Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Ε Κ Φ Ε Σ Ε Ρ Ρ Ω Ν ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
2.2.1– Μείγματα.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές. Σαμπέιν Κοκτέιλ(Champagne cocktail) Φρεζ Ρουαγιάλ (Fraise Royal) Σέρι Κόμπλερ (Sherry cobbler) Ραμ Κόμπλερ (Rum cobbler)

Κοκτέιλ Σαμπάνιας (Champagne cocktail) Χαρακτηριστικά: Είναι Long drinks, δροσιστικά ποτά περιεκτικότητας πάνω από 8 cl. Διακοσμητικά Υλικά: Φέτα λεμονιού Κερασάκι Φράουλα

Ποτήρι: Ποτά: Αλκοολούχα ποτά Βασική συνταγή: Φλουτ σαμπάνιας Συμπλήρωμα με Σαμπάνια Βασική συνταγή: Φτιάχνονται με διάφορα αλκοολούχα υλικά και χυμούς φρούτων. Μετά την ανάμειξή τους στο σέικερ συμπληρώνονται με σαμπάνια ή κάποιο αφρώδες κρασί.

Σαμπέιν Κοκτέιλ (Champagne cocktail) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σαμπέιν Κοκτέιλ (Champagne cocktail) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 1 - 2 σταγόνες   - Κύβο ζάχαρης - Angostura bitters  - Μπράντι - Παγωμένη σαμπάνια Ποτήρι Φλουτ Σαμπάνιας     - Φέτα λεμονιού - Κερασάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τον κύβο ζάχαρης σ’ ένα παγωμένο ποτήρι και τον διαβρέχουμε με την Angostura. Όταν η αγκοστούρα απορροφηθεί από τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μπράντι και γεμίζουμε το ποτήρι με την παγωμένη σαμπάνια. Διακοσμούμε με τη φέτα λεμονιού και το κερασάκι. Κατηγορία: long drink

Κατηγορία ποτού: Κόμπλερ (Cobblers) Χαρακτηριστικά: Long drinks, δροσιστικό ποτό. Αμερικάνικης προέλευσης. Βάση αλκοολούχο ποτό, λικέρ ή κρασί. Περιέχει αρωματικά φρούτα. Διακοσμητικά Υλικά: Φρούτα εποχής Δυόσμο Καλαμάκι  

Βασική συνταγή: Κόμπλερ (Cobblers) Ποτά: Αλκοολούχα ποτά Κρασί Λικέρ Ποτήρι: Γκομπλέ Βασική συνταγή: Κόμπλερ (Cobblers) Γεμίζουμε τα 2/3 του ποτηριού (κρασιού) με θρυμματισμένο πάγο, προσθέτουμε τα αρωματικά φρούτα σε μικρά κομματάκια και 50 ml από το επιθυμητό οινοπνευματώδες ποτό (σέρι, μπράντι, σαμπάνια κ.ά.). Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καλαμάκι και με μακρύ κουταλάκι για τα φρούτα.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Φρεζ Ρουαγιάλ (Fraise Royal) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2 1 Σταγόνα   - Φρέσκες φράουλες - Λικέρ Φράουλας - Σαμπάνια Ποτήρι Φλουτ σαμπάνιας    - Φράουλα στο χείλος του ποτηριού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Βάζουμε τις φράουλες και το λικέρ στον ομογενοποιητή και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο ποτήρι. Απογεμίζουμε με καλά παγωμένη σαμπάνια. Κατηγορία: long drink

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σέρι Κόμπλερ (Sherry cobbler) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 1 κτλτ - Σέρι - Κουρασάο  - Σιρόπι ζάχαρη - Παγάκια Ποτήρι    Γκομπλέ - Φέτα πορτοκαλιού  - Φρούτα σε μικρά κομμάτια - Φύλλα δυόσμου - Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και τον πάγο στο ποτήρι. Ανακατεύουμε. Κατηγορία: Long drink

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ραμ Κόμπλερ (Rum cobbler) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 15 ML 40 ML 1 κτλτ   - Curaçao - Ρούμι - Σιρόπι ζάχαρης - Παγάκια Ποτήρι Γκομπλέ - Φέτα πορτοκαλιού  - Φρούτα σε μικρά κομμάτια - Φύλλα δυόσμου - Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και τον πάγο στο ποτήρι. Ανακατεύουμε. Κατηγορία: Long drink

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ. Αναφέρετε τον τρόπο διακόσμησης των κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ. Επεξηγήστε τη βασική συνταγή για κοκτέιλ Σαμπάνιας και Κόμπλερ. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής κοκτέιλ: Σαμπέιν Κοκτέιλ (Champagne cocktail). Φρεζ Ρουαγιάλ (Fraise Royal). Σέρι Κόμπλερ (Sherry cobbler). Ραμ Κόμπλερ (Rum cobbler).