Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
Smoothie Φράουλα! Προσθέστε όλα τα υλικά στο blender με πάγο και χτυπήστε τα για 1’-2’ scoop Natural Balance Shake Φράουλα 150 ml Χυμό φράουλα 3-4.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy) Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy) Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Έκνογκ και Ντέιζυ. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Έκνογκ και Ντέιζυ. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και να παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά Έκνογκ και Ντέιζυ κοκτέιλ: Μπρέκφαστ νογκ (Breakfast Nogg). Ρούμι νογκ (Rum Nogg). Τζιν Ντέιζι (Gin Daisy). Ρούμι Ντέιζι (Rum Daisy).

Χαρακτηριστικά των Έκνογκ : Είναι Χριστουγενιάτικα πρωινά ποτά. Είναι Long drinks. Σερβίρονται : Ζεστά ή κρύα. Ποτήρι: Γκομπλέ ατομικά Κύπελλα του πάνς (punch cups) μεγαλύτερες ποσότητες.

Βασική συνταγή Έκνογκ (Egg noggs) Βάζουμε στο σέικερ 3 - 4 παγοκύβους, προσθέτουμε 1 ολόφρεσκο αυγό, 2 κτλ ζάχαρη και 40 – 80 ml οινοπνευματώδες ποτό (μπράντι, ρούμι, ουίσκι κ.ά). Κτυπάμε τα υλικά καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι γκομπλέ. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, και τέλος το τριμμένο μοσχοκάρυδο στην επιφάνεια.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπρέκφαστ νογκ (Breakfast Nogg) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 40 ML 90 ML   - Αβγό - Κουρασάο - Σκούρο ρούμι - Γάλα Σέικερ Γκομπλέ    - Τριμμένο μοσχοκάρυδο - Φράουλα στο χείλος του ποτηριού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ το αβγό, το κουρασάο και το σκούρο ρούμι. Τα κτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Προσθέτουμε το γάλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο στην επιφάνεια. Κατηγορία: long drink

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ρούμι νογκ (Rum Nogg) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 5 ML 40 ML 90 ML - Αβγό - Κουρασάο - Σκούρο ρούμι - Γάλα Σέικερ Γκομπλέ      - Τριμμένο μοσχοκάρυδο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ πάγο, το αβγό, το ρούμι και το σιρόπι. Τα κτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Προσθέτουμε το γάλα και τριμμένο μοσχοκάρυδο στην επιφάνεια. Κατηγορία: long drink

Ντέιζι (Daisy) Χαρακτηριστικά: Διακοσμητικά Υλικά: Ποτά: Ποτήρι: Παρασκευάζονται με βάση οτιδήποτε αλκοολούχο ποτό. Θρυμματισμένος πάγος. Διακοσμητικά Υλικά: Φρούτα εποχής. Φέτα λεμονιού. Ποτά: Οτιδήποτε αλκοολούχο ποτό. Ποτήρι: Γκομπλέ

Βασική συνταγή Ντέιζι (Daisy) Βάζουμε στο σέικερ 1 - 2 παγοκύβους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 15 ml γκρεναντίν και 40 ml από το επιθυμητό οινοπνευματώδες ποτό ή λικέρ (ρούμι, μπράντι, τσέρι μπράντι κ.ά.). Κτυπάμε τα υλικά καλά και σουρώνουμε σε κύπελλο σαμπάνιας ή γκομπλέ με θρυμματισμένο πάγο. Σόδα προαιρετικά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ : Τζιν Ντέιζι (Gin Daisy) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 15 ML 40 ML ½ κτλτ 1 – 2 σταγόνες 30 ML - Χυμό λεμονιού - Τζιν  - Ζάχαρη άχνη - Γκρενατίν - Καλβάντος - Σόδα (προαιρετικά) - Πάγο θρυματισμένο Σέικερ   Γκομπλέ - Φέτα λεμονιού  - Φρούτα εποχής - Φύλλα δυόσμου ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και το πάγο στο σέικερ. Τα κτυπάμε καλά και τα αδειάζουμε σε ποτήρι με θρυματισμένο πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα, αν επιθυμούμε.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ρούμι Ντέιζι (Rum Daisy) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 15 ML 40 ML ½ κτλτ 1 – 2 σταγόνες 30 ML - Χυμό λεμονιού - Ρούμι  - Ζάχαρη άχνη - Γκρενατίν - Καλβάντος - Σόδα (προαιρετικά) - Πάγο θρυματισμένο Σέικερ   Γκομπλέ - Φέτα λεμονιού  - Φρούτα εποχής - Φύλλα δυόσμου ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και τον πάγο στο σέικερ. Τα κτυπάμε καλά και τα αδειάζουμε σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα, αν επιθυμούμε.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Έκνογκ και Ντέιζυ. Ποιός είναι ο τρόπος διακόσμησης των Έκνογκ και Ντέιζυ; Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής: Μπρέκφαστ νογκ (Breakfast Nogg). Ρούμι νογκ (Rum Nogg). Τζιν Ντέιζι (Gin Daisy). Ρούμι Ντέιζι (Rum Daisy).