ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Advertisements

CRETACERT «ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
Παρουσίαση στην ΕΧΑΕ 18 Νοεμβρίου 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών
ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Msc Αντωνία Μανιάτη.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ1 Περιφερειακό Marketing Μοντέλο Περιφέρειας Κρήτης. Εξαγωγική ομπρέλα προϊόντων ελαιόλαδου.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Βιολογικά προϊόντα..
Τίτλος: Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Γεύση,Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά,
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο
Μαθητές: Στέλλα Γκούφα
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αρωματικά Φυτά-Εναλλακτικές Καλλιέργειες
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Α.Π. ΩΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ.
Ως παράγοντας πολιτισμού και οικονομίας
του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Greek Foodosophy- Mall για παραγωγούς Η φρέσκια, νέα ιδέα εμπορίου.
ΣΙΤΗΡΑ,ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
Συλλογή παραδοσιακών σπόρων Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής
Η Σ ΥΜΒΟΛΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ Η επίδραση της καλλιέργειας της αμπέλου στο περιβάλλον.
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
Η Ιθάκη Γιώργος Καρανάσιος Ε’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Η ελιά.
Μηχανική συγκομιδή γεωργικών προϊόντων Μηχανική συγκομιδή σιτηρών (λειτουργία θεριζοαλωνιστικών, χαρακτηριστικά, απώλειες) Μηχανική συγκομιδή αραβοσίτου.
ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ Χρίστος Τομάζος 10/2/2015.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
Ελιές και Ελαιόλαδο Μαρία Αμπατζή, Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ.
Η ελιά καρπός ζωής για τον άνθρωπο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Το δένδρο της ελιάς. Η σχέση του με τα φάρμακα και τα καλλυντικά
5ο Μάθημα: Ποικιλίες Ελιάς
Strath ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΜΑΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Σ. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΝΕΡΓΟΚΛΑΔΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΓΕΡΑΣ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ ΕΛΙΑΣ Εκμετάλλευση για την παραγωγή ενέργειας» Παρουσίαση Προγράμματος.
Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος,
Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Το Αμπέλι και το Κρασί στην Ερμιονίδα Τάξη Α΄ Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Σχολικό Έτος:
Ποιότητα Συστήματα και Σήματα Ποιότητας: Ο Ρόλος τους στον Αγρο-διατροφικό Τομέα. Αχιλλέας Κοντογεώργος Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Συνεργάτης.
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΓΕΛ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ Περιβαλλοντική Ομάδα Β΄τάξης Σχολ. Έτος: Θέμα: ‘Τοπικά προϊόντα της περιοχής μας: σίτος, οίνος, έλαιον – τα τρία αγαθά της γης’ Υπεύθυνη.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Ομάδα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα
Ομφάκινον Ομφάκινον.
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
Η ελληνική οικονομία κατά τον 19ο αιώνα
Εισηγητής : Καρανάσιος Νικόλαος
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
Κεφάλαιο 1 Οι γεωργικές επιχειρήσεις σήμερα. Τι είναι η επιχείρηση; Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια ενός ή περισσότερων ατόμων να παράγουν και.
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Γεώργιος Επ. Τοσούνης Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Εισαγωγή στην έννοια της ποιότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΥΧΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ

Ομάδες εργασίας Λαϊνά Χρυσούλα-Μουστάκα Δήμητρα-Λιγνός Βασίλειος- Μητσάνη Αναστασία Λιάλιος Εφραίμ – Μέντης Νικόλαος- Λιβάνη Σπυριδούλα. Μαύριακα Μαρία-Ερσίλντα Μάρρα- Μπάκα Παρασκευή – Μπούρα Μαρία Κρικρής Βάϊος- Μητσάνη Δώρα – Κρίθυμου Κων/να Μπαρμπαρούσης Γιώργος-Κρικρή Κων/να – Μπαρμπαρούσης Βασίλειος.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλους , πώς ο άνθρωπος από παλιά καλλιεργούσε προϊόντα . Κάποια από τα οποία συνεχίζει να καλλιεργεί και σήμερα, έτσι ώστε με κατάλληλη μεταποίηση να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του. Οι ελιές ,το βαμβάκι ,τα αμπέλια ,τα οσπριοειδή ,οι καρυδιές ακόμη το βελανίδι και ο καπνός ,είναι προϊόντα που ο άνθρωπος τα μεταποιούσε και τα χρησιμοποιούσε στην περιοχή μας στην καθημερινή του ζωή.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τι είναι η μεταποίηση; Μεταποίηση είναι η διαδικασία μετατροπής μιας ύλης ή ενός φυσικού προιόντος σε βιοτεχνικό-βιομηχανικό προιόν.

Πόσο σημαντική είναι η μεταποίηση; Το προϊόν είναι συνήθως πιστοποιημένο. Δυνατότητα πολλαπλής συσκευασίας. Πληροφορίες για την συσκευασία και τη χρήση του προϊόντος . Δυνατότητα σύγκρισης τιμών – επιλογής. Υγειονομική ασφάλεια λόγω συσκευασίας. Δυνατότητα προβολής – διαφήμισης. Ευκολία χρήσης – κατανάλωσης. Εύρεση προϊόντων από άλλες περιοχές. Νέες θέσεις εργασίας. Προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.

