Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η Νέτα είναι κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι κάτοικοι στο χωριό ασχολούνταν με την καλλιέργεια ελιών, χαρουπιών, σιτηρών κτλ. Στο χωριό ασχολούνταν ακόμα και με την κτηνοτροφία καθώς εκτρέφονταν αιγοπρόβατα, βόδια και πουλερικά.

3 ΣΥΝΕΧEΙΑ… Στην γύρω περιοχή του χωριού έχουν ανεβρεθεί ερείπια αρχαίου ναού καθώς και ίχνη οχυρωματικών έργων που χρονολογούνται στη Μέση και Ύστερη εποχή του χαλκού. Η εκκλησία του χωριού κτίσμα του 18 ου αιώνα είναι αφιερωμένη στην Παναγία Ιαματική και υπάρχει στα θεμέλια της αγίασμα. Δεύτερη εκκλησία στο χωριό είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σέργιο στην συγκεκριμένη εκκλησία έφερε τοιχογραφίες οι οποίες καταστράφηκαν από τους Τούρκους.

4 ΣΥΝΕΧΕΙΑ… Παράλληλα το χωριό κατοικήθηκε από τους Τούρκους ενώ το 1976 οι Τούρκοι το μετονόμασαν το χωριό σε Yen ice που σημαίνει νεότερο. Το πατρικό της μαμάς μου είχε 3 δωμάτια στο ένα δωμάτιο ήταν η κρεβατοκάμαρα του παππού και της γιαγιάς μου στο άλλο ήταν η κουζίνα που είχε την τσιμινιά και ήταν και κρεβατοκάμαρα για τον θείο την θεία και την μαμά μου, και στο άλλο δωμάτιο ήταν η αποθήκη, το σπίτι είχε μεγάλη αυλή με πολλά δέντρα μπροστά.

5 ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠO ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

6 ΕΙΚΟΝΕΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ OΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google