ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1.
Πυραμίδα των τροφών.
Εν αρχή Ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι... πράσινα κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Υγεία.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Γαλλική Γαστρονομία.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Χριστούγεννα στη Γαλλία
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
1o Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2.
ΙΤΑΛΙΑ.
Οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη σημασία στη φάτνη και περίτεχνες φάτνες στήνονται παντού με όλους τους πρωταγωνιστές της γέννησης, φτιαγμένους με φροντίδα.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Διάφορες πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
Παραδοσιακές Συνταγές της Πάτμου
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Γαστρονομικός Τουρισμός
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Χαρακτηριστικά πιάτα διαφόρων χωρών .
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Στην κουζινα της Γερμανιασ υπαρχει η φημη ότι πρωταγωνιστεσ είναι το κρεασ τα λουκανικα και η μπιρεσ.Η αληθεια όμως είναι ότι στη Γερμανια δεν υπαρχει.
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου Αθηνά Κοκκίνη Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολικό έτος 2014-2015

Η Ιταλική κουζίνα είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο τόσο για τα ζυμαρικά, τις πίτσες, τα γλυκά, όσο και για τα κυρίως πιάτα της. Τα ζυμαρικά και η λαχταριστή πίτσα είναι συνώνυμα της ιταλικής κουζίνας. Αλλά οι ιταλικές σπεσιαλιτέ δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Ένα πλήρες ιταλικό γεύμα περιλαμβάνει 4-5 πιάτα, που ξεκινούν με ένα antipasto (ορεκτικό), primo (ζυμαρικά) και secondo (κρέας ή ψάρι) πιάτο, επιδόρπιο και ποτό. Η Ιταλική κουζίνα είναι από τις λίγες κουζίνες του κόσμου που είναι αποδεκτή στο περισσότερο πληθυσμό. Σίγουρα όλοι έχουμε θα θέλαμε να γίνουμε γνώστες των ιταλικών παγωτών, γλυκών και των αυθεντικών συνταγών της πίτσας και της καρμπονάρας.

Ωστόσο τα δεύτερα πιάτα των Ιταλών είναι και αυτά πολύ διαδεδομένα και σίγουρα πολύ γευστικά. Θα σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά τα πιάτα. Κοτόπουλο parmigiana Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αγαπούν πολύ οι ντόπιοι. Παραδοσιακά φτιάχνεται με φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο και τηγανισμένο, περιχυμένο με σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλισμένο με παρμεζάνα που λιώνει από πάνω.

osso buco Το Μιλάνο δεν είναι γνωστό μόνο για τα πανάκριβα μαγαζιά του και για την ομορφιά του, αλλά είναι φημισμένο και για την κουζίνα του. Η πιο φίνα συνταγή απ' όλες τις συνταγές του Μιλάνο είναι το κρασάτο, ριζότο μιλανέζε με σαφράν, το οποίο παρασκευάζεται με το ειδικό ρύζι με μεγάλους κόκκους από την κοιλάδα του Πο, που γίνεται ακόμα πιο κρεμώδες με την προσθήκη βουτύρου και μεδουλιού και στη συνέχεια προστίθεται ξύσμα παρμεζάνας και σερβίρεται είτε ως κύριο πιάτο είτε ως γαρνιτούρα στο μαλακό σιγοψημένο μοσχαρίσιο κρέας, osso buco.

Τι είναι το osso buco Το οσομπούκο βασίζεται σε ένα «δεύτερο» φτηνό κομμάτι κρέας, τη γάμπα του μοσχαριού – αυτό που λέμε κότσι και το κρέας γύρω του είναι το ποντίκι -,  το οποίο είναι σκληρό και γεμάτο ζελέ που είτε πρέπει να βράσει με τις ώρες προκειμένου να μαλακώσει βγάζοντας και τη νοστιμιά του είτε να ακολουθήσει ευφάνταστους τρόπους να μαγειρευτεί… όπως εν προκειμένω. Κομμένο εγκάρσια δημιουργεί αυτή την υπέροχη οπτικά -και γευστικά – σύνθεση σκούρων μυών γύρω από ένα άσπρο κόκκαλο, με μια τρύπα στη μέση, γεμάτη μυελό. Απ’ αυτό άλλωστε πήρε και τ’ όνομά του, osso=κόκκαλο, buco=τρύπα, δηλαδή “κόκκαλο με τρύπα”, τοπικά δε μεταξύ Ιταλών αναφέρεται και ως oss bus.

