Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
Νίκος Καζαντζάκης

2 Έχει χαρακτηρισθεί ως η βάση της μεσογειακής διατροφής και οι ιδιότητές του έχουν εξυμνηθεί πολλές φορές και από πολλούς ανθρώπους, ειδικούς και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

3 Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός
Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός ανθρωπιάς, ευγένειας, συνεργασίας και εργατικότητας, υπομονής, πίστης και σεβασμού προς τη γη. Η ελιά έθρεψε τους προγόνους μας και ανέθρεψε τα παιδιά μας. Είναι τιμή μας να ζούμε στη σκιά της, να την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας, να την υπηρετούμε με ευλάβεια και δέος. 

4 Το λάδι μας, η ιστορία μας….
Ο προπάπος μου, Γεώργιος, ήταν δάσκαλος. Δίδασκε στα «κοπέλια» γράμματα για να μπορούν να ξεχωρίζουν την αλήθεια. Μετά το σχολείο η ψυχή του και η ματιά του, ήταν στις ελιές του. Φρόντιζε και αγάπαγε τα εκατόχρονα δένδρα, όπως και τους μαθητές του.

5 Τα κτήματά του ήταν τα καλύτερα, η ποιότητα άριστη, άριστη και η συμπεριφορά του στους εργάτες της γης του τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Όταν το λάδι «έφθανε στο πυθάρι», συνήθιζε να μοιράζει: Πρώτα για το καντήλι του Αη-Γιάννη και αμέσως μετά στους μη έχοντες χωριανούς από ένα μπουκάλι «υγρό χρυσάφι».

6 Αρκετά χρόνια αργότερα ο παππούς μου ο Παντελής , γιός του προπάππου Γιώργη, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση , όπως ακριβώς την κληρονόμησε: σεβασμός και αγάπη στους ανθρώπους και τη φύση.

7 Εμπλουτίζοντας τα κτήματα με την κορυφαία ποικιλία ελιάς την «κορωνέικη» εξακολούθησε να παράγει λάδι άριστης ποιότητας, χαμηλής οξύτητας, απόλυτα καθαρό από φυτοφάρμακα και με νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη φρουτώδη γεύση.

8 Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου
Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου. Στον ίσκιο τους μεγαλώσαμε. Μας χαρακτηρίζει η περιβαλλοντική συνείδηση και φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την βιολογική γεωργία στην περιοχή.

9 Παράγουμε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, περιορισμένης ποσότητας, προϊόν άγουρων και άνυδρων ελιών

10 Η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης του ελαιόκαρπου, του επιτρέπει να διατηρεί την υψηλή διαιτητική και θρεπτική του αξία . Το εμφιαλώνουμε και σας το παρουσιάζουμε με την επωνυμία «cretanthos» Αυτό είναι το δικό μας λάδι. Γεώργιος Λεωνίδα Τζιανουδάκης

11

12

13

14 Αύγουστος 2013: Η Cretanthos παρουσίασε το βιολογικό της ελαιόλαδο στους ταξιδιώτες των μινωικών γραμμών.

15 Στα κτήματά μας δεν έχει γίνει ποτέ ψεκασμός και για κανένα λόγο
Στα κτήματά μας δεν έχει γίνει ποτέ ψεκασμός και για κανένα λόγο. Για λίπασμα χρησιμοποιούμε μόνο κοπριά , στάχτη και οργανικό χούμο.

16 Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά σακιά

17 Οι ελιές συλλέγονται σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης
Οι ελιές συλλέγονται σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης . Χάνουμε σε ποσότητα κερδίζουμε σε ποιότητα.

18 Αλέθουμε στο βιολογικό ελαιουργείο Αγγελιανών (πιστοποιημένο από ΔΗΩ, iso 22000, ενταγμένο στον agrocert, ΠΟΠ-ΠΓΕ- Βραβείο mario Solinas 2007)

19 Τους επισκέπτες μας τους …προσέχουμε και τους προσφέρουμε δώρα της κρητικής γης.

20 Η φιλοσοφία της Cretanthos εμπεριέχεται στο τρίπτυχο «υψηλή ποιότητα, μικρή ποσότητα, έλεγχος και εγγύηση προϊόντων». Κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά, μόνο ποσότητες για τις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητά τους. Όταν εξαντλούνται, περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη σοδειά. CRETANTHOS  CRETAN PREMIUM PRODUCTS -  (ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ)


Κατέβασμα ppt "«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google