Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

2 Περιεχόμενα Τανγκανίκα Μίσιγκαν Αράλη Βικτωρία Κασπία

3 Τανγκανίκα Βρίσκεται ανάμεσα σε 4 Αφρικανικά κράτη και είναι η πιο βαθιά λίμνη της Αφρικής. Έχει μήκος περίπου 660 χλμ. και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο νερού και η δεύτερη βαθύτερη στον κόσμο (1.470 μ.), μετά την Βαϊκάλη. Δίνει ψάρια για τροφή σε περίπου κατοίκους που ζουν τριγύρω της. Αποτελεί ένα οικοσύστημα που ζουν εκατοντάδες ζώα και ψάρια. Συγκεκριμένα στο βυθό της ζουν 214 διαφορετικά ήδη ψαριών.

4 Μίσιγκαν Η λίμνη Μίσιγκαν έχει έκταση 57.800 τ.μ.
Γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Σικάγο.  Η λίμνη αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας.  Έχει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος από αυτό της Ελλάδας και συνδέεται με την λίμνη Χιούρον με τον ισθμό του Μάκινακ.

5 Αράλη Η Αράλη ήταν κάποτε η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, μετά την Κασπία και την Σουπίριορ της Αμερικής, με έκταση τ.μ., περίπου τη μισή έκταση της Ελλάδας, με μέγιστο βάθος 70 μ.(1930). Το 2004 η λίμνη είχε συρρικνωθεί στο 24% του αρχικού της μεγέθους και ο πενταπλασιασμός της αλμυρότητάς της σκότωσε σχεδόν το σύνολο της χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούσε.

6 Βικτωρία Η λίμνη Βικτώρια είναι τετραγωνικά χιλιόμετρα στο μέγεθος και η μεγαλύτερη τροπική λίμνη στον κόσμο. Το μέσο βάθος της είναι 40 μ., ενώ το μέγιστο 84μ. (σχετικά ρηχή για την έκτασή της). Χαρακτηριστικό της λίμνης Βικτώρια είναι και τα πολλά της νησιά, περίπου και πολλά είναι κατοικημένα.

7 Κασπία Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γης. Βρίσκεται ανατολικά του Εύξεινου Πόντου ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία. Υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα νάφθας στη δυτική πλευρά της, στην οροσειρά του Καυκάσου. Το μήκος της φτάνει τα 1280 χλμ., το πλάτος της τα 440 χλμ και η επιφάνειά της, που μειώνεται τα τελευταία χρόνια με τα μεγάλα αποξηραντικά έργα που γίνονται στις ακτές της, είναι χλμ.

8 Πηγές http://traveltipsgr.blogspot.com/2011/07/10-5.html

9 5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google