Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
Ιταλικά Ορεκτικά Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα

2 Ιταλική Κουζίνα ›Η ιταλική κουζίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και πιο δημοφιλείς του κόσμου. Η δομή της ιταλικής κουζίνας είναι η εξής: Ι. Antipasto: καυτά ή κρύα ορεκτικά (π.χ. prosciutto e mellone) ΙΙ. Primo: αποτελείται συνήθως από ένα καυτό πιάτο όπως τα ζυμαρικά (π.χ. risotto, gnocchi, polenta ή σούπα). Υπάρχουν συνήθως πολλές χορτοφαγικές επιλογές. ΙΙΙ. Secondo: κύριο πιάτο περιέχει συνήθως ή κρέας (τα ζυμαρικά δεν είναι ποτέ η κύρια πορεία ενός γεύματος). Παραδοσιακά το μοσχαρίσιο κρέας είναι το ευρύτατα χρησιμοποιημένο κρέας.

3 Ιταλική Κουζίνα ΙV. Contorno: δεύτερο πιάτο μπορεί να αποτελείται από μια σαλάτα ή λαχανικά. Παραδοσιακές επιλογές χαρακτηρίζουν τη σαλάτα μετά από την κύρια σειρά πιάτων. V. Dolce: επιδόρπιο (π.χ. tiramisu) VI.Caffe: καφές (π.χ. espresso, cappuccino) VII.Χωνευτικό που αποτελείται από τα ποτά ηδύποτα (π.χ. grappa, amaro,limoncello) μερικές φορές λέγεται ammazzacaffe (δολοφόνος καφές).

4 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ Arancini: Τα arancini είναι γεμιστές ρυζοκροκέττες. Η τραγανή και ξεροψημένη κρούστα τους κρύβει ένα σπυρωτό, κατακίτρινο ρύζι με καρδιά από νόστιμο ραγό. Είναι ευμεγέθη (8-10cm) και το σχήμα τους είναι σαν αχλάδι (συνηθίζεται στην ανατολική Σικελία). Caponata: Είναι μια νοστιμότατη σαλάτα που συνοδεύει ψητό κρέας ή ψαρι και δένει απίθανα με τα ζυμαρικά. Συναντάται σε κάθε κουζίνα της μεσογείου όμως η γλυκόξυνη γεύση της ντομάτας με τη μελιτζάνα ανηκει στην Σικελία. Αρχικά ήταν κυρίως πιατο όμως στη συνέχεια έγινε ένα ορεκτικό πιάτο. Cazzilli: Οι cazzilli είναι κροκέτες πατάτας. Λουκουμάδες τηγανισμένοι σε αλεύρι ρεβιθιού.

5 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ Μπαγκέτα Napolitana: γεμισμένη με ιταλική μπριζόλα και με τυρί gorgonzola. Zucchine alla scapece: τηγανιτά κολοκυθάκια σε φέτες “ντυμένες” με ξύδι και φρέσκο ​​δυόσμο. Melanzane a funghetti: μελιτζάνες τηγανιτές, σε δύο εκδόσεις: ραβδοειδές σχήμα και τηγανητά, στη συνέχεια “ντυμένες” με σάλτσα, τοματίνια, ή τηγανισμένα σε κυβικό σχήμα, χωρίς ντομάτα. Peperoni in padella: κομμένο σε φέτες πιπεριές, τηγανισμένο με μαύρες ελιές Gaeta και κάπαρη.

6 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ Peperoncini verdi fritti: τοπικές μικρές μη - πικάντικες πράσινες πιπεριές , “ντυμένες” με σάλτσα ιταλικής ντομάτας. Friarielli:τοπικά φύλλα λαχανικών, τηγανισμένες με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Συχνά το ορεκτικό αυτό συνοδεύεται από τηγανητά λουκάνικα και cervellatine, οι οποίες μερικές φορές συνοδεύονται και από τηγανιτές πατάτες, συνήθως ως κομμένοι μικροί κύβοι.

7 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Crostini con le alici: πρόκειται για ψωμί, πάνω στο οποίο έχει αλειφθεί μοτσαρέλα, μαζί με βούτυρο και γαύρο. Panzerotti Romani: είναι τυροπιτάκια με γέμιση από μοτσαρέλα και ζαμπόν. Capitone alla Romana: πρόκειται για χέλι λακαρισμένο με Kotaro Noda. Alici marinate: πρόκειται για μαριναρισμένο γαύρο.

8 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Fave e pecorino: πρόκειται για φάβα και το ιταλικό τυρί pecorino. Filetti di baccalà: πρόκειται για φιλέτο βακαλάου. Fiori di zucca fritti: πρόκειται για τηγανιτά κολοκυθάκια. La bruschetta: πρόκειται για ψωμί με ντομάτα, μοτσαρέλα και ελιές. Supplì alla romana: πρόκειται για μπάρες από ριζότο γεμισμένες με μοτσαρέλα.

9 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΠΑΡΜΑ Prosciutto: πρόκειται για ένα αλλαντικό που χρησιμοποιείται συχνά στην πίτσα, τα ζυμαρικά ή και σε συνδυασμό με πεπόνι (prosciutto e melone) ή κριτσίνια κλπ.

10 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ Pesto alla Genovese: πρόκειται για πέστο με κουκουνάρι ή καρύδια και βασιλικό. Focaccia: είναι ένα ιταλικό ψωμί, παρόμοιο σε στυλ και υφή με ζύμη πίτσας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές παραλλαγές της συνταγής αυτής.

11 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Crostino: είναι μεζές με συκωτάκια κοτόπουλου και τυριά, τα οποία λιώνουν και μπορούμε να τα απλώσουμε πάνω σε φέτες ψωμιού.

12 ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ Κριτσίνια: είναι ελαφριά,τραγανά και με χαμηλά λιπαρά, τα οποία συνοδεύονται συνήθως από prosciutto.

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Wikipedia Εικόνες: Google


Κατέβασμα ppt "Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google