ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
Advertisements

Η παρουσίαση θα γίνει από την Άννα Στεργιανούδη της ΣΤ τάξης.
Ζωφορος θησαυρου σιφνιων
Αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης
Επανομή.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο
Η Ακρόπολη των Αθηνών 5ος αιώνας π.Χ Ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή
O Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’ Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Αρχαιολογοι.
Ο«ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ» 5ος αι.π.Χ.
Η ζωφόρος του Παρθενώνα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα:
Λευτέρης Δάλπης Δ’2 1ο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Ο ΕΚΑΤΟΜΠΕΔΟΣ ΝΑΟΣ Υπήρξε ο αρχαιότερος σημαντικός ναός στην Ακρόπολη.
Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια
Η Ελλαδα ταξιδευει στο εξωτερικο
Παρθενώνας O Παρθενώνας είναι ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Χτίσηκε το 448/ π.Χ. Η εποχή της κατασκευής.
Ραφαήλ Θάνος, Παύλος Απλακίδης, Παρασκευή Ευγενίου, Μαριάννα Βίσνια
Αρχαίοι ελληνικοί ναοί
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
Ια ΘΕΜΑ :<<ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ>>
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛ ΦΡΑΚΟΥΛΙ
4ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ 2013 Πάουλα Σαλομπεχάι Λουίζα Σαλομπεχάι
4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ.
Μαριέττα Μαρία.  Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). Για.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αβαείο Γουεστ Μινστερ Από την Κορίνα Αθανασιάδου.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Κωστής Παλαμάς Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. H μόνιμη έκθεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων,
Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.
O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Μουσεία της Πάτρας Αρχαιολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο
Η Κληρονομιά μας Οι καταστροφές των αγαλμάτων σπουδαίων αρχαίων πολιτισμών στις εμπόλεμες περιοχές με λύπησαν πάρα πολύ. Συγκέντρωσα τις φωτογραφίες.
Εργαστήριο Δημοσιογραφίας VII : πολιτισμός, τέχνη, βιβλίο [410247]
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ Δ1.
Άσκηση υπερσυνδέσεων ΙΙ Ακρόπολη
Τα μαρμαρα του παρθενωνα
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Πέρας προσέλευσης : 09:45 π.μ.
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
Aκρόπολη.
Αρχιτεκτονική των ναών της Ακρόπολης
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ Αντώνης Τζενίσα.
ΠΛΑΚΑ.
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΖΗΣ Α4 Γυμνασίου 12/11/2018.
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
Το Ζάππειο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, ΡΩΞΑΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΘΕΜΑ: «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ»

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Μουσείο είναι το κτίριο όπου φυλάσσονται και εκτίθενται έργα τέχνης ή σημαντικά ιστορικά αντικείμενα. Τα αντικείμενα κατατάσσονται κατά ορισμένη τάξη (χρονολογική, καλλιτέχνες, έθνη, κ.α.).

ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Αρχαιολογικά Μουσεία Βυζαντινά Μουσεία Λαογραφικά και Ιστορικά Μουσεία Μουσεία Πολιτισμών Μουσεία Τέχνης Μουσεία Φυσικής Ιστορίας Μουσεία Τεχνολογίας Πολεμικά και Ναυτικά Μουσεία Διάφορα Μουσεία (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ολυμπιακό, Παιδικό, Εκκλησιαστικό, Θεατρικό, Θεάτρου Σκιών, Κινηματογράφου, Νομισματικό)

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα θεματικό μουσείο, οι συλλογές του οποίου περιλαμβάνουν ευρήματα ενός μόνο αρχαιολογικού χώρου, της Ακρόπολης της Αθήνας. Το σημερινό κτήριο, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2009, κατασκευάστηκε σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του Μπερνάρ Τσουμί και του Μιχάλη Φωτιάδη στο δημόσιο κτήμα γνωστό ως «οικόπεδο Μακρυγιάννη», σε απόσταση 300 μέτρων νοτιοανατολικά του βράχου.

Οι εκθεσιακές ενότητες του νέου Μουσείου αναπτύσσονται σε τέσσερα ξεχωριστά επίπεδα. Στη βάση του κτηρίου εκτείνονται τα ερείπια της αρχαίας αθηναϊκής συνοικίας. Στο ισόγειο παρουσιάζονται ευρήματα από τα ιερά και τον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Είναι η αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης. Στον πρώτο όροφο, σε κυκλική πορεία, ξετυλίγεται η ιστορία της Ακρόπολης από την 2η χιλιετία π.Χ. ως το τέλος της αρχαιότητας. Είναι η αίθουσα των αρχαϊκών έργων. Ο τρίτος όροφος αποτελεί εξομοίωση του Παρθενώνα και φιλοξενεί τη ζωφόρο. Το αίθριο του ορόφου προσφέρει άμεση οπτική επαφή με τον Ιερό Βράχο.

Η ανέγερση του νέου μουσείου άρχισε να προβάλλει έντονα το ζήτημα επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, καθώς τον 19ο αιώνα ο λόρδος Έλγιν αφαίρεσε γλυπτά από τη ζωφόρο, τις μετόπες και τα αετώματα του Παρθενώνα και από τότε βρίσκονται στο Λονδίνο. Το μουσείο αποτελεί στέγη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και όλα τα πολύτιμα κομμάτια της Ακρόπολης πρέπει να φιλοξενούνται σε αυτό.

Το μουσείο της Ακρόπολης Ο πρώτος όροφος με τα εκθέματα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα που αναπαριστά την πομπή των Παναθηναίων Οι Καρυάτιδες Η ζωφόρος του Παρθενώνα που αναπαριστά την πομπή των Παναθηναίων

Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας !!!