ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 1η : Σχεδιασμός κουζίνας ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει και σχολιάζει σε συντομία τους παράγοντες που καθορίζουν το σχεδιασμό της κουζίνας Αναφέρει τα βασικά στάδια διακίνησης υλικών / ροή τροφίμων Εντοπίζει ως βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το σχεδιασμό της κουζίνας τα στάδια της ροής των τροφίμων σε σχέση με το HACCP
Παράγοντες που καθορίζουν τον σχεδιασμό της κουζίνας Είδος επισιτιστικής μονάδας Εστιατόριο ξενοδοχείου, αυτοτελή εστιατόριο, στρατώνας Κατηγορία επισιτιστικής μονάδας Πόσες αστέρες Είδος γευμάτων Πρωινό, γεύμα, δείπνο Αριθμός γευμάτων Πόσα γεύματα θα ετοιμάζονται Τύπος πελατών Τάξη, θρησκεία, προέλευση, οικονομική ευχέρεια Μελλοντικές επεκτάσεις ή αλλαγές Πρόνοια
Παράγοντες που καθορίζουν τον σχεδιασμό της κουζίνας Είδος του μενού á la cart, table d’ hôte Άλλες εκδηλώσεις Δεξιώσεις, συνέδρια Είδος προμηθειών Φρέσκες, εύκολης χρήσης Εξοπλισμός Απαιτούμενος για φαγητά Βοηθητικοί χώροι Αποθήκη, αποδυτήρια Προσωπικό κουζίνας Βαθμός κατάρτισης Υιοθέτηση νέων τάσεων Χορτοφάγοι Έκταση χώρου Διαθέσιμη
Βασικά Στάδια Διακίνησης των υλικών (τροφίμων) Παραλαβή Αποθήκευση Προετοιμασία Παραγωγή – Μαγείρεμα Ετοιμασία μερίδων Παράθεση