Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;

2

3 Α’ Γυμνασίου Ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Α’ τάξη του σχολείου μας να έχει επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας και το ιστορικό μνημείο της Κρήνης του Θεαγένους.

4 Κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, μετά από συνεννόηση με τις υπεύθυνες αρχαιολόγους, προγραμματίστηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους αυτούς. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, αφού είχαν  διδαχθεί την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, να αποκομίσουν και τα οφέλη της βιωματικής μάθησης, με την ευκαιρία ενός μαθήματος τοπικής Ιστορίας!

5 Οι μαθητές, έχοντας ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της διδακτέας ύλης, είχαν το πλεονέκτημα να δουν από κοντά πολλά από όσα έμαθαν από τα βιβλία τους και τις παραδόσεις του μαθήματος, να επαναλάβουν γνώσεις που αφορούν το σύνολο της Ιστορίας της αρχαιότητας και να τις συνδέσουν με την τοπική Ιστορία.

6 Ενημερώθηκαν για τα όρια της αρχαίας πόλης-κράτους, εντόπισαν στον χώρο το μέγεθος, τη μορφή και τα χαρακτηριστικά της μέσα από αναφορές  στη σύγχρονη τοπογραφία.

7 Στην αίθουσα με τις ταφές…
Στην πρώτη αίθουσα του ισογείου ενημερώθηκαν από την αρχαιολόγο- ξεναγό για τα ταφικά έθιμα των προγόνων μας.

8 Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε η αίθουσα των γλυπτών, όπου τα παιδιά είδαν αγάλματα και άλλα αντικείμενα αρχιτεκτονικής και γλυπτικής από διάφορες εποχές.

9 Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγγεία, εργαλεία, παιγνίδια, σκεύη, κοσμήματα, αναθήματα, νομίσματα και πλήθος άλλων εκθεμάτων αναπαράστησαν στη φαντασία των παιδιών την πόλη των προγόνων μας και τη ζωή τους μέσα σε αυτήν… Το ενδιαφέρον μεγάλο, οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις συνεχείς!

10 Στην αίθουσα της αγγειοπλαστικής…
Σκεύη από διαφορετικά υλικά από διάφορες χρονικές περιόδους.

11 Τελευταίος σταθμός του σύντομου ταξιδιού μας στο χρόνο η αυλή του Μουσείου που φιλοξενεί αρχιτεκτονικούς θησαυρούς του παρελθόντος.

12 Ωφέλιμο συμπέρασμα για όλους μας η συνείδηση του μεγαλείου της πόλης μας στο παρελθόν. Και μια υπόσχεση: να ξαναπάμε!!! Ευχαριστούμε το προσωπικό για τη φιλοξενία και την υπεύθυνη αρχαιολόγο για την παραστατική ξενάγηση.

13 Ακολούθησε η επίσκεψη στην Κρήνη του Θεαγένους, το αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης μας, που αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο της αρχαιότητας.

14 Οι συνοδοί καθηγήτριες: Γεωργαντά Παρασκευή
Μιχαλάκη Αικατερίνη Αλεξίου Σωτηρία

15 Αγα-Πάμε Μουσείο!


Κατέβασμα ppt "Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google