Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

2 Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες»
Γυμνάσιο Μελίκης Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: Γαϊτανίδου Μαγδαληνή Βοηθός: Γκανίδης Δήμος Ομάδα: Οι μικροί σεφ ( Ζιάννα Δέσποινα, Καραγκιζοπούλου Ελένη, Κατσίκας Γεώργιος, Κοπατσάρη Αλεξάνδρα, Νιδοπούλου Γεωργία, Ντόβα Βικτωρία)

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…

4 Οι Ιταλοί απολαμβάνουν το φαγητό και νιώθουν περήφανοι για τις τοπικές τους παραδόσεις. Η ιταλική κουζίνα είναι μία από τις πιο πλούσιες και πιο δημοφιλείς του κόσμου. Οι απαρχές της είναι δύσκολο να οριστούν. Μερικές συνταγές, όπως η πολέντα, είναι γνωστές από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Πολλές άλλες είναι ξενόφερτες, είτε από τους Έλληνες, είτε από τους Άραβες και, μετά την εποχή των μεγάλων εξερευνητών, από όλα τα μέρη του κόσμου. Η προετοιμασία των ιταλικών φαγητών συνήθως είναι αρκετά απλή, αλλά πάντα χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά. Συχνά γίνεται χρήση κάποιας γέμισης. Σύνηθες φαινόμενο είναι και η προσθήκη παρμεζάνας στα ζυμαρικά, στις σούπες και τα ψητά. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλά λαχανικά τα οποία συχνά μαγειρεύονται ελαφρά, άλλες φορές με σκόρδο και βούτυρο ή λάδι, ή τα αφήνουν πρώτα να κρυώσουν και τα σερβίρουν σαν σαλάτα με λάδι και χυμό λεμονιού. Τα μυρωδικά όπως ο βασιλικός, η μαντζουράνα, η ρίγανη και το δεντρολίβανο, είναι βασικά συστατικά για πολλά φαγητά. Η φανταστική ιταλική γαστρονομία σχετίζεται άμεσα με τη νοοτροπία των Ιταλών, που είναι άνθρωποι μερακλήδες, άνθρωποι με πάθος, που τους αρέσει να απολαμβάνουν τη ζωή.

5 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

6 Pasta Carbonara Αν και λανθασμένα θεωρείται η κρεμώδης μακαρονάδα με μπέικον, στην πραγματικότητα, η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα σνομπάρει την κρέμα γάλακτος. Ένας συνδυασμός ωμού αυγού με μπέικον και ελάχιστο λευκό κρασί δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ακαταμάχητο που ταιριάζει άψογα με τα σπαγγέτι. Μην διανοηθείτε να μην δοκιμάσετε τουλάχιστον ένα πιάτο καρμπονάρα στην Ιταλία…

7 Κοτόπουλο parmigiana Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αγαπούν πολύ οι ντόπιοι. Παραδοσιακά φτιάχνεται με φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο και τηγανισμένο, περιχυμένο με σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλισμένο με παρμεζάνα που λιώνει από πάνω.

8 Fettuccine alfredo Η alfredo είναι μία από τις πιο βαριές ιταλικές σάλτσες. Είναι κρεμώδης και κολλά ιδανικά επάνω στα ζυμαρικά, ειδικά τα fettuccini. Τα αυθεντικά ζυμαρικά alfredo φτιάχνονται με βούτυρο και παρμεζάνα και αποτελούν ένα από τα παλιότερα και πιο νόστιμα ιταλικά πιάτα. Αν και στο εξωτερικό είναι ευρέως γνωστό αυτό το πιάτο, στην Ιταλία πιθανώς να μην το συναντήσετε με αυτό το όνομα, αλλά ως «pasta al burro e parmigiano».

9 Γαρίδες fra diavolo Η λέξη diavolo στο συγκεκριμένο πιάτο μαρτυρά και την πικάντικη γεύση της κόκκινης σάλτσας του, από το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι (μπούκοβο). Μέσα στην καυτερή αυτή σάλστα, κολυμπούν μεγάλες γαρίδες και το μίγμα σερβίρεται συνήθως, επάνω σε ένα βουνό από σπαγγέτι.

