54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1
Advertisements

• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
Αξιοποίηση του χώρου των παλιών διυλιστηρίων Λάρνακας
ΕΔΙΝΒΟΥΡΓΟ.
Κώστας Χατζησταματίου,
Derinkuyu’s Underground City (Κατακόμβες)
ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΜΑΛΙΑΚΩΣΤΑΣ & ΥΙΟΙ 4 STARS HOTEL.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
Επανομή.
ΜΑΚΡΙ ΜΑΚΡΗ ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΕΛΑ Γ4.
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
Ισπάνια Μαδρίτη ΑΕΚ 1924.
Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5
 Η Παλαιοκαστρίτσα απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.  Αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους  Στη βορειότερη χερσόνησο.
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Θρησκευτικός Τουρισμός
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Πρόγραμμα Π. Ε
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Το νησί μου. Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό.
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
54o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μύκονος.
ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ Μαρία Αμπατζή Ε2 Πρώτο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Η Πάρος.  Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια. Έχει έκταση.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ
Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που.
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Νησιά του Αιγαίου Από τον Μιχαήλ Ανδρέου. Κω Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό κατοίκους (απογραφή 2011) και είναι το τρίτο μεγαλύτερο.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
   καλοκαίρι 2012 Δημιουργός:Κατερίνα Νάννου.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΩΝΙΑ ΕΤΟΣ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Δωδεκάνησα Κωνσταντίνα !!! Βιολέτα !!! Ιωάννα !!! Ε1.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΙΟΥ ΝΤΕΝΙΣ ΜΠΑΡΟΝ Ε2

ΑΓΚΙΣΤΡΙ Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την προσέλευση των τουριστών, ο αριθμός των κατοίκων φτάνει τους 5.000. Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα. Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας με έκταση 11,7τετραγωνικών χιλιομέτρων, 3,5 μ από το λιμάνι της Αίγινας, με 800-1.000 περίπου μόνιμους κατοίκους (στην απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 920 κατοίκων).

Η ΙΣΤΟΡΙΚH ΔΙΑΔΡΟΜH ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙ Στο τέλος του 17ου αιώνα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το νησί, λόγω των συχνών επιδρομών των πειρατών. Το 1821 το νησί κατοικήθηκε πάλι από μικρό πληθυσμό ατόμων. Το 1835 δημιουργήθηκε η Κοινότητα του Αγκιστρίου με Βασιλικό Διάταγμα.

ΙΣΤΟΡΙΑ Το Αγκίστρι μαζί με την Αίγινα και τα γύρω νησιά αποτέλεσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού Βασιλιά Αιακού. Κατά τον Ομηρο, το Αγκίστρι είχε την ονομασία Κεκρυφάλεια, που σημαίνει "στολισμένη κεφαλή" και εμφανίζεται σαν σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωϊκό Πόλεμο. Αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Απόνησος, η Μεγαρίτισσα και το Κοντάρι. Σε όλη την δυτική ακτή του νησιού υπάρχουν, λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βυθισμένες αρχαιότητες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ… Η παραλία της Σκληρής. Στα αριστερά της Σκάλας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, νοτιοανατολικά, φθάνουμε στην βραχώδη παραλία της Σκληρής, μια νεόκτιστη τουριστική περιοχή με σύγχρονα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά, μέσα στα πεύκα, με πάρα πολύ ωραία θέα στον Σαρωνικό, στην Αίγινα και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΗΣΟΥ Η Απόνησος βρίσκεται σε μια θαυμάσια περιοχή, στην νοτιοδυτική πλευρά του Αγκιστρίου, ξεχασμένη από το χρόνο, διατηρώντας αναλλοίωτη την φυσική της ομορφιά, όπως ήταν πριν από εκατοντάδες χρόνια.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑ Η Σκάλα είναι μια μεγάλη, αμμουδερή παραλία, με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα αβαθή νερά. Η οργανωμένη παραλία της απέχει μόλις 100 μ. από το λιμάνι και βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Στην παραλία της Σκάλας συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, πολλές οικογένειες επειδή η θάλασσα είναι ρηχή και προσφέρεται για παιδιά.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΓΩΝΕΡΑ Η παραλία αποτελείται από την Μικρή και τη Μεγάλη. Βοτσαλωτή παραλία με ξαπλώστρες ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, κρυστάλλινα, αβαθή νερά και τα πεύκα να φθάνουν μέχρι την θάλασσα. Η πρόσβαση στην Μικρή και Μεγάλη Δραγωνέρα είναι εύκολη και γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ακολουθώντας τον δρόμο για την εξωτική παραλία της Απονήσου, έξω από τα Λιμενάρια, σε απόσταση περίπου 10 λεπτά με τα ποδιά, συναντάμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ Η Ζωοδόχος πηγή είναι η Μητρόπολη του Μεγαλοχωρίου, έχει σημαντικές τοιχογραφίες και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δει ο επισκέπτης του Αγκιστρίου. Σήμερα πολλοί πιστοί βρέθηκαν εκεί για να προσκυνήσουν, να κάνουν μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά που είχε στηθεί εκεί.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Βρίσκεται στα Λιμενάρια και γιορτάζει στις 7 Ιουλίου με μεγάλο πανηγύρι.

Άγιοι Ανάργυροι  Η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο νησί Αγκίστρι αποτελεί ένα από τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού Οι Άγιοι Ανάργυροι στο Αγκίστρι είναι μία κάτασπρη με γαλάζιο τρούλο, επιβλητική εκκλησία που δεσπόζει στην περιοχή Σκάλα. Η εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι γιορτάζει την πρώτη μέρα του Ιουλίου.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ Η επίσκεψη σε αυτή την εκκλησία ενδείκνυται για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Η θέα από την εκκλησία είναι καταπληκτική και θα σας ανταμείψει μόλις φτάσετε εκεί. Γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

ΤΕΛΟΣ