Iμαρέτ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βυζαντινή Δράμα Τρία βυζαντινά μνημεία της πόλης
Advertisements

Μωχάμετ Αλή.
Μεχμετ Αλή.
(σας ενημερώνω ότι θα είναι κάτι πολύ απλό
«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για εκπόνηση Σχεδίων Εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας με θέμα την Τοπική Ιστορία» Χρυσούπολη, Νοέμβριος 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
Ο Μεχμετ αλη.
Comenius 1.1 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ■ Ιταλία ■ Ισπανία ■ Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Παραγωγή γραπτού λόγου
45ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης
Πραγα η «χρυση πολη».
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Παρθενώνας O Παρθενώνας είναι ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Χτίσηκε το 448/ π.Χ. Η εποχή της κατασκευής.
ΜΕΡΟΣ Β΄ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  Χρωματικά το Μαυσωλείο είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο που έρχεται σε αντίθεση με τα δύο παραπλήσια κτίρια, το τέμενος και το τζαβάμπ, που είναι.
Κοιτώντας τις παρακάτω εικόνες προσπαθήστε να διαγνώσετε σε ποια / ποιες κεντρικές έννοιες αναφέρονται:
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ.
παναγια παμμακαριστοσ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄
Πολυτελή Ξενοδοχεία. Χρύσα Βασιλειάδου Μάριος Ευθυμιάδης Υρώ Μπαλάση Δημήτρης Τσιάπαλης Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2016.
Τι σημαίνουν τα αστέρια των ξενοδοχείων;. Ένα Αστέρι  Σε γενικές γραμμές μικρά ξενοδοχεία, τα οποία διευθύνονται από τους ιδιοκτήτες τους.  Τα ξενοδοχεία.
Orbitz.com Παρουσίαση της ιστοσελίδας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Ιωάννινα- Το κάστρο των Ιωαννίνων.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΡΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 15/101
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η έντονη αθλητική δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, δεν ήταν απλώς και μόνο η αγάπη τους προς τον.
Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
ΤΖΑΜΙ ΧΑΜΖΑ ΜΠΕΗ.
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
Σημείο στάσης και εύρεσης στοιχείων που θα οδηγήσουν τον παίκτη στο επόμενο προορισμό.
Φέρε μας το κύπελλο στον Πύργο το Λευκό…
Kokopeli’s cave Farmington, New Mexico
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Ημέρα Μνήμης Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ 19 Ιανουαρίου
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ χειμερινό εξάμηνο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής Ι Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Iμαρέτ

Γενικά! Σήμα κατατεθέν της Καβάλας, το Ιμαρέτ δεν είναι ένα ακόμη ξενοδοχείο σε διατηρητέο κτίσμα αλλά ένα ιστορικό μνημείο που δέχεται ξένους και τους προσφέρει εμπειρίες φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών. Σπάνιο δείγμα οθωμανικού μπαρόκ στην Ευρώπη και μοναδικό στην Ελλάδα

Ταξίδι στο παρελθόν.. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1817 και ήταν το δώρο του Μωχάμετ Αλί Πασά, ιδρυτή της αιγυπτιακής δυναστείας, στην πόλη που γεννήθηκε. Αρχικά υπήρχαν εδώ μέσα δύο μεντρεσέδες -μουσουλμανικά ιεροδιδασκαλεία- και ένα μεκτέμπ -πρωτοβάθμιο σχολείο- ενώ επίσης εκτός από τη διδασκαλία του Κορανίου  εδώ μοιραζόταν κάποτε και ζεστή σούπα σε όσους την είχαν ανάγκη. Ιμαρέτ, άλλωστε, σημαίνει κατά λέξη «κουζίνα για σούπες». 

Ταξίδι στο παρελθόν… Το Ιμαρέτ υπήρξε θρησκευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας που λειτούργησε όλο το 19ο αιώνα, μέχρι τις αρχές του 20ου. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, εδώ βρήκαν καταφύγιο   εκατοντάδες πρόσφυγες, οι τελευταίοι από τους οποίους αποχώρησαν το 1967

Αργότερα Αργότερα, στη σκιά της ιστορίας του, το Ιμαρέτ  έγινε μπαρ, ντίσκο, ταβέρνα και καφενείο. Από μια καλή τύχη, όμως, το κτίριο δεν καταστράφηκε. Κινδύνευσε από τις φθορές του χρόνου αλλά η Άννα Μισιριάν, σημερινή ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ξενοδοχείου το διέσωσε αφού έδωσε πραγματικές μάχες για να πείσει την Αιγυπτιακή κυβέρνηση (το ακίνητο ανήκει στην Αίγυπτο)  να της το παραχωρήσει.

Τοποθεσία το Ιμαρέτ βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Καβάλας, στο Λόφο της Παναγίας κάτω από το Κάστρο της πόλης

Διαμονή Το κτίσμα των 4.000τ.μ.  διέθετε δεκάδες δωμάτια – κοιτώνες, ένα μεσκίτ -τζαμί χωρίς μιναρέ- όπου βρίσκονταν και οι αίθουσες διδασκαλίας, κουζίνες, αποθήκες, χαμάμ και μυστικές εσωτερικές αυλές.  Αλλεπάλληλες καμπύλες, αψιδωτές πύλες, καμινάδες και περισσότεροι από εκατό μολύβδινοι τρούλοι που ξεχωρίζουν από κάθε σημείο της παλιάς πόλης της Καβάλας προσδίδουν ιδιαίτερη γοητεία σ’αυτό το αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα.

Παροχές Κέντρο ευεξίας και σπα, Μασάζ Υπηρεσία δωματίου  Ενοικίαση αυτοκινήτου  Μεταφορά (με επιπλέον χρέωση) Μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο (με χρέωση)  24ωρη ρεσεψιόν Γρήγορο check in/check out  Οργάνωση εκδρομών Χώρος φύλαξης αποσκευών Ιδιωτικό check-in/-out

Παροχές Κομμωτήριο/Σαλόνι ομορφιάς Πλύσιμο ρούχων, Στεγνό καθάρισμα  Υπηρεσία σιδερώματος  Εγκαταστάσεις συνεδριάσεων / επίσημων γευμάτων Φαξ/Φωτοτυπικό  Κομμωτήριο/Σαλόνι ομορφιάς VIP Παροχές δωματίου Νυφική σουίτα Ατμόλουτρο Βιβλιοθήκη

Τιμές!! Απλό δωμάτιο: Από 350 ευρώ Junior σουίτα: Από 400 ευρώ Treasure σουίτα: Από 550 ευρώ Water garden σουίτα: Από 700 ευρώ Ιμαρέτ σουίτα: Από 1.200 ευρώ

Από ψηλά..

Από ψηλά..