Η ιστορία του osso buco Το πιάτο εμφανίστηκε στην περιοχή του Μιλάνο, στη Λομβαρδία, με την αρχική συνταγή να βασίζεται στο συγκεκριμένο κόψιμο της μοσχαρίσιας γάμπας, που σιγομαγειρεύεται με λαχανικά και λευκό κρασί, με κανέλα, μπαχάρι και δάφνη και ολοκληρώνεται με «γκρεμολάτα» (μείγμα ψιλοκομμένου σκόρδου, μαϊντανού και φλούδας λεμονιού).

osso buco

Αρνάκι και μελιτζάνες στην Καλαβρία Στην περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία θα απολαύσετε κρέας από κατσίκι και αρνί, ενώ θα παραμελήσετε το μοσχάρι. Η γεωλογία του εδάφους δεν ευνοεί ιδιαίτερα την εκτροφή των μοσχαριών. Οι κάτοικοι όμως είναι ιδιαίτερα προνοητικοί και φυλάνε τα λουκάνικα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για να έχουν αποθέματα για τους δύσκολους καιρούς. Παραδοσιακά στην Καλαβρία, οι ντόπιοι προτιμούν να είναι αυτάρκεις στην παραγωγή των τροφών, οπότε εδώ δεν θα βρείτε τις μεγάλες ποικιλίες λαχανικών ή λοιπών προϊόντων που συναντάμε αλλού. Η μελιτζάνα είναι πραγματικά πολύ διάσημη στην περιοχή. Εάν βρεθείτε εδώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε από τις σπεσιαλιτέ της περιοχής την «Polpette di melanzane» και την «parmigiana di melanzane» (κομμένες μελιτζάνες, πασπαλισμένες με τυρί παρμεζάνα και πλούσια σάλτσα ντομάτας).

Αρνάκι και μελιτζάνες στην Καλαβρία

Ιταλική Φασολάδα Η φασολάδα στην Ιταλία θεωρείτε κυρίως πιάτο ιδιαίτερα την ημέρα των χριστουγέννων. Βέβαια δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την δική μας φασολάδα.

Ρολο γαλοπούλας χριστουγεννιάτικης γεμιστή με πατάτες ψητή στο φούρνο Είναι μια πολύ απλή συνταγή που θα μπορούσε όμως να ανεβάσει το επίπεδο ενός πιο γιορτινού δείπνου. Γευθείτε το πάντρεμα του προσούτο με το σπανάκι και την ρικότα, τυλιγμένων στο μαλακό φιλέτο της γαλοπούλας συνοδεύοντας με ένα ωραίο λευκό κρασί.

Συνοψίζοντας η Ιταλία, εκτός από την ομορφιά της, έχει και μία πολύ φημισμένη κουζίνα, με άπειρες συνταγές πίτσας, ζυμαρικών και γλυκών. Αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει καμία από τις συνταγές της ιταλικής κουζίνας του συνιστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσει! (πρώτη εικόνα: pizza margherita, δεύτερη εικόνα: κοτόπουλο κατσατόρα, τρίτη εικόνα: ταλιατέλες μπολονέζε)

Βιβλιογραφία www.thecookbook.gr nostimada.gr www.wineplus.gr www.clickatlife.gr nostimada.gr www.wineplus.gr greekcook.gr www.toratora.gr www.fagito.com www.eirinika.gr www.sintagoulis.gr el.wikipedia.org www.i-food.gr www.athinorama.gr edesma.e-e-e.gr www.newsnowgr.com www.k-mag.gr www.takeatour.gr www.gourmed.gr www.kathimerini.gr www.foodnetwork.com www.tovima.gr www.cookbox.gr www.inewsgr.com www.pandespani.com juanitalaquejica.blogspot.com www.sidages.gr juanitalaquejica.blogspot.gr