Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σημείο στάσης και εύρεσης στοιχείων που θα οδηγήσουν τον παίκτη στο επόμενο προορισμό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σημείο στάσης και εύρεσης στοιχείων που θα οδηγήσουν τον παίκτη στο επόμενο προορισμό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η πορεία που θα ακολουθήσει ο παίκτης σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού είναι η εξής:

2 Σημείο στάσης και εύρεσης στοιχείων που θα οδηγήσουν τον παίκτη στο επόμενο προορισμό.
______________ Εδώ βρήκαν Καταφύγιο οι πρόσφυγες που έχασαν τα σπίτια τους από την μεγάλη πυρκαγιά του 1917. __________

3

4 Ο προηγούμενος γρίφος οδηγεί τον παίκτη στον Ναό της Αγίας Σοφίας
Ο προηγούμενος γρίφος οδηγεί τον παίκτη στον Ναό της Αγίας Σοφίας. Περνώντας τον δρόμο προχωρά προς το προαύλιο της εκκλησιάς όπου παρατηρεί εκεί κάποιους ανθρώπους, ντυμένους με ρούχα που θυμίζουν την εποχή του Αυτοί είναι οι πληγέντες της πυρκαγιάς όπου φιλοξενούνταν στον ναό. Το 1917 πολλοί άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους στην φωτιά βρήκαν καταφύγιο στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε κάποιους ηθοποιούς οι οποίοι θα αναπαραστήσουν στον παίκτη την κατάσταση που επικρατούσε

5 Ο παίκτης προχωρά στο εσωτερικό του ναού και φτάνει στο κέντρο του, ακριβώς κάτω από τον τρούλο του. Εκεί ακούει ένα μικρό παιδί ντυμένο με τον ίδιο τρόπο να απαγγέλει την παρακάτω ακροστιχίδα : Πάλαι ήμαρτεν Αδάμ, εμακρύνθη του Θεού· βουληθείς δ’ ο Πλαστουργός, δούλου δέχεται μορφήν, γάλα πίνει εκ μητρός· εις μετάνοιαν καλεί, Διδαχών σκορπίζει φως, θαύματα πολλά ποιεί· κεφαλήν δ’ εχθρού πατεί, νεκρωθείς και αναστάς, ζωοδότης ων Θεός· και καλεί εις μέλλουσαν ζωήν νηπενθή πιστούς καλεί, όπου πρώτος εισελθών πάσαν έλαβεν αρχήν παρά του Θεού Πατρός….

6 Το παιδί εξαφανίζετε όπως και όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στον αυλόγυρο μόλις ο παίκτης βγαίνει από τον ναό. Τι σήμαινε όμως αυτή η ακροστιχίδα; ΛΥΣΗ ΠΑ - ΒΟΥ - ΓΑ - ΔΙ - ΚΕ - ΖΩ - ΝΗ Οι νότες (ΠΑ-ΒΟΥ-ΓΑ-ΔΙ-ΚΕ-ΖΩ-ΝΗ) της Βυζαντινής μουσικής, η οποία  κάποτε είχε τα ονόματα των εφτά της φθόγγων, αποτελούνται από τα 7 πρώτα γράμματα της αλφαβήτου. Οι μελετητές της βυζαντινής μουσικής μετασχημάτισαν τα γράμματα αυτά σε εύηχες συλλαβές, έτσι το Α έγινε πΑ, το Β έγινε Βου, το Γ έγινε Γα, το Δ έγινε Δι, το Ε έγινε κΕ, το Ζ έγινε Ζω και το Η έγινε Νη, με βάση την παραπάνω ακροστιχίδα. Η διδασκαλία της Βυζαντινής μουσικής γινόταν κυρίως στο 'Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου, με την επωνυμία 'Ωδείο Θεσσαλονίκης‘ Από το 1987, στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο της Οθωμανικής Τράπεζας.


Κατέβασμα ppt "Σημείο στάσης και εύρεσης στοιχείων που θα οδηγήσουν τον παίκτη στο επόμενο προορισμό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google