Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Advertisements

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού.
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
 Χρήσεις του νερού στην βιομηχανία: Παγκοσμίως καταναλώνεται το 20% του γλυκού νερού σε ένα χρόνο.  Από το 1970 έχει αναπτυχθεί σημαντικά διαχείριση.
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
Εμμανουήλ και Ιάσονας,Ε΄1
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας
PROJECT 3: ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
«Τρόποι εξοικονόμησης
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
ΝΕΡΟ … ΕΙΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ!!!!!
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ρύπανση του νερού.
Σώζω το νερό από την μόλυνση
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Μία βόλτα στο χωριό Κοντιά: αφορμή για έρευνα
Κήποι - συμβουλές Χαλάς Μάριος Τσουκλείδης Σωτήρης.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Αδριάνειο Υδραγωγείο-Αχαρνικός οχετός
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
‘’ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ’’
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
Για τα πουλιά Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 6) Ηλ. Μαυροματίδης.
Πρόγραμμα για το νερό 70 Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Τάξη Γ’ Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Θωμαΐς Κύρου-Πετρούλα Βαζιάκα.
Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα Τεχνολογία και Αειφορία Προκαταρκτικές ιδέες -Παύλος Λειβαδιώτης 2015.
Η εξοικονόμηση του νερού
Κόρινθος: Πειρήνη.
ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ…
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
Χρήσεις του νερού Ας θυμηθούμε μερικούς αριθμούς: Στη Γη υπάρχουν χοντρικά km³ νερό. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε κυβικό χιλιόμετρο ισοδυναμεί.
Πορθμός Ο Πορθμός είναι ναυτικός γεωγραφικός όρος, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η φυσική στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζοντας δύο ακτές ενώνει δύο μεγαλύτερες.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΤΟ ΝΕΡΟ ….ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ H2O.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
«Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης» Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
ΦΥΣΙΚΗ 4193 ΓΑΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
Άρδευση κυριοτέρων καλλιεργειών – έργων πρασίνου
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Συμβουλές οικονομίες:μπάνιο/καθαριότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Λειβαδιωτης Παύλος 11 Μαρτίου 2015

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Υδρευση – Το νερό που πίνουμε

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Αρδευση – Το νερό που ποτίζουμε

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Αρδευση – Υδρευση = Πολύ σημαντική από την αρχαιότητα Οι αρχαίοι (Ελληνες, Αιγύπτιοι, Κινέζοι) έκτιζαν τα σπίτια τους δίπλα από τα ποτάμια για απρόσκοπτη παροχή νερού. Οι παροποτάμιες περιοχές ήταν λίγες έτσι με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε έργα ύδρευσης και άρδευσης

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Ευπαλίνειο όρυγμα - Φιλμάκι

Ένα απ΄τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, υδραγωγείο της αρχαίας πόλης Σάμου, το οποίο ο Ηρόδοτος ονομάζει "αμφίστομον όρυγμα". Πρόκειται για μία σήραγγα μήκους 1.036 μ. που ξεκινά από την βόρεια πλαγιά του όρους Κάστρου και καταλήγει στη νότια. Βρίσκεται 55 μ. επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 180 μ. κάτω από την κορυφή του βουνού. Το πραγματικό όρυγμα έχει διαστάσεις 1,80 x 1,80 μ. Μέσα στο όρυγμα και σε βάθος 2-9 μ. υπάρχει το κανάλι με τον αγωγό που μετέφερε το νερό στην πόλη. Έχει δύο φάσεις: α) την αρχαϊκή, με πολυγωνικό σύστημα και οξυκόρυφη απόληξη και β) τη ρωμαϊκή, στεγασμένη με καμάρα. Ηταν έργο του μηχανικού Ευπαλίνου, γιού του Ναυστρόφου από τα Μέγαρα. Χρονολογείται στα 550 π.Χ, επί τυραννίας Πολυκράτους. Ενα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, όπου εργάσθηκαν Λέσβιοι αιχμάλωτοι και η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δέκα χρόνια.

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Κοχλίας του Αρχιμίδη

Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία Άρδευση με χωμάτινα αυλάκια. Μεγάλη σπατάλη νερού λόγω απορρόφησης νερού από το χώμα.

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

Βελτιωμένα συστήματα άρδευσης Αισθητήρας υγρασίας -Μεγάλη εξοικονόμηση νερού 60%

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ = ΑΕΙΦΟΡΙΑ Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι το νερό, το βασικό αυτό στοιχείο της ζωής, είναι λιγοστό όχι μόνο σ΄ εμάς αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για εξοικονόμηση του. Τα περιθώρια εξοικονόμησης νερού είναι πολλά και προτρέπεται το κοινό να ακολουθεί τις πιο κάτω υποδείξεις, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή χρήση και της τελευταίας σταγόνας. Ελέγχουμε τακτικά την υδραυλική εγκατάσταση στο σπίτι για έγκαιρη διάγνωση τυχόν διαρροής και λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα επιδιόρθωσης των βλαβών. Φροντίζουμε να διορθώνουμε αμέσως τις βρύσες που στάζουν αφού μια ελαττωματική βρύση, έστω κι αν στάζει σταγόνα, σταγόνα, μπορεί να σπαταλήσει αρκετούς τόνους νερό.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ = ΑΕΙΦΟΡΙΑ Το αποχωρητήριο καταναλώνει σημαντικό ποσοστό νερού σ΄ ένα νοικοκυριό. Τοποθετούμε στο καζανάκι του αποχωρητηρίου πλαστική μπουκάλα με άμμο ώστε να περιορίζεται η ποσότητα νερού που καταναλώνεται. Χρησιμοποιούμε τα νέα συστήματα και εξαρτήματα οικονομικής χρήσης του νερού. Ποτέ γεμάτη μπανιέρα! Προτιμούμε το ντους, χωρίς ν΄ αφήνουμε το νερό να τρέχει άσκοπα όταν σαπουνιζόμαστε. Μαζεύουμε σε κουβά το κρύο νερό μέχρις ότου έρθει το ζεστό. Προτρέπουμε και συμβουλεύουμε τα παιδιά να μην παίζουν με το νερό στην μπανιέρα, στην αυλή ή οπουδήποτε αλλού.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ = ΑΕΙΦΟΡΙΑ Βουρτσίζουμε τα δόντια μας πάντα με τη βρύση κλειστή, σ΄ όλη τη διάρκεια του βουρτσίσματος. Όταν ξυριζόμαστε δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει και χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα νερού σε κατάλληλο δοχείο. Χρησιμοποιούμε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτα, επιλέγοντας πάντα οικονομικό πρόγραμμα. Πλένουμε τα φρούτα και λαχανικά σε λεκάνη, χρησιμοποιώντας αργότερα το ίδιο νερό και για το πότισμα των λουλουδιών.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ = ΑΕΙΦΟΡΙΑ Ποτίζουμε τα λουλούδια και τα φυτά μας με ραντιστήρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που η εξάτμιση είναι περιορισμένη. Χρησιμοποιούμε σφουγγάρι και κουβά για το πλύσιμο του αυτοκινήτου και όχι λάστιχο, που απαγορεύεται από το Νόμο. Το καθάρισμα των βεραντών κι άλλων εξωτερικών χώρων μπορεί να γίνει μ΄ ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα. Να αποφεύγουμε τη χρήση λάστιχου που άλλωστε είναι παράνομη. Παίρνουμε πρωτοβουλία και τηλεφωνούμε αμέσως στις αρμόδιες αρχές για οποιαδήποτε διαρροή και απώλεια νερού στους δρόμους. Δεν περιμένουμε κάποιον άλλο να το κάνει.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ = ΑΕΙΦΟΡΙΑ Βιβλιογραφία Τμήμα αναπτύξεως υδάτων Βικιπαίδεια