Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρόποι εξοικονόμησης νερού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρόποι εξοικονόμησης νερού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Μην αφήνεις ούτε μια σταγόνα να πάει χαμένη

2 Ελέγξετε τυχόν διαρροές που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι.
Όταν πλένετε τα πιάτα είναι προτιμότερο να γεμίζετε το νεροχύτη ή μια λεκάνη με νερό και το ανάλογο απορρυπαντικό. Ξεβγάλτε γρήγορα με χαμηλή ροή. Για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, χρησιμοποιήστε τον ένα νεροχύτη για το πλύσιμο των πιάτων και τον άλλο για το ξέβγαλμα.

3 Χρησιμοποιείστε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων μόνο όταν έχει γεμίσει πλήρως.
 Προτιμήστε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μία λεκάνη με νερό, αντί κάτω από συνεχώς ανοικτή βρύση.  Μην αφήνετε τη βρύση ανοικτή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν πλένετε το πρόσωπο και τα χέρια σας.

4 Όταν κάνετε μπάνιο, μην αφήνετε τη βρύση ανοικτή την ώρα που σαπουνίζεστε. Επίσης προτιμήστε το ντους παρά να γεμίζετε τη μπανιέρα με νερό. Κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου μην έχετε συνεχώς το λάστιχο ανοικτό αλλά προτιμήστε ένα κουβά με νερό. Ποτίζετε τον κήπο σας νωρίς το πρωί, όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι χαμηλότερες. Αυτό μειώνει τις απώλειες νερού από την εξάτμιση.

5

6 Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και το ρολόι χτυπά επικίνδυνα…
Μόλυνση του νερού Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και το ρολόι χτυπά επικίνδυνα…

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Η χειρότερη μόλυνση του νερού στον κόσμο
Το νέφος που σκέπασε νωρίτερα φέτος την πόλη του Πεκίνου, προσελκύοντας την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, δεν αποτελεί το μόνο ορατό σημάδι της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και των περιβαλλοντικών κινδύνων που αυτή συνεπάγεται.

16 Αμέτρητες λίμνες και ποτάμια μολύνονται κάθε δευτερόλεπτο από εργοστάσια, αλλά και κοινότητες κατοίκων. Μέσα στο Μάρτιο περισσότερα από 2000 νεκρά γουρούνια βρέθηκαν να επιπλέουν σε ποτάμι της Σαγκάης, το οποίο αποτελούσε βασική πηγή υδάτινων πόρων για την πόλη των 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Τα μολυσμένα ύδατα είναι άμεσα συνυφασμένα με το ολοένα διογκούμενο φαινόμενο των «χωριών καρκίνου», όπου τα ποσοστά καρκίνου εμφανίζονται πολύ υψηλά.

17 Την προηγούμενη εβδομάδα, η κρατική καθημερινή εφημερίδα της Κίνας δημοσιοποίησε το σχέδιο της κυβέρνησης να ξοδέψει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια 16 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακατάσχετη μόλυνση της πόλης του Πεκίνου.


Κατέβασμα ppt "Τρόποι εξοικονόμησης νερού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google