιος απέναντι στον γιο του, δείχνοντας πως τον έχει συγχωρέσει με την έμπρακτη αγάπη και συγκίνησή του.

7 Έτσι, το μήνυμα που θέλει ουσιαστικά να περάσει ο Χριστός με αυτή την παραβολή, είναι πως ανάμεσα στους ανθρώπους πρέπει να υπάρχει αγάπη, κατανόηση και συγχώρεση σε οποιαδήποτε περίπτωση, κι όχι μίσος, διχόνοια και απέχθεια, λόγω κάποιου λάθους που μπορεί να έκανε ένα άτομο στο παρελθόν.

8


Κατέβασμα ppt "Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google