10 Pizza Margherita Είναι η πιο παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Με λεπτή και τραγανή ζύμη, με σπιτική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και μπόλικη μοτσαρέλα. Κάθε οικογένεια στην Ιταλία έχει και τη δική της σος ντομάτας. Μπορεί να μοιάζει κάπως φτωχό και βαρετό πιάτο, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η απλότητά του είναι και το μεγάλο του ατού.

11 Lasagna Τα lasagna φούρνου είναι ένα επίσης εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στην Ιταλία. Μεγάλα φύλλα ζυμαρικών, τα πραγματικά lasagna δηλαδή, τοποθετούνται σε στρώσεις σε μεγάλο πυρέξ και ενδιάμεσα πέφτει  άφθονος κιμάς, ψιλοκομμένο λουκάνικο, ρικότα, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Όλα αυτά λιώνουν στον φούρνο.

12 Risotto Risotto θα βρείτε σε πολλά μέρη της Ιταλίας, αλλά το καλύτερο θα το γευθείτε στην Βενετία. Ένα πλούσιο χυλωμένο Risotto με μανιτάρια ή θαλασσινά είναι η τοπική σπεσιαλιτέ.

13 Gelato Το gelato είναι το ιταλικό παγωτό. Θα βρείτε αμέτρητες gelaterias σε όλη τη χώρα και θα απολαύσετε μπάλες παγωτού σε κυπελάκι ή χωνάκι. Το gelato έχει πιο μαλακή υφή από το κλασικό παγωτό και έχει διαφορετικά συστατικά. Στη Νότια Ιταλία ανακάλυψαν μάλιστα και το sorbet, ενώ το κλασικό gelato θα το βρείτε στην καλύτερη εκδοχή του στα βόρεια της χώρας.

14 Tiramisu Όπως και το gelato, έτσι και το Tiramisu βγαίνει σε πολλά διαφορετικά στιλ και μεγέθη. Το παραδοσιακό Tiramisu είναι στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας από μασκαρπόνε, αλλά σε πολλά μέρη θα το βρείτε σερβιρισμένο σε ποτήρια με μία μόνο στρώση από σαβαγιάρ και κρέμα από πάνω, αλλά και σε διάφορες άλλες εκδοχές.

15 Espresso Ένας εσπρέσο έχει σκούρο καφέ χρώμα και έναν αφρό στην επιφάνειά του, ο οποίος ονομάζεται κρέμα, αποτελούμενος από λάδι, πρωτεΐνες και σάκχαρα. Η κρέμα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των αρωμάτων και της θερμοκρασίας του καφέ. Η ιδανική κρέμα έχει χρώμα φουντουκί με καστανές ανταύγειες. Πρέπει να είναι πυκνή, ομοιόμορφη και λεία και να μην παρουσιάζει φυσαλίδες στην επιφάνειά της. Η ιδανική πυκνότητά της είναι 2mm και δεν πρέπει να εξαφανιστεί μέχρι ο καφές να είναι έτοιμος. Για να έχει κανείς δικαίωμα στο όνομα "espresso", το ζεστό ρόφημα θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί με τουλάχιστον 7 γραμμάρια καβουρδισμένου καφέ ανά δεκατόλιτρο (ενάντια στα 5 γραμμάρια που χρειάζονται για έναν «καφέ»). Ο καφές εσπρέσο διαφέρει από τον καφέ που συνήθως ετοιμάζεται με φιλτράρισμα ή απλή διήθηση (όπως στις ιταλικές καφετέριες) λόγω της παχιάς υφής και του έντονου αρώματός του. Λόγω της δυνατής του γεύσης, ο εσπρέσο, ο οποίος σερβίρεται χωρίςζάχαρη και χωρίς γάλα, θεωρείται από μερικούς ως ένας καφές με εξαιρετική γεύση: σερβίρεται γενικά σε μικρή ποσότητα και σε μικρά φλιτζάνια. Κατά κανόνα, ένας εσπρέσο, απλός ή διπλός, πρέπει να συνοδεύεται από ένα ποτήρι φρέσκο νερό προκειμένου να ξανοίξει ο ουρανίσκος πριν ή μετά την απόλαυση.

16


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google