Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος

2 Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Βρίσκεται στο πάρκο Λιθαρίτσια στο κέντρο της πόλης και είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Περιλαμβάνει ευρήματα διεθνούς φήμης διαφόρων περιόδων από τον ευρύτερο ηπειρωτικό χώρο. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ενώ σημαντικά εκθέματα (σκεύη, συλλογές νομισμάτων, θησαυροί κ.λ.π.)

3 Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων
Βρίσκεται στο χώρο της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου της πόλης (Ιτς-Καλέ), εκεί που βρίσκονταν τα σεράγια του ΑλήΠασά. Περιλαμβάνει συλλογές παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών γλυπτών, κεραμικών, βιβλίων, μεταβυζαντινών εικόνων από εκκλησίες του νομού από τον 16ο ως τον 18ο αι., καθώς και μια αξιόλογη συλλογή αργυροχοΐας που στεγάζεται σε κτίριο της ακρόπολης του 19ου αι., το λεγόμενο «Θησαυροφυλάκιο».

4 Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων
Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο και περιλαμβάνει εκκλησιαστικά αντικείμενα, τοπικές ενδυμασίες, κεραμικά, έργα παραδοσιακής τέχνης κ.α. Η παρουσία των εκθεμάτων του είναι μοναδική για τον Ηπειρωτικό χώρο και μια από τις σημαντικότερες του είδους της στην Ελλάδα.

5 Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων
Στεγάζεται στο Τζαμί του Ασλάν- Πασά (1618), στη ΒΑ ακρόπολη του Κάστρου της πόλης, στο χώρο που βρίσκονταν τα Βυζαντινά ανάκτορα. Στις αίθουσές του εκθέτονται παραδοσιακές φορεσιές, συλλογές έργων ξυλογλυπτικής και αργυροχοϊας, βιβλία, έπιπλα, παραδοσιακά υφαντά έργα, διάφορα σκεύη κ.α. Στο Μεντρεσέ του τζαμιού εκτίθεται η συλλογή Ραπακούση.

6 ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΜΟΥΣΕΙΑ Δημοτική πινακοθήκη Ιωαννίνων
Μουσείο εθνικής αντίστασης Ιωαννίνων Εκθεσιακό κέντρο εταιρείας ηπειρωτικών μελετών (Ε.Η.Μ.) Λιμναία Μουσείο προεπαναστατικής περιόδου Μουσείο χλωρίδας & πανίδας «λαζαρίδη» Λαογραφικό μουσείο «αγάπιος τόλης»

7 Μουσείο Παύλος Βρέλλης

8 Λίγα λόγια για το μουσείο
Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, όπου για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, μόνο γι' αυτό το έργο. Σκοπός του καλλιτέχνη, ήταν να αναπαραστήσει Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

9

10

11

12 Επίσημη ιστοσελίδα


Κατέβασμα ppt "Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google