Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΣΗΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

2 Αν χρησιμοποιείτε τους πόρους σας με προσοχή, ο κήπος με χαμηλή κατανάλωση νερού είναι όχι μόνο βιώσιμος, αλλά και απολαυστικός.

3 Με τα αποθέματα γλυκού νερού να απειλούνται σοβαρά από την αυξημένη ζήτηση και την παγκόσμια υπερθέρμανση, όλοι μας πρέπει να περιορίσουμε το νερό που χρησιμοποιούμε, και αυτό περιλαμβάνει και τον κήπο.

4 Ένας κήπος με σωστή διαχείριση του νερού
μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς και τα έξοδα λειτουργίας. Χρειάζεται λιγότερη συντήρηση και χρησιμοποιεί το διαθέσιμο χώρο με τον πιο πρακτικό τρόπο, πράγμα που σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον κήπο σας.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
Ένα υγιές και καλά συντηρούμενο έδαφος με άφθονη οργανική ύλη, διατηρεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Αν επιλέγετε νέα φυτά, αναζητήστε ποικιλίες που αντέχουν στην ξηρασία. Απλώστε ένα προστατευτικό στρώμα από φυτικό υλικό πριν αρχίσει να στεγνώνει το έδαφος. Μειώνει την εξάτμιση, περιορίζει τα ζιζάνια και βελτιώνει την κατάσταση του εδάφους. Μπορεί να γίνει από φυσικά υλικά, όπως κομμάτια φλοιού, κοπριά, οικιακό κομπόστ, κομμένο γρασίδι κ.α. Χρειάζεται πολύ λιγότερο νερό και όσο πιο παχύ είναι αυτό το στρώμα, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
Αφήστε το γρασίδι να ψηλώσει περισσότερο, καθώς σκιάζει το έδαφος και περιορίζει την ανάγκη για νερό. Επίσης, το λιγότερο συχνό πότισμα είναι καλύτερο γιατί ενθαρρύνει τις ρίζες να αναζητήσουν νερό πιο βαθιά μέσα στο έδαφος. Εναλλακτικές λύσεις χαμηλής συντήρησης αντί για φυτεμένες περιοχές, είναι να στρώσουμε το έδαφος με χαλίκι ή χρωματιστά κομμάτια γυαλί ή να φτιάξουμε μια βεράντα.

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
Σε εποχές ξηρασίας, καλό θα ήταν να πάρετε ένα βροχοβάρελο, καθώς συλλέγει το νερό που τρέχει από στέγες και υδρορροές και παρέχει ένα πολύτιμο απόθεμα νερού. Όταν υπάρχει έλλειψη νερού, μην χρησιμοποιείτε στο λάστιχο στόμιο ποτιστηριού γιατί το νερό σκορπίζεται παντού αντί να πηγαίνει απευθείας στις ρίζες όπου χρειάζεται. Να ποτίζετε νωρίς το πρωί ή το βράδυ για να αποφύγετε την εξάτμιση. Βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο του ποτίσματος δεν έχει διαρροές.

8 ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ
Φυτεύετε νέους θάμνους, λαχανικά ή φυτά σε ένα κοίλωμα στο έδαφος, ώστε να συγκεντρώνετε εκει το νερό. Τα ζιζάνια κλέβουν νερό από τα φυτά σας, γι΄ αυτό αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα ξεριζώνετε αμέσως μόλις εμφανιστούν την άνοιξη.

9 ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ
Αγοράζετε και φυτεύετε καινούρια φυτά όσο το δυνατόν νωρίτερα στη σεζόν, ώστε να αναπτύξουν ρίζες πριν αρχίσει ο ξηρός καιρός. Όταν πιάσουν οι ρίζες, μειώστε το πότισμα. Περιορίστε τα κρεμαστά καλάθια και τις μικρές γλάστρες, εκτός αν μπορείτε να τα έχετε σε μέρος με σκιά. Οι μεγάλες γλάστρες ποτίζονται πιο εύκολα και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό αναλογικά.


Κατέβασμα ppt "ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google