Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Παρασκευή Πυρπιρή Γ2 Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Διαμάντης Σχολ. Έτος:

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Βιολογική γεωργία ή οικολογική γεωργία η οργανική γεωργία είναι ένα καινοτόμο σύστημα αγροτικής παραγωγής που αφορά ευαισθητοποιημένους καταναλωτές που επιθυμούν ασφαλή τρόφιμα, απαλλαγμένα από χημικά κατάλοιπα. Το σύστημα διαχείρισης παραγωγής λοιπόν, αποφεύγει τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή τροποποιημένων οργανισμών, ελαχιστοποιεί τη ρύπανση του αέρα, του εδάφους και του νερού. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη βελτιστοποίηση της υγείας και της παραγωγικότητας των αλληλοεξαρτώμενων κοινοτήτων των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων.

3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Βασικές αρχές και στόχοι της βιολογικής γεωργίας είναι οι εξής: Η παραγωγή τροφίμων υψηλής θρεπτικής αξίας και σε επαρκή ποσότητα Η ζωτική και εποικοδομητική αλληλεπίδραση όλων των φυσικών συστημάτων του κύκλου και η διατήρηση της γενετικής ποικιλομορφίας τους Η ενθάρρυνση και η αύξηση των γεωργικών κύκλων στα γεωργικά συστήματα (μικροοργανισμοί, χλωρίδα και πανίδα) Η διατήρηση και η αύξηση της γονιμότητας του εδάφους Η χρήση ανανεώσιμων πηγών στα γεωργικά συστήματα Ο περιορισμός όλων των μορφών ρύπανσης που προέρχονται από τη γεωργική πρακτική Η εξασφάλιση ενός επαρκούς εισοδήματος και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας στους παραγωγούς.

4 Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Βιολογική γεωργία στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80. Οι πρώτοι βιολογικοί καλλιεργητές δοκίμασαν τις διάφορες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας (π.χ. Φουκουόκα). Η Βιολογική γεωργία πήρε εμπορικό χαρακτήρα το 1982 όταν μια ολλανδική εταιρεία ενδιαφέρθηκε για καλλιέργεια βιολογικής σταφίδας. Με τη συνεργασία του ολλανδικού οργανισμού Skal ξεκίνησε η μετατροπή μερικών αγροκτημάτων σε βιολογικά στο Αιγαίο. Το 1986 με πιστοποίηση από το εξωτερικό, ξεκίνησε η παραγωγή βιολογικού λαδιού και ελιάς στη Μάνη.

5 ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ελιά, 18,4% Δημητριακά, 11,4% Σανοδοτικά φυτά, 9,6% Άλλες αροτραίες καλλιέργειες, 2,6% Βιομηχανικά φυτά, 2% Καρποί για παραγωγή ζωοτροφών, 1,85% Αμπέλι, 1,6% Οπωροφόρα, 0,9% Ελαιούχοι καρποί, 0,9% Κηπευτική γη, 0,8% Εσπεριδοειδή, 0,6% Βότανα, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, 0,6% Βαμβάκι, 0,5% Όσπρια, 0,3% Αγρανάπαυση, 0,9%

6 ΠΗΓΕΣ 953/Aggelopoulou_F.pdf?sequence=4


Κατέβασμα ppt "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google