Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2

3 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να προτρέπεις τους δικούς σου να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό σας, όταν δεν είναι αναγκαίο.

4 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Φρόντιζε να μη μένουν αναμμένα φώτα σε δωμάτια, όταν δεν είναι απαραίτητο. Να θυμάσαι ότι οι λαμπτήρες φθορισμού είναι πολύ οικονομικότεροι από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, που παρέχουν το ίδιο φως. Aκόμα, όλοι οι λαμπτήρες αποδίδουν περισσότερο φως, αν συνηθίζεις να τους ξεσκονίζεις συχνά.

5

6 Φρόντιζε να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του σπιτιού σου το χειμώνα. Την ημέρα άνοιγε τις κουρτίνες και άφηνε τον ήλιο να μπαίνει στο σπίτι και να το ζεσταίνει. Το βράδυ κλείνε τα εξώφυλλα των παραθύρων και τις κουρτίνες, για να μην φεύγει γρήγορα η θερμότητα. Και, βέβαια, προσοχή στις χαραμάδες, απ` όπου έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας.

7

8 Μη ξοδεύεις άσκοπα το νερό, που είναι πολύτιμο και μη χρησιμοποιείς ζεστό νερό όταν δε χρειάζεται.

9

10 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ: Ραφαήλ Νικολάου Ελένη Κορελίδου Ευθύμιος Πέτρου


Κατέβασμα ppt "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google