Πως μπορούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία σε ένα μεταποιημένο προϊόν; Ονομασία προέλευσης. (Π.Ο.Π.) Πιστοποίηση προϊόντος ISO

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) νοείται το όνομα μιας περιοχής, που χρησιμοποιείται στην περιγραφή ενός προϊόντος που παράγεται σε αυτήν και η ποιότητα του ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΠ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΠ Ονομασία του προϊόντος Η μέθοδος παραγωγής του προϊόντος Η περιγραφή του προϊόντος η γεωγραφική περιοχή μέσα στην οποία θα γίνεται η παραγωγή του φυτικού προϊόντος η απόδειξη προέλευσης του προϊόντος Ο δεσμός του προϊόντος με την γεωγραφική περιοχή Ο φορέας ελέγχου Η σήμανση του προϊόντος

Την πιστοποίηση ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας (ΠΟΠ) έχουν πάρει διάφορα φυτικά προϊόντα όπως καταγράφει και ο επόμενος πίνακας. Το πρώτο προϊόν που πιστοποιήθηκε ως ΠΟΠ είναι η ελιά καλαμών 1 Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ 440304 / 11-11-1993 (ΦΕΚ 871/26-11-93 2 Κονσερβολιά Αμφίσσης 317746 / 18-01-1994 (ΦΕΚ 24/18-01-94) 3 Κονσερβολιά Αταλάντης 317740 / 18-01-1994 (ΦΕΚ 24/18-01-94 4 Κονσερβολιά Ροβίων 319102 / 18-01-1994 (ΦΕΚ 25/18-01-94) 5 Κονσερβολιά Στυλίδας 317748 / 18-01-1994 (ΦΕΚ 23/18-01-94) & 318848 / 21-8- 2008 (ΦΕΚ 1725 / 28-8-2008 6 Θρούμπα Θάσου 315781 / 14-01-1994 (ΦΕΚ 15/14-01-94) 7 Θρούμπα Χίου 315800 / 14-01-1994 (ΦΕΚ 15/14-01-94)

OΡΙΣΜΕΝΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΠΟΠ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ Ελιά Καλαμάτας Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνης Κρήτης Κονσερβολιά Άρτας ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Τροιζηνία» Καλαμάτα Κεφαλονιά Σάμος Κροκεές Λακωνίας Κρανίδι Αργολίδας

Πιστοποίηση: είναι η επιβεβαίωση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα ότι προϊόντα, διεργασίες, συστήματα ή πρόσωπα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις συγκεκριμένων προτύπων και άλλων τυποποιητικών εγγράφων. Κατά την έναρξη της επιθεώρησης ο κατασκευαστής και η εταιρεία πιστοποίησης κατοχυρώνουν: Το Ελληνικό Σήμα Συμμόρφωσης. Τα Οφέλη από την εφαρμογή του Ελληνικού Σήματος Συμμόρφωσης.

Πιστοποίηση-Διαδικασία χορήγησης Ελληνικού Σήματος.

Πως μπορούμε να προωθήσουμε ένα μεταποιημένο προϊόν;

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στην περιοχή μας ; Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στην περιοχή μας ; ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ α/α ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 1 ΡΥΖΙ 34,8 2 ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ 36,6 3 ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ 50 4 ΚΑΠΝΟΣ 61,1 5 ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ 62,1 6 ΟΣΠΡΙΟΕΙΔΗ 206,9 7 ΒΑΜΒΑΚΙ 241,6 8 ΚΑΡΠΟΙ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ (ΚΑΡΥΔΙΕΣ) 244,5 9 ΣΙΤΑΡΙ 532,6 10 ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ 3640 11 ΕΛΑΙΩΝΕΣ 11870,2 12 ΛΟΙΠΑ ΣΙΤΗΡΑ 23003,214

Ποια προϊόντα μεταποιούνται σήμερα στην περιοχή μας; Μόνο το Σταφύλι

Ποια προϊόντα θα μπορούσαν να μεταποιηθούν στην περιοχή μας ; ΕΛΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

ΑΜΠΕΛΙ - Μεταποίηση Κρασί Τσίπουρο Γλυκό του κουταλιού Μαρμελάδα Σταφίδα Χυμός Ξύδι

ΒΑΜΒΑΚΙ- Μεταποίηση Ιατρική χρήση Χαρτικά Ρούχα Προϊόντα υγιεινής

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ Χυμός Μαρμελάδα Γλυκό κουταλιού Αναψυκτικά Αιθέρια έλαια

ΚΑΡΥΔΙΕΣ Γλυκό κουταλιού Καρυδόψιχα

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ Ζωοτροφία. Αραβοσιτέλαιο Αλεύρι Ποπ-κορν Χαρτί Διαλύτες Βιοκαύσιμα

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΕΜΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΧΥΜΟΣ

Ποιο θα επιλέγαμε ως το πιο κατάλληλο προϊόν για μεταποίηση στην περιοχή μας ;

ΕΛΙΑ Πολλές ποικιλίες ελιάς καλλιεργούνται στην περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια. (Λαδολιά, Μανάκι, Κορωνέικη) ωστόσο δεν αξιοποιούνται παρά μόνο για οικιακή μεταποίηση.

Τρόποι μεταποίησης Εκμετάλλευση Ελιάς Τρόποι μεταποίησης Εκμετάλλευση Ελιάς Ελιές σε άλμη Ελιές γεμιστές Γλυκό κουταλιού Πατέ Λάδι Πυρηνέλαιο Καλλυντικά Φαρμακευτικά προϊόντα Καυσόξυλα Καύση ελαιοπυρήνα

Επίλογος Θεωρούμε λοιπόν, ότι η περιοχή μας έχει τοπικά φυτικά προϊόντα, τα οποία με την διαδικασία της μεταποίησης θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας.