Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κώστας Χατζησταματίου,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κώστας Χατζησταματίου,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κώστας Χατζησταματίου,
Γεφύρια της Ελλάδας Κώστας Χατζησταματίου, Μιχάλης Τζαγκαράκης, Σαράντης Τερζής, Αλμπι Μπάρκα

2 Γιοφύρι Τεμπών Η κατασκευή του άρχισε το 1959 και η κατασκευή του τελείωσε το 1960.Το μήκος του 210 μέτρα και εχει πλατος 14 μετρα.Βρισκετε επι τις Εθνικής Οδού Κατερίνης - Κατερίνης

3 Γιοφύρι Γοργοποτάμου Το συνολικό του μήκος είναι 8 χιλιόμετρα. Στην αρχαιότητα ο ποταμός κατέληγε κατ’ ευθείαν στον Μαλιακό κόλπο αλλά με τις συνεχείς προσχώσεις και την επέκταση του κάμπου της Λαμίας ενώθηκε τελικά με τον Σπερχειό.

4 Γιοφύρι Πλάκας Το γεφύρι της Πλάκας Το μεγαλύτερο σε άνοιγμα πέτρινο γεφύρι στην Ήπειρο και το δυσκολότερο στην κατασκευή του. Απολαύστε το επιβλητικό τόξο που φτάνει τα 40 μέτρα και έχει ύψος περίπου 18 με 20 μέτρα. Το 1860 από την ορμή του νερού που μετακίνησε ένα βράχο που το στήριζε . Χρειάστηκαν δροσιά και τρία χρόνια για να ξαναχτιστεί. Σήμερα γεφυρώνει τον Άραχθο ποταμό. 

5 Γιοφύρι της Αρτοτίβας Το γεφύρι της Αρτοτίβας βρίσκεται στον φυσικό δρόμο που συνδέει την Τριχωνίδα με την ορεινή Ναυπακτία, ανάμεσα σε δύο βραχώδεις και απότομους λόφους, αποτελεί δε σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την οικονομία και την κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής. Είναι το παλαιότερο γεφύρι που σώζεται σήμερα στον ποταμό Εύηνο, είναι κτισμένο σε θέση μοναδική στο στενότερο σημείο του ποταμού.

6 Γιοφύρι του Τζελεφού Κοντά στο το γεφύρι της Ελιάς ευρίσκεται και το νεότερο «Γεφύρι του Τζελεφού», όχι μακριά από το παλαιότερο σήμερα μισοκατεστραμμένο, έχει τόξο οξυκόρυφο και άνοιγμα 10,70 μέτρων και το ίδιο πλάτος περίπου και είναι κατασκευασμένο με τούβλα στα άκρα. Το «Γεφύρι του Τζελεφού» ευρίσκεται στα όρια της κοινότητας Πέρα-Βάσας - Αγίου Νικολάου στο δρόμο κοντά στον «Υδατοφράκτη της Αρμίνου».

7 Γιοφύρι της Κλειδωνιάβιτσας
Το γεφύρι της Κλειδωνιάβιτσας κτίστηκε το 1853 από την Μπαλτζίκ χανούμ του Μαλήκ Πασά και στοίχησε γρόσια. Ενώνει τον Άγιο Μηνά με την Κλειδωνιά και αποτελούσε μέρος του δρόμου που ένωνε τα Ιωάννινα με την Κόνιτσα.  ,

8 Γιοφύρι Βωβούσας Το πανέμορφο γεφύρι της Βωβούσας είναι ένα από τα ελάχιστα γεφύρια της περιοχής του Ζαγορίου που είναι ακόμα σε χρήση.  Το γεφύρι ενώνει τις δύο πλευρές του χωριού που χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Αώο. Χτίστηκε το 1748 από τον Αλέξη Μίσσιο

9 Γιοφύρι Τατάρνας Η Γέφυρα Τατάρνας ήταν μια μονοκάμαρη γέφυρα στον Αχελώο με μεγάλο άνοιγμα, που το ένα της άκρο πατούσε στο Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας και το άλλο στην Ευρυτανία. Η τεχνική της κατασκευής της ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Πότε ακριβώς κατασκευάστηκε η γέφυρα είναι άγνωστο. Πιθανότατα κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από πρωτομάστορες της περιοχής.Το όνομα Τατάρνα πήρε προφανώς από το κοντινό μοναστήρι "Παναγία της Τατάρνας" (ιδρυθέν το 1556).


Κατέβασμα ppt "Κώστας Χατζησταματίου,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google