Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΝΑ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗ

2 ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ιστορία Η Ελλάδα περίφημη πατρίδα του Διονύσου Θεού του κρασιού έχει την πιο μακρόχρονη ιστορία στην παραγωγή και κατανάλωση κρασιού στον κόσμο καθώς και την πλουσιότερη κληρονομιά . Το ελληνικό κρασί παράγεται εδώ και περισσότερο από χρόνια. Ο πολιτισμός του οίνου , η κατανάλωση κρασιού ως κοινωνικό γεγονός και η εκλεπτυσμένη εκτίμηση του, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους έλληνες . Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στην αρχαία Αθήνα ήταν γνωστό πως το σχήμα που είχαν τα κύπελλα επηρέαζε τη γεύση του κρασιού .

3 Σήμερα … Η βιομηχανία γύρω από τον οινοτουρισμό έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Στην Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στο Διεθνή Πολιτισμό και την βιομηχανία του κρασιού . Οι έλληνες με οινοπαραγωγή , μέσα από την καλύτερη κατανόηση το συνεταιρισμό της τοποθεσίας με την ποικιλία των αμπελιών και την προσήλωση στη λεπτομέρεια έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης και βελτίωσης της εγχώρια

4 Η ελληνική γαστρονομία μπορεί να φέρει 1 δισ. στο ΑΕΠ
Η ελληνική γαστρονομία είναι σε θέση να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση τou τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, προσελκύοντας επιπλέον τουρίστες, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 1 δισ. Ευρώ και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, τόσο μέσω συνεργασιών του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου όσο και μέσω της αξιοποίησης των εξαγώγιμων επώνυμων προϊόντων.

5 Προσφορά ξενάγησης από τα οινοποιεία
Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά συνολικά 36 οινοποιεία στη Β.Ελλάδα, ανοίγουν καθημερινά τις «πύλες» τους και προσφέρονται για ξενάγηση στους απλούς πολίτες, που θέλουν να «ανακαλύψουν» τα μυστικά του κρασιού. Από το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, μέχρι και το Μέτσοβο, από την Καστοριά και το Νυμφαίο μέχρι τα Άβδηρα Ξάνθης και το κοκκινοχώρι Καβάλας και από τη Ηγουμένισσα Κιλκίς μέχρι και την Ραψάνη Λάρισας, δεκάδες οινοποιεία κάθε χρόνο «μνούν» χιλιάδες επι σκέψεις στις διαδρομές του κρασιού και την τέχνη της παραγωγής του.

6 Οινοποιεία στην Ελλάδα
Πλήρη οινοποιεία :560 Οινοποιεία υπό κατασκευή, αποπεράτωση ,μετεγκατάσταση : 57 Υποστηριζόμενα οινοποιεία : 78 Ως υποστηριζόμενα εννοούνται όσα οινοποιεία / παραγωγοί κρασιού δέχονται παροχή υπηρεσιών ( συνήθως εμφιάλωση ) από άλλα πλήρη οινοποιεία . 24 παραγωγοί κρασιού έχουν περισσότερα του ενός οινοποιεία .

7

8


Κατέβασμα ppt "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google