Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Advertisements

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling) Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling) Κεφάλαιο 1

Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Σάουρ και Σλίνκ. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Σάουρ και Σλίνκ. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά ποτά Σάουρ και Σλίνκ. Παρασκευές: Ουίσκι σάουαρ (Whisky sour). Τεκίλα σάουαρ (Tequila sour). Σίγκαπουρ σλινγκ (Singapore sling). Τζιν σλίνγκ (Gin sling). Eγκ σάουαρ (Εgg sour).

Σάουαρ - Sours Χαρακτηριστικά: Διακοσμητικά Υλικά: Παρασκευάζονται στο σέικερ. Βάση αλκοολούχο ποτό. Φρέσκος χυμός. Ζάχαρη (σιρόπι ή λικέρ). Ορεκτικά ποτά. Διακοσμητικά Υλικά: Φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Κερασάκι.

Ποτά: Ουίσκι Τζιν Βότκα Μπράντι Ποτήρι: Σάουαρ Γκομπλέ Σωλήνας

Βασική συνταγή Σάουαρ - Sours Βάζουμε στο σέικερ 2-3 παγοκύβους προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό φρούτων και το (40 ML) οινοπνευματώδες ποτό που απαιτεί η συνταγή. Κτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό περίπου και σουρώνουμε στο ομώνυμο ποτήρι ή χάιμπολ με παγάκια. Απογεμίζουμε με σόδα. Σερβίρουμε σε ποτήρι σάουαρ γκομπλέ ή κοκτέιλ και διακοσμούνται με φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ενδείκνυται το ζαχάρωμα του ποτηριού και κερασάκι.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ουίσκι σάουαρ (Whisky sour) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 30 ML 1 – 2 σταγόνες   - Σκοτς - Χυμό λεμονιού - Ασπράδι αυγού - Σόδα (προαιρετικά) Ποτήρι ή σε ανανά - Ροκ - Ολντ φάσιον ή - Σάουαρ - Φέτα λεμονιού - Κερασάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα παγάκια και τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ. Το κτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Απογεμίζουμε με σόδα (προαιρετικά).

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Τεκίλα σάουαρ (Tequila sour) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 20 ML ½ κτλτ 40 ML - Χυμό λεμονιού - Ζάχαρη - Τεκίλα Σέικερ Σάουαρ   - Φέτα λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ. Τα κτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι.

Σλινγκ – Sling Χαρακτηριστικά: Δροσιστικό ποτό. Διακοσμητικά Υλικά:   Διακοσμητικά Υλικά: Φέτα λεμονιού. Κερασάκι. Ποτά: Τζιν Ποτήρι: Χάιμπολ

Βασική συνταγή: Σλινγκ - Sling   Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι εκτός από τη σόδα. Γεμίζουμε με πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Διακοσμούμε με φέτα λεμονιού, πορτοκαλιού και κερασάκι.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σίγκαπουρ σλινγκ (Singapore sling) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 50 ML 20 ML 15 ML - Τζιν - Χυμό λεμονιού - Τσέρι μπράντι - Σόδα Ποτήρι  Χάιμπολ   - Φέτα λεμονιού - Κερασάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι εκτός από τη σόδα Γεμίζουμε με πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Τζιν σλίνγκ (Gin sling) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 50 ML 20 ML 1 κτλτ - Τζιν - Χυμό λεμονιού - Σιρόπι ζάχαρης - Σόδα Ποτήρι  Χάιμπολ   - Φλούδα λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι εκτός από τη σόδα. Γεμίζουμε με πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Eγκ σάουαρ (Εgg sour) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML ½ κτλτ 1 - Κουρακάο - Μπράντι - Χυμό λεμονιού - Ζάχαρη - Αβγό Σέικερ  Γκομπλέ   ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τον πάγο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ. Κτυπάμε δυνατά και σουρώνουμε σε ποτήρι.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Σάουρ και Σλίνκ. Περιγράψετε τον τρόπο διακόσμησης των Σάουρ και Σλίνκ. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής: Ουίσκι σάουαρ (Whisky sour). Τεκίλα σάουαρ (Tequila sour). Σίγκαπουρ σλινγκ (Singapore sling). Τζιν σλίνγκ (Gin sling). Eγκ σάουαρ (Εgg sour).