Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΑ

2 Η ΙΤΑΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

3 ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία στις κλιματολογικές συνθήκες από τόπο σε τόπο, αν και γενικά το κλίμα της είναι ήπιο, εύκρατο και, κυρίως σαν χώρα που βρέχεται από τη Μεσόγειο, παρουσιάζει την ιδιομορφία του μεσογειακού κλίματος. Σαν μόνη εξαίρεση είναι το κλίμα της κοιλάδας του Πάδου που είναι ηπειρωτικό, με ψυχρό χειμώνα και πολύ θερμό καλοκαίρι και βροχές σ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

4

5 Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ
Παράγει γεωργικά προϊόντα παρόμοια με τα ελληνικά αλλά με ρυθμούς παραγωγικότητας πολύ ψηλότερους από αυτούς της Ελλάδας. Αυτό οφείλεται στην εκμηχάνιση της γεωργίας (τρακτέρ και άλλα σύγχρονα μηχανήματα), στη συστηματική επιχειρηματική δραστηριότητα και στα μεγάλα αγροκτήματα. Παράγει κρασί, λάδι, εσπεριδοειδή, δημητριακά, βαμβάκι, καπνό, ρύζι κ.ά. Είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Γαλλία, στην παραγωγή κρασιών και ο ανταγωνισμός των δύο αυτών χωρών στα κρασιά είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ο.Κ., όπου και οι δύο συμμετέχουν. Επίσης έρχεται δεύτερη στην παραγωγή λαδιού μετά την Ισπανία.

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Αν και λανθασμένα θεωρείται η κρεμώδης μακαρονάδα με μπέικον, στην πραγματικότητα, η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα σνομπάρει την κρέμα γάλακτος. Ένας συνδυασμός ωμού αυγού με μπέικον και ελάχιστο λευκό κρασί δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ακαταμάχητο που ταιριάζει άψογα με τα σπαγγέτι. Μην διανοηθείτε να μην δοκιμάσετε τουλάχιστον ένα πιάτο καρμπονάρα στην Ιταλία

7 ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
120 γρ μπέικον κομμένο σε κομμάτια 1 μικρό κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο σε κύβους 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 αυγό 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο (και περισσότερο αν θέλετε) μαιντανό για γαρνίρισμα αλάτι & πιπέρι 1/2 πακέτο ολόκληρα μακαρόνια (Νο 6) νερό για το βράσιμο (προσθέτουμε αλάτι στο νερό) 1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγειρέψατε τα ζυμαρικά Βράστε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρέψετε το μπέικον. Σ' ένα μπωλάκι ρίξτε το αυγό με το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε καλά. Μόλις το μπέικον ψηθεί, το βγάλτε από το τηγάνι και στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα. Απομακρύστε το τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη φωτιά και προσθέστε τα ζεστά ζυμαρικά (θυμίζω ότι την συνταγή πάρτε την από Μοναχούς οι οποίοι προτιμούν διακριτικές γεύσεις αν θέλετε πιο δυνατή γεύση βάλτε τα μισά μακαρόνια), και το 1/2 φλιτζάνι του νερού που βράσατε τα μακαρόνια. Προσθέστε το μείγμα του αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή (προσέξτε να μην είναι καυτό το τηγάνι και μαγειρέψετε πολύ τα αυγά - δεν θέλετε ομελέτα). Προσθέτουμε το μπέικον, το μαϊντανό και το υπόλοιπο της παρμεζάνας - δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.

8 ΤΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google