Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1

2 Κρεμ μπρουλέ Η κρεμ μπρουλέ (crème brûlée) ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για ντινέ στις δεκαετίες του 70 και 80 στη Βρετανία, αλλά η δημοτικότητά της αργότερα υποχώρησε μυστηριωδώς. Η προσωπική μου εξήγηση είναι ότι οι μοντέρνοι οικιακοί φούρνοι που αντικαθιστούσαν τις παλιές εγγλέζικες κουζίνες, δεν ανέβαζαν πια τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο γκριλ, ώστε να μπορούν εύκολα να “κάψουν” την ζαχαρένια επικάλυψή τους δημιουργώντας την χαρακτηριστική σκληρή “κρυστάλλινη” καραμέλα.Όπως συμβαίνει με τόσα φημισμένα πιάτα, δεν είμαστε ξεκάθαροι για την προέλευση της συνταγής, το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί άλλο ένα μήλο της έριδας μεταξύ των ιστορικών αντιπάλων, Αγγλίας και Γαλλίας. Ο περισσότερος κόσμος προεξοφλεί φυσικά ότι με το όνομα crème brûlée η καταγωγή της είναι γαλλική. Όμως, οι Εγγλέζοι  ισχυρίζονται πεισματικά ότι αυτοί την εφηύραν, παρότι και οι Ισπανοί διεκδικούν την πατρότητά της, ως απλή μετονομασία της δικιάς τους crema catalana, αλλά οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι απαξιούν να ασχοληθούν μαζί τους.

3 Εικονες απο την Κρεμ μπρουλε

4 Κλασική γαλλική κρεμμυδόσουπα
Κλασική γαλλική κρεμμυδόσουπα  Η κρεμμυδόσουπα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και δημοφιλή πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας, ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες βραδιές πριν το χουζούρεμα μπροστά στο τζάκι με ένα ποτήρι κρασί. Απόλυτα χορταστική και προκλητικά νόστιμη μπορεί κάλλιστα να είναι το κύριο πιάτο σε ένα κάζουαλ τραπέζι.

5 Κλαφούτι με μεθησμένα συκα
Κλαφούτι με μεθησμένα συκα  Το κλαφουτί (clafoutis) είναι μια παραδοσιακή συνταγή γαλλικού γλυκού, απ’ την περιοχή της Limoges. Η κλασική εκδοχή κλαφουτί γίνεται με κεράσια που μάλιστα κατά την παράδοση μπαίνουν με το κουκούτσι τους, γιατί έτσι ενισχύουν την γεύση καθώς ψήνονται. Τα κλαφουτί φουσκώνουν στο ψήσιμο και ξεφουσκώνουν ελαφρά καθώς πέφτει η θερμοκρασία. Συνήθως σερβίρονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

6 Σουφλέ σοκολατάς ‘μαύρος κύκνος’
Μπορεί η διαταραγμένη μπαλλαρίνα να δίχασε κοινό και κριτικούς πριν δώσει το όσκαρ στην Νάταλι Πόρτμαν, ο Ντάρεν Αρονόφσκι μπορεί αφηγηματικά να επαναλαμβάνεται και ο θεατής να αμφισβητεί τον εαυτό του παρακολουθώντας στο σινεμά τη διαδικασία του σινεμά. Ο  μαύρος κύκνος(με 13 εκατ. δολ. προϋπολογισμό και 281,5 εκατ. δολ. είσπραξη μέσα στο 2010) είναι ένα μείγμα από εξαιρετικά υλικά (σκηνές, ερμηνεία, χορός, τέλεια εικόνα, έμφαση στο σωματικό πόνο) και απλά παραγεμίσματα που σχεδόν

7 Φιλέτο γλώσσας με λευκή σάλτσα κρασιού
Για την “κακομαθημένη” μεσογειακή μας γεύση, η γλώσσα (το ψάρι), ένα από τα πολλά είδη της “επίπεδης” οικογένειας Soleidae, που ζουν σε αλμυρό ή γλυκό νερό και καταλήγουν καθώς μεγαλώνουν με ένα μάτι, για την ακρίβεια το δεξί, δεν είναι θεωρητικά από τα ψάρια με το πιο έντονης νοστιμιάς κρέας. Σίγουρα, αρκετοί σεφ θα διαφωνούσαν, παρότι οι περισσότερες συνταγές χρησιμοποιούν βούτυρο στο μαγείρεμα και η γαλλική κουζίνα κρέμα, όλες αρωματικά, λαχανικά και υλικά που δίνουν


Κατέβασμα ppt "